Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny a omlouvám se za založení nového tématu, případně mě prosím přesuňte.

Delší dobu přemýšlím o koupi mechanických hodinek. Problém s výběrem mám ze dvou důvodů - většina hodinek mi připadá přezdobená a také dost velká. První problém bych měl vyřešený, co jsem (na fotce) viděl Glycine Combat 6 (třeba tady http://hn.ihned.cz/c1-39401590-armadni-special), asi ale s koženým řemínkem. Hodinky bych rád nosil k obleku, do práce.

Mám ale trochu pochybnost co do jejich velikosti, průměru. Když jsem si měřil orientačně obvod ruky, vyšlo mi to na cca 18 cm. Je v tomhle nějaký vztah, jak přibližně určit velikost hodinek? Na výšku mám skoro dva metry, ale s váhou to je slabší. Z druhé strany jsem si vytáhl staré primky s průměrem cca 33 mm a ty mi přišly na ruce trochu malé. Někdo ty jinému tazateli radil Archimede Arcadia, ale ty jsou jen o 2 mm menší, než tyhle Glycine. Nevím, zda to je až takový rozdíl. Někdo další pak uváděl, že i ty Arcadie na jeho ruce kolem 20 cm jsou ještě docela velké. Tak nevím. :-( Jak s tou velikostí tedy postupovat? Nevýhodou je, že Glycine u nás nemá distributora, pokud vím, tak si je nemůžu prohlédnout.

Pokud by byly vhodnější menší, neměli byste tip na nějaké podobné tomu modelu Glycine?

Dále bych se rád zeptal na automatické strojky. Ty se mi líbí. Jak jsou na tom ale se spolehlivostí v porovnání s natahovacími? Neplánuji je nosit při žádném sportu, snad s výjimkou cyklistiky někde po polních cestách. Takže žádné velké vibrace (aspoň doufám, že to na tom kole velké vibrace nejsou).

A jak vidíte společenskou "vhodnost" kovového pásku proti koženému řemínku?

Díky za každý postřeh.

Odesláno

Ahoj, mam Glycine Incursore o prumeru 44mm bez korunky. Ruku mam 17-17,5. Nejdriv se mi zdaly obrovske ale behem dne jsem si zvyknul a je to v pohode. foto hodinek na ruce si muzes najit zde na foru.

Odesláno

Zdravím, já mám ruku cca 16,5 a nosím Seika - 42mm bez korunky a potom primky obdobného rozměru, co jsi uváděl. Každé hodinky nosím při jiné příležitosti a nemám problém se zvykáním apod. Takže bych to viděl jako vysoce individuální záležitost. Nejlepší asi někdy vyzkoušet, než takhle radit. Co se týče rozdílu mezi strojky, tak za ten rok, co jsem tady, jsem nenarazil na žádné výhrady vůči funkčnosti. Jediný rozdíl bych viděl opět ve vkusu majitele. Co se týče té jízdy na kole, tak bych si to rozmyslel, je možné, že se ti s nimi nic nestane, ale sám vím, že občas najedu na nerovnost, která pěkně "kopne" a nějak bych nechtěl řešit servis, kvůli mé chybě...na kolo vozím digitálky - timex ironman. Za pár peněz a nebojím se o ně, že je někde odřu o větev, nárazy od děr přežily zatím všechny a díky jednoduché čitelnosti jenom rychle kouknu a spíš se věnuji řízení...

Odesláno

OK, díky za rady i odkazy. Vidím, že jsem zase na zaqčátku ;-) a že mě nakonec asi nemine cesta do Londýna nebo do Krakova. Pokud budu chtít zkoušet a nedám na lásku na první pohled. :-)

S tím kolem není problém, něco takového jsem tušil uváděl jsem to jako největší hrozící extrém, ale počítám, že tam si můžu vzít cokoliv, nemusím s těmi strojky být zase všude, v zájmu opatrnosti.

No, jsem rád, že přinejmenším nejsem vzhledem k poměrům velikostí hodinek a ruky předem vyřazen. :-)

Odesláno (upraveno)

ahoj, ja mam 17,5 zapesti a hodinky nosim do 50mm. je fakt, ze to uz je trochu extrem, ale svoje 49,2mm omegy uz jsou naprosto v norme - alespon podle me. jinak 40mm ted povazuju za naproste minimum, jedinej, komu sem ten milimetr odpustil byly breguety aeronavale. dalsi vec, ze pro me neni podstatny jen prumer, ale i vaha, tam je pro me zlomovejch tech 130g rekl bych. musim ty hodinky na ruce proste citit, jinak to neni ono. a ver, ze uz jsem vyzkousel dost, takze o svych potrebach uz prehled mam. vetsinou za cenu toho koupit dva dny nosit a prodat ale takovy je holt zivot chronomagoruv - zamerne nepisu chronomagikuv, protoze tohle uz fakt asi neni uplne normalni :)

DSCN3724.jpg

49,2mm

DSCN4689.jpg

48mm

Upraveno uživatelem sibirnaya
Návštěvník Tada
Odesláno

Já mám zápěstí 17,5 a hodinky přes 40mm prakticky nenosím, nejvíc 34mm a 38mm.

Jdou nosit i větší, ale je důležité mít dost dírek na řemínku nebo zkrácený tah, aby ti neplandaly.

Odesláno
Přidám Ti jeden tip k těm Glycine. Mrkni na Mühle-Glashütte, konkrétně postnu mé oblíbené 29er Big ODKAZ

A tady je vlákno s reportáží o firmě.

Díky, vypadají nádherně, ale tu mou lásku na první pohled to zatím nezviklalo. ;-) Pak je tam ještě o něco vyšší cena, než do jaké chci jít. Ale inspirace je to pěkná.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...