Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hello everybody!

Sháním se po pěkně zabaleném stroji UNITAS. Mělo by jít o hodinky uhlazeného vzhledu, na kroko řemenu k obleku a na nějaké dejme tomu teletině/hovězině ke slušnému oblečení typu svetr, košile. Nic k teniskám.

Požadavky:

Ocelové pouzdro (nejlépe pískované) velikosti 42 - 44 MM, černý číselník, plastické indexy (Hodí se vůbec pro tento typ hodinek?), větší korunka (z čistě praktického hlediska), safír, šroubovací nebo přišroubované dýnko - NE zaklapávací, v případě dýnka s průhledem požaduji dekorované můstky, šíře řemenu nejlépe 22 MM, originál překlápěcí spona - klidně případná možnost dokoupení, země původu Švýcarsko nebo Německo. Hodinky by měly být spíše strohého vzhledu, zdobnost není na místě. Také nemám rád různě zdobené lunety. Je vůbec šance sehnat hodinky s pouzdrem z jednoho kusu, kde luneta není nalisována?

Cenový strop: 40.000,- CZK

Díky za rady, postřehy, návrhy. Pěkný den.

PhoeniX

• Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
MeisterSinger? Ty moje jsou tady: http://www.photowatches.eu/index.php?cat=35

Díky. Vím o nich a mám je v hledáčku. Až na šíři řemenu splňují vše.

Anebo matt finished Stowa Marine Original with black croco strap - ?950:

http://stowa.de/shop/cgi-bin/lshop.cgi?act...showrub--marine

Splňují +/- vše, co požaduješ.

Jak je to s čekací dobou? Jsou k mání hned? Nebo se to týká pouze B-Uhr?

Odesláno
Díky. Vím o nich a mám je v hledáčku. Až na šíři řemenu splňují vše.

Máš naprostou pravdu, právě proto jsem Ti je postnul. Samozřejmě, že MS dělá i "víceručičkové" :-) K šíři řemenu: 22 ve mne evokuje už spíše hodinky pro tvrdší použití, já se svými 180/85 k obleku řemen 22 nevezmu zkrátka v žádném případě.

Odesláno
Marine Original with black dial -- end of april 2010

Konec dubna, to je fajn: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=144115

Hmmm, díky za odkaz. Hodinky s ručním nátahem vybírám snad dva roky. Čili čekačka by v zásadě neměla být problém. Ale víš jak to je... Jednou se člověk rozhoupe, a potom to chce hned. :)

PS: A u Stowy se to navíc vždy protáhne. :)

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Ty se mi líbí moc, hlavně korunka. A vteřinovka má snad hacking. Nevím ale, jak bych se časem vypořádal s malým subdialem pro hodiny - jestli by mě časem neiritovalo neustálé zaostřování a luštění.

hele to je stejně jenom imydžofka, co si budeme povídat :) - hodiny víš rámcově vždycky a minuty jsou čitelný dost

Návštěvník salamio
Odesláno
Hmmm, díky za odkaz. Hodinky s ručním nátahem vybírám snad dva roky. Čili čekačka by v zásadě neměla být problém. Ale víš jak to je... Jednou se člověk rozhoupe, a potom to chce hned. :)

PS: A u Stowy se to navíc vždy protáhne. :)

Přesně ? na salamíniny KS jsme čekali asi o měsíc dýl, než psali na tom webu.

Odesláno
hele to je stejně jenom imydžofka, co si budeme povídat :) - hodiny víš rámcově vždycky a minuty jsou čitelný dost

Asi jo... Nevíš jakou mají rezervu nátahu? TADY jsem to nenašel nebo jsem blbě hleděl. Díky.

Ale stejně... Cenový strop jsem nasadil právě podle tohoto modelu.

Přesně ? na salamíniny KS jsme čekali asi o měsíc dýl, než psali na tom webu.

A s B-Uhr je situace snad ještě horší. Jde myslím o několik měsíců.

Odesláno

Tady si opravdu nevím rady. Kdyby člověk věděl něco o zpracování pouzdra, ruček atd... Firem je spousta a korunka snad neupadne u ničeho, ale...

Co třeba EBERHARD? Myslím, že je na fóru někdo má. Případně prosím o zhodnocení dostatků/nedostatků.

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Asi jo... Nevíš jakou mají rezervu nátahu? TADY jsem to nenašel nebo jsem blbě hleděl. Díky.

nevím, ale většinou to vždycky jde o několik hodin více než je anoncováno - tak třeba 50hodin :D

Odesláno
... Nevím ale, jak bych se časem vypořádal s malým subdialem pro hodiny - jestli by mě časem neiritovalo neustálé zaostřování a luštění.

A co tedy Singulator od Meistersingerů? Ten má na subdialech minuty a vteřiny, kdežto hodinky ukazuje velká ručka. To se mi zdá jako lepší uspořádání.

Odesláno
nevím, ale většinou to vždycky jde o několik hodin více než je anoncováno - tak třeba 50hodin :D

Dva dny jsou už luxus. Co si jinak myslíš o TĚCHTO? Ale korunka mi na ruční nátah připadá nějaká utopená. Ta ochrana na pouzdru vůbec neměla být a korunka samotná měla být větší. I esteticky by to dle mého vypadalo lépe.

Odesláno
A co tedy Singulator od Meistersingerů? Ten má na subdialech minuty a vteřiny, kdežto hodinky ukazuje velká ručka. To se mi zdá jako lepší uspořádání.

A znáš cenu? :D Přes kilo... Zrovna tyto mají nádherný stroj, resp. jeho můstky.

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Dva dny jsou už luxus. Co si jinak myslíš o TĚCHTO? Ale korunka mi na ruční nátah připadá nějaká utopená. Ta ochrana na pouzdru vůbec neměla být a korunka samotná měla být větší. I esteticky by to dle mého vypadalo lépe.

no --- z černých číselníků asi nic a z bílých asi tohle (to je moc pěkný) ---- trochu vidím problém v "moderním" pouzdru versus zbytek a cena bude asi trochu jinde ne ?

Odesláno
no --- z černých číselníků asi nic a z bílých asi tohle (to je moc pěkný) ---- trochu vidím problém v "moderním" pouzdru versus zbytek a cena bude asi trochu jinde ne ?

Cena asi jo... Našel jsem něco podobného, ale tam je unitas překopán sakum prdunk.

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Cena asi jo... Našel jsem něco podobného, ale tam je unitas překopán sakum prdunk.

no a za 120t už bych koupil PAM 312 nebo Rolex a příběh pokračuje ................ :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...