Přejít na obsah

prosím o radu - rádiem řízené quartz pro piloty

lopki

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny hodinkové odborníky. Chtěl bych hodinky, mám poměrně přesnou představu co by hodinky měly umět, ale nedaří se mi najít vhodný model. Jsem hračička, technofil a perfekcionista. Jsem posedlý přesným časem a hodinky projistotu seřizuju dvakrtát denně, přestože to není třeba. Ale s odchylkou třeba jen o sekundu bych se asi zbláznil. Proto nemůžu mít mechanické hodinky.

Moje požadavky na hodinky:

odolné lehké tělo - titan

safírové sklo

seřizování rádiovým signálem po celém světě s možností tuto funkci vypnout a nastavit si čas manuálně

zobrazení času v minimálně dvou světových městech

zobrazení času UTC

snadné a rychlé odečítání času, tj. přehledný ciferník

dobrá čitelnost i za horších světelných podmínek

kalendář

vodotěsnost 200m

bezúdržbovost - dlouhá výdrž baterií, případně systém ecodrive

mohly by mít:

E6B počítadlo pro výpočet základních leteckých údajů

Moje požadavky víceméně splňuje model Citizen Skyhawk JY0080-62E. Co mi vadí je nepřehlednost ciferníku. Nepotřebuju znát sílu signálu, kapacitu nabití akumulátoru. A pokud to zpřehlední ciferník, tak se obejdu i bez logaritmického pravítka. Stejně ssebou do letadla beru klasický velký E6B computor. Existují ještě nějaké podobné hodinky, které by splňovaly moje požadavky? V diskusi jsem našel i jednoho uživatele, který má po roce používání podobného modelu problém s příjmem radiového signálu. Je to běžně se vyskytující závada?

Předem díky za odpovědi a tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj lopki. Porid tohle. Fakt dobry pilotky.

A ja si neodpustim doporucit me oblibene (co radim vzdy kdyz muzu). Uz je nekdo kupte, at mam klid...

Zkousel jsem je na ruce, delaji se bile, modre, cerne a myslim ze zelene. Cena se da vyresit okolo 10000kc za funglovky.

Citizen AS-4050-51E

Safir, ocel nebo titan

Stopky, budik, vecny kalendar

Radiove rizene, solarni dobijeni

http://www.hodinky-koscom.cz/Citizen-AS4050-51E-I14006.html

Cerne vypadaj na fotce neprehledne, ale realita je jina. Mel jsem je na ruce a zpracovane jsou vyborne.

Fotky posbirane kdysi z fora...

post-3003-1266868531.jpg

post-3003-1266868561.jpg

post-3003-1266868681.jpg

post-3003-1266868919.jpg

post-3003-1266868931.jpg

post-3003-1266868964.jpg

post-3003-1266869053.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny hodinkové odborníky. Chtěl bych hodinky, mám poměrně přesnou představu co by hodinky měly umět, ale nedaří se mi najít vhodný model. Jsem hračička, technofil a perfekcionista. Jsem posedlý přesným časem a hodinky projistotu seřizuju dvakrtát denně, přestože to není třeba. Ale s odchylkou třeba jen o sekundu bych se asi zbláznil. Proto nemůžu mít mechanické hodinky.

Moje požadavky na hodinky:

odolné lehké tělo - titan

safírové sklo

seřizování rádiovým signálem po celém světě s možností tuto funkci vypnout a nastavit si čas manuálně

zobrazení času v minimálně dvou světových městech

zobrazení času UTC

snadné a rychlé odečítání času, tj. přehledný ciferník

dobrá čitelnost i za horších světelných podmínek

kalendář

vodotěsnost 200m

bezúdržbovost - dlouhá výdrž baterií, případně systém ecodrive

mohly by mít:

E6B počítadlo pro výpočet základních leteckých údajů

Moje požadavky víceméně splňuje model Citizen Skyhawk JY0080-62E. Co mi vadí je nepřehlednost ciferníku. Nepotřebuju znát sílu signálu, kapacitu nabití akumulátoru. A pokud to zpřehlední ciferník, tak se obejdu i bez logaritmického pravítka. Stejně ssebou do letadla beru klasický velký E6B computor. Existují ještě nějaké podobné hodinky, které by splňovaly moje požadavky? V diskusi jsem našel i jednoho uživatele, který má po roce používání podobného modelu problém s příjmem radiového signálu. Je to běžně se vyskytující závada?

Předem díky za odpovědi a tipy.

Viděls ty Skyhawky naživo. V reálu jsou docelá přehledný. Mají docela výrazné ručičky, které dobře a dlouho svítí. Ty evropské Citizeny AS**** nemají přepínání vysílačů a UTC. Se signálem problém není. Většinou je to způsobeno neznalostí obsluhy / hodinky nejsou v klidu, nenatočené správnou stranou, malý čas na seřízení / . Problém byl akorát u hodinek Casio. Myslím, že Skyhawky přesně splňují tvoje požadavky a nepřehlednosti bych se nebál.

