Návštěvník tolja Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 Je mi blbě, jsem nastydlý jako prase, nemůžu spát a tak se alespoň pochlubím nedávnými přírůstky. Pierce Chtěl jsem mít ve sbírce alespoň jedny hodinky této, kdysi významné značky. Takže když zavolal kamarád, že má na prodej letecký chronograf Pierce, že je v původním, nezbastleném stavu tak jsem neváhal a kývnul, a ani jsem nechtěl fotky předem. Při předání došlo k příjemnému překvapení, protože to, že se jedná o jednotlačítkový chronograf mi jaksi zapomněl sdělit - byl to takovej milej bonus pro mě, protože jsem ještě žádný jednotlačítkový chronograf neměl - teď už mám. Hodinky jsou poměrně malé, mají průměr (bohužel) chromovaného pouzdra pouze 34 mm, ale na druhou stranu je číselník nádherně zachovalý, což není tak běžné. Na číselníku je dole vteřinovka, a nahoře sčítač minut stopek se stupnicí do šedesáti. Dále jsou zde tachymetrická a telemetrická stupnice, takže docela cirkus. Můj odhad je, že pocházejí ze 30. let 20. století, pokud se mýlím, tak mě prosím opravte. Universal Genéve Compur Tyhle hodinky bych nezískal, nebýt jednoho váženého člena fóra a jeho kontaktů, takže díky Kubo. Dlouho jsem váhal, jestli je mám vůbec koupit, protože se mi popravdě moc nelíbily. Ale je to kousek z mojí oblíbené stáje a navíc neobvyklý model, takže jsem zavrhnul pochyby a šel do nich. Průměr tzv. "artdekového" pouzdra je 39 mm. V hodinkách je strojek UG 281 a pouzdro je ocelové. Také tenhle kousek je podle mě ze 30. let 20. století. Jedním si jsem jistý. Ačkoliv občas na takové to sváteční nošení provětrávám většinu hodinek ze svojí sbírky, s výše předvedenými kousky mě na ruce asi nepotkáte. Zato se třetím přírůstkem je to přesně naopak - z kufříku se na mě vyloženě "smějou". Longines MVS Přišel jsem k nim podobně jako k prvnímu kousku a byl jsem moc rád, protože si myslím, že tyhle hodinky by neměly chybět ve sbírce žádnému sběrateli. Ty moje jsou poválečné, s plechovým číselníkem a vše vyjma sklíčka je původní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stana Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 (upraveno) zdravím jestli to není tajné kolik tě stály ty první užasné hodinky... Upraveno 7. března 2010 uživatelem stana Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 Proč jsou ty Pierce letecké? Jak se to určilo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 UG jsou Bomba!!!! Gratulace!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 Proč jsou ty Pierce letecké? Jak se to určilo? Že já se nevsadil, jenže ráno stejně nebylo s kým. Nic ve zlém, ale fakt jsem předvídal, že se s nějakým záludným dotazem objevíš Popravdě ti odpovím, že i mně přebývá na leteckých stopkách telemetr, jenže ten můj kamarád toho ví o starožitných náramkových hodinkách víc, než já budu vědět po pěti letech intenzivního samostudia. Za tu dobu, co se známe jsem ho nachytal na švestkách pouze jednou, takže jsem o pojmu letecký chronograf nediskutoval. 4 stana: Drahé nebyly, ale přesnou cifru si nechám pro sebe. IGENy ve 100% stavu stojí víc, než kolik jsem platil za Pierce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 už mě znáš, jak vidím. Taky nic ve zlém, já tě nechtěl nijak nachytat na švestkách, jen jsem prostě velice zvídavý člověk a když něco nevím, nebo mi něco není jasné, tak se prostě zeptám. Už jako malý spratek jsem vždycky musel vědět nejen co, ale i proč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2010 Tak ty UG jsou pecka! Ty si snad tehdy ani nikdo nemohl koupit, vůbec si nedovedu představut, že je v té době někdo nosil, jak jsou vyjímečné. U těch Pierce mě překvapil strojek, nečekal jsem, že bude takhle pěkně provedený. Škoda jen toho chromovaného pouzdra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Tak ty UG jsou pecka! Ty si snad tehdy ani nikdo nemohl koupit, vůbec si nedovedu představut, že je v té době někdo nosil, jak jsou vyjímečné. U těch Pierce mě překvapil strojek, nečekal jsem, že bude takhle pěkně provedený. Škoda jen toho chromovaného pouzdra. Naopak, UG jsou onošené docela dost a na dýnko se zvěčnilo pár hodinářů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 To je ale blbej zvyk hodinářů škramcat zákazníkům něco na hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 To je ale blbej zvyk hodinářů škramcat zákazníkům něco na hodinky. Proč? Mě to nijak nevadí. Naopak je vidět, že hodinky mají už něco za sebou, a že byly servisované. To je přece dobře, ne? A na tomhle dýnku je šest záznamů. Škoda jen, že mi to nejde moc dobře vyfotit, asi budu muset zajet do Ikey.. sry za velikost obrázku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Mně se to prostě nelíbí. Je to jako kdyby autoservisy vyrývaly záznamy o opravách na spodní stranu kapoty auta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Pěkné přírůstky, staré chronografy mám rád a Longines letecké nikdy nezklamou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se