vito Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Vlastním hodinky Ulysse Nardin, staré 40 až 50let, natahování automatické, centrální vteřinovka, vypouklé sklíčko, vzhled odpovídající době, Poraďte nezkušenému, jak moc si jich mám vážit. Děkuji.
mnovace Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 važ si jich, jak jen můžeš, ať je pak můžeš dát svému synovi, kde pochopí, že to není jen nějaké pozlátko nebo spotřební věc, ale mechanismus, který sledoval jeho otec xkrát za den. Není to moje nejoblíbenější značka, ale patří mezi ty top a každý znalec ví co je to ulysse nardin.
vito Odesláno 22. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Díky za názor, přesně tak mi je předal můj otec.
Chronomag Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Nardiny jsou jedny z nejdražších a nejlepších značek. Samozřejmě záleží na tom, o jaké jde - nemáte alespoň fotku, nebo značení? Zalistoval bych v katalogu...
abrahamlouis Odesláno 22. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2005 Musim souhlasit s ostatnimi. Mate, za predpokladu ze jsou zcela v poradku, skutecnou hodnotu. Doufam, ze to nebudete povazovat za troufalost, ale nemuzu se nezeptat, kde je Vas otec koupil a kolik tehdy staly. Preci jen se nejednalo o hodinky, ktere bylo mozne koupit za zeleznou oponou. Vzhledem k Vasemu dotazu predpokladam, ze zijete na uzemi CR, pokud byste byl emigrant, s velkou pravdepodobnosti byste, alespon mel urcite povedomi o hodnote teto luxusni znacky. V ceskem prostredi stale jeste nejsme zvykli na skutecne luxusni zbozi. Kolik lidi, kteri si mohou dovolit nakupovat nejluxusnejsi zbozi, zna napr. Breguet nebo Blancpain? Spise daji prednost "proflaknutym" omegam nebo rolexkam. Za luxus se tady pomalu povazuji jakekoliv Swiss made hodinky vcetne Tissotu. Ostatne jsem pred par lety "zachranil" jedny damske omegy z prelomu 60/70. let (dar od videnske pribuzne). Jedna moje kolegyne v praci (tehdy kolem 27 jako ja) je chtela dat do opravy obycejnemu hodinari(!!!), vubec si neuvedomovala, ze to nejsou primky, ale neco vice, co muze mit hodnoti i potech vice jak 35 letech. V jejich ocich to byly pouze obycejne stare hodinky. Ale zpet k UN. Behem tech 40-50 let doslo k vymene nejakych soucastek strojku?Jsou zlate? Myslim ze by to chtelo, mate-li moznost, zkusit je ocenit napr. v Dorotheu (znam pobocku jen v Praze, ale mozna ze maji pobocky i jinde v CR).
vito Odesláno 23. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 Pánové, děkuji za informace. Fotku nemám a jsem počítačový analfabet, takže bych ji ani do rubriky neuměl dát. Hodinky mají průměr 34 mm bez korunky, nemají šroubovací spodní víčko, čísla na ciferníku pouze sudá, zahrocené, pravidelně se zužující ručičky s luminiscenční výplní, centrální vteřinovku, značení pod 12 hodinou Ulysse Nardin Automatic a pod 6 hodinou swiss. Pouzdro leštěný nerez. Jsou v dobrém stavu, já jsem nenechával opravovat nic, jestli můj otec ano, pak o tom nevím. Mají pouze trochu poškrábané spodní víčko a je na něm vyryto věnování. Otec je dostal k nějakému jubileu a pokud vím, tak sem byly dovezeny nějakým méně legálním způsobem. Dále, jsem z vašich příspěvků trochu šokován, protože vlastním ještě další švýcarské hodinky, myslím troje Omegy a zírám, jak vlastně mohou být kvalitní. O nich ale jindy. Děkuji.
vito Odesláno 23. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 Ještě jeden dotaz. Myslíte, že je v pořádku, abych tyhle hodinky denně nosil?
mnovace Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 běžným nošením se nic nestane, je vnich švýcarský olej, který je na snad napořád pokud jdou rozhodně bych je ani neotvíral, problémy mohou nastat při změně teplot, vlhkosti, ale to je spíš extrem. Já bych je nosil spíše k slavnostním příležitostem nebo na neděli. Hodinky určitě něco vydrží, ale už kvůli dědictví bych si je spíše hýčkal a šetřil, ale do šuplíku bych je nedával. Říkáš, že máš ještě troje omegy, ty jsou také velmi kvalitní ale v porovnání s ulysse je to spíše vyšší střední třída a ty bych používal denně. Já mám 4 hodinky a také to střídám podle druhu situace / sport, neděle, svátky, práce/
Viktor Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 Ciferník by mohl být podobný, i když tady je mimostředná vteřinovka a jiné ručičky. FYI, takové ve velmi dobrém stavu se dají koupit za 1,175 EURO. K obleku nebo na slavnostnější příležitost podle mého paráda.
vito Odesláno 23. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 Velmi, velmi podobné, jen nepatrně se liší číslice a znaky mezi nimi, odlišné jsou skutečně jenom ručičky a centrální vteřinovka. Díky.
dvorak Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Vážení přátelé, podědil jsem kapesní hodinky zn. ulysse nardin, na které desítky let jenom padal prach a které by po bězné udržbě jistě byly plně funkční / snahu mají.../. Jsou ocelové, římské číslice s mimostřednou vteřinovkou, průměr 46mm, číslo strojku 409552. Oficialní stránky UN bohužel odkazují pouze na servisní zastoupení v Německu. Neznáte někoho, kdo by se o ně stejně zodpovědně a kvalifikovaně postaral u nás...? Nejsou mi také jasná pravidla užívání značky firmy t.j. kotvy... Na vyobrazení viz výše není, a na mojich hodinkách také ne. Zato na vnitřní straně spodního víčka je jiná, těžko popsatelná značka se jménem firmy. Budu vděčný za každou informaci o značce. Přeji hezký den. Dvořák.
abrahamlouis Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Rozhodne bych neriskoval v CR s opravou techto hodinek. UN se do CR nedovazi, nemaji tedy tady ani autorizovany servis. Zjistete si, zda-li UN nema program opravy starozitnych hodinek (jako napr. Omega) a pozadejte o radu co s hodinkami. Nemate-li dostatek prostredku na to abyste je mohl opravit u odbornika, radeji to cele odlozte. UN patri ke spicce a nejake experimenty si nezaslouzi. Navic mohou mit (ve funkcnim stavu) velmi slusnou cenu (viz. Dorotheum v Praze). Ostatne stejne tak jsem radil v listopadu 2005 vitovi.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se