Upraveno uživatelem klaucz
Odkaz ke komentáři

Viděls ty Skyhawky naživo. V reálu jsou docelá přehledný. Mají docela výrazné ručičky, které dobře a dlouho svítí. Ty evropské Citizeny AS**** nemají přepínání vysílačů a UTC. Se signálem problém není. Většinou je to způsobeno neznalostí obsluhy / hodinky nejsou v klidu, nenatočené správnou stranou, malý čas na seřízení / . Problém byl akorát u hodinek Casio. Myslím, že Skyhawky přesně splňují tvoje požadavky a nepřehlednosti bych se nebál.

Skyhawky jsem naživo viděl. A nepřehledné bohužel jsou. Věřím ale, že je to o zvyku. Co mě ovšem dost zarazilo, tak byla antireflexní vrstva. Měl jsem pocit, že tam žádná není. Odlesky ve sklíčku dost znesnadňovaly čtení. Je možné, že to bylou způsobeno tím, že v klenotnictví bylo příliš mnoho světelných zdrojů, ale zaskočilo mě to. Citizeny AS**** se mi líbí. Celosvětový příjem synchronizačního signálu bych oželel, ale mrzí mě absence UTC času. A přijdou mi ještě více nepřehledné, než Skyhawky.

Hodinky si chci dovézt ze zahraničí. Mám možnost si je koupit v USA, ale tam se prodává pouze verze s minerálním sklem. Dá se dodatečně po poškrábání vyměnit minerální sklo za safír?

Další co připadá v úvahu je koupit hodinky přímo v Japonsku. Tam se mi ovšem nepodařilo zjistit, pod jakým číslem se prodávají. Netušíte někdo?

Odkaz ke komentáři

Toto je fórum fakt k ničemu. Měly by tyto stránky zakázat. Dost na tom, že jsem se rozhodl koupit si lepší hodinky, ale když už vybírám, tak se dostávám pořád k lepším, hezčím, limitovaným edicím a samozřejmě dražším. Ta moje mě zabije. Našel jsem typové označení Skyhawků, pod kterým se prodávají v Japonsku (PMV65-2241) a japonské ceny jsou opravdu hodně vysoké. Ale na Japonských stránkách jsem našel i odkaz na stejný model v černé barvě (PMV65-2242) a speciální edici blue angels(PMV65-2261). Teď babo raď. :)

post-9631-1267456728.jpg post-9631-1267456734.jpg post-9631-1267456742.jpg

Další a detailnější fotky jsem našel tady a tady.

Co se týče výměny minerálu za safír, tak ta cena je super. Co jsem se dočetl, tak ten safír je taky s antireflexem z obou stran? Co mě překvapilo bylo, že i safír je vypouklý jako u minerálního skla. Zitra je půjdu zase omrknout a uvidím. Snad si na tu nepřehlednost nějak zvyknu.

Upraveno uživatelem lopki
Odkaz ke komentáři

Ahoj, safír není bez antireflexu,má však antireflex pouze na vnitřní straně.Výhoda je ta, že se ti nikdy nemůže poškrábat.Minerální sklo bych ti na těchto hodinkách nedoporučoval,protože jak je klenuté,tak je velmi náchylné napoškrábání.Já jsem na těchto hodinkách nechal měnit minerál za safír v Goldtime.už

nevím kolik to stálo přesně, nicméně se jim napoprvé podařilo poškřábat vnitřní antoreflex tak, že jsem to musel reklamovat.Na podruhé už to bylo lepší,ale

stejně jsem při podrobném zkoumání našel dva drobné škrábance opět na vnitřním antireflexu.Pravděpodobně jak to lisují do pouzdra,tak k tomu může dojít.

Upraveno uživatelem leon
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Před několika dny jsem se konečně odhodlal a pořídil nové hodinky. Nakonec jsem se rozhodl pro Citizen JY0010-50E. Narozdíl od mých původních požadavků (viz první příspěvek) mají minerální sklíčko namísto safírového. Až se to minerální poškodí, nechám ho nahradit safírovým.

Co mě na hodinkách zklamalo je LCD a podsvícení. Display je málo kontrastní a pod některými úhly nečitelný. Jako velikou nevýhodu vidím v tom, že široké ručičky často překrývají display a tím znemožňují jeho čtení. Podsvětlení LCD není rovnoměrné, ale je použitelné. U hodinek této cenové kategorie bych očekával mnohem lepší LCD a jeho podsvětlení. Tento display a podsvětlení je daň za solární napájení. Pro mnohé může být nevýhoda to, že v případě že LCD zobrazuje světový čas, tak už není schopný zobrazit kalendář. Pro zobrazení kalednáře se musíte povysunout korunku a přepnout robrazení LCD. Mám problém s rychlým odečítáním UTC ze 24 hodinové stupnice, ale věřím, že je to jen otázka zvyku. Doteď jsem nepochopil význam horního pravého ukazatele času. Podle mě je tam úplně zbytečný a pouze vyplňuje místo.

