Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Včera na burze sa celý čas na mňa usmievali hodinky DIEHL.Nakoniec som ich kúpil a pátral čo je to za značka .DIEHL je nemecký predvojnový koncern zaoberajúci sa kovaním a železnými výrobkami.Po vojne od r. 1947 začal vyrábať náramkové hodinky a v roku 1956 získal väčšinový podiel v Junghanse.Neskôr bol aktívny v armádnych zákazkách pre Bundeswehr / obrnené autá i letecké sily /.Dokonca mal zákazky u armády Slovenskej republiky.Keď som ich otvoril bol v hodinkách značený kaliber junghans 620.56.Hodinky majú priemer 33 mm. A tu je ich obrázok.

post-1906-1268654027.jpg

Odesláno

Krasa! Blahozelam. Taky kusok by sa pacil aj mne. Kde na burze si ich objavil?

Odesláno

burza na Interi, boli u občanov tmavšej pleti, nosiacich veci po nebohých v banánových krabiciach z Rakúska.

Odesláno

Ach jaj! V nedelu som tam chcel ist, ale bol som zhnity. Kua.

Inak, mrkni na tie luminisencne body. Tie asi nanasal Ray Charles. Svietia vobec este?

• Po letech...
Odesláno

Narazil jsem na tyhle společenské hodinky DIEHL compact: Průměr pouzdra bez korunky 33 možná 34mm. Uvnitř je kalibr Junghans 623.05. 15 Jewels (pracuje přesně).Ciferník s ručičkama mě trošku připomíná nádražní hodiny. Dokonce mají funkční luminescenci jak na ručičkách tak u indexů.

post-17158-098514800 1340725389.jpg

post-17158-051226500 1340725398.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...