To je ale z negativ vše. I přes tyto maličkosti jsem z hodinek nadšený. Hrozně mě baví jejich přesnost. Koupil jsem dvoje hodinky (byly za dobrou cenu, tak jsem vzal ještě jedny a nabídnu je k prodeji) a vteřinové ručičky se hýbou naprosto přesně (s okem nepozorovatelnou odchylkou). Vzhledem ke svým rozměrům jsou neuvěřitelně lehké.

Odkaz ke komentáři

Před několika dny jsem se konečně odhodlal a pořídil nové hodinky. Nakonec jsem se rozhodl pro Citizen JY0010-50E. Narozdíl od mých původních požadavků (viz první příspěvek) mají minerální sklíčko namísto safírového. Až se to minerální poškodí, nechám ho nahradit safírovým.

Co mě na hodinkách zklamalo je LCD a podsvícení. Display je málo kontrastní a pod některými úhly nečitelný. Jako velikou nevýhodu vidím v tom, že široké ručičky často překrývají display a tím znemožňují jeho čtení. Podsvětlení LCD není rovnoměrné, ale je použitelné. U hodinek této cenové kategorie bych očekával mnohem lepší LCD a jeho podsvětlení. Tento display a podsvětlení je daň za solární napájení. Pro mnohé může být nevýhoda to, že v případě že LCD zobrazuje světový čas, tak už není schopný zobrazit kalendář. Pro zobrazení kalednáře se musíte povysunout korunku a přepnout robrazení LCD. Mám problém s rychlým odečítáním UTC ze 24 hodinové stupnice, ale věřím, že je to jen otázka zvyku. Doteď jsem nepochopil význam horního pravého ukazatele času. Podle mě je tam úplně zbytečný a pouze vyplňuje místo.

To je ale z negativ vše. I přes tyto maličkosti jsem z hodinek nadšený. Hrozně mě baví jejich přesnost. Koupil jsem dvoje hodinky (byly za dobrou cenu, tak jsem vzal ještě jedny a nabídnu je k prodeji) a vteřinové ručičky se hýbou naprosto přesně (s okem nepozorovatelnou odchylkou). Vzhledem ke svým rozměrům jsou neuvěřitelně lehké.

Ten pravý horní ciferník je 24 hod ukazatel.

Odkaz ke komentáři

Pro zájemce doporučuju se podívat občas na discountwatchstore.com, kde tyhle Citizeny mají a občas za opravdu diskontní ceny. Sám jsem u nich pár hodinek koupil a bylo to bez problémů, bohužel v ČR došlo na clení, takže původní cena poněkud narostla. Ale i tak, byla to míň než polovina tehdejší ceny v ČR. Navíc, jestli bude dolar ještě padat zase někam k 15 Kč, takto to bude zase příjemnější nakupování...

Odkaz ke komentáři

Hoď sem foto, at se pokochám.

Konečně jsem se dostal k tomu, abych sem hodil nějaké obrázky. Nemám zrovna ideální foťák na makrofotky a světelné podmínky taky nebyly nic moc, ale snad je na fotkách něco vidět. V sobotu si s tím víc pohraju a nafotím něco lepšího.

post-9631-067360200 1290073069.jpg

post-9631-085938800 1290073077.jpg

Odkaz ke komentáři

Mohu požádat o nějaký tip, kde lze dobře=levně koupit Citizen popř. Seiko.

Rád bych si pořídil, nějaký Kinetic či Eco-Drive

Byl zde zmíněn discountwatchstore.com, našel jsem také http://www.newatch.com, kde je také někdy dobrá nabídka, ale jinak přehled nemám.

Děkuji za vaše ověřené tipy

Odkaz ke komentáři

Pro WDW:

Pokud nechceš kupovat v ČR kvůli záruce, tak pak ebay nebo třeba tyto dva odkazy, 21jewels nebo creationwatches. Pak tu také lidé nakupují u higuchiho a spousty dalších. Jestli máš opravdu zájem, tak nahoře vpravo funkce hledat a najdeš spousty dalších podobných témat.

Odkaz ke komentáři

Pro WDW:

Pokud nechceš kupovat v ČR kvůli záruce, tak pak ebay nebo třeba tyto dva odkazy, 21jewels nebo creationwatches. Pak tu také lidé nakupují u higuchiho a spousty dalších. Jestli máš opravdu zájem, tak nahoře vpravo funkce hledat a najdeš spousty dalších podobných témat.

Díky, v ČR nechci. Vím že těchto témat je tu již mnoho, ale nabídka se mění tak jsem mysle, jestli někdo nemá nějakou aktuální zprávu.

Docela se mi líbí Citizen AS4020, AS4050 či JY00xx .... no prostě klasika

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...