rafficek Odesláno 15. února 2006 Nahlásit Odesláno 15. února 2006 No vzhledem k ceně je to odpovídající, nevím co byste za ty peníze chtěli Jsou to solidní hodinky...
babaq Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Asi tak, velikost strojku mě nechává naprosto v klidu. Teď jsem si ověřil, že i na mém strojku je jeden šroubek asi snad lehce škrábnutý, ale ruku na srdce - i to je mi docela fuk. Je to vidět při pohledu velmi zblízka... a taky si pamatuju, jak se tu řešilo smetí ve strojku i v dražších hodinkách. BTW, já na hodinkách nosím dýnko vždy :-) takže když ten strojek "vypadá dobře při pohledu přes dýnko, ale po otevření už to tak slavné není", beru to jako docela pohodovou věc :-) Jak psal rafficek, vzhledem k ceně jsou to velmi dobré hodiny.
proof Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Asi tak, velikost strojku mě nechává naprosto v klidu. Teď jsem si ověřil, že i na mém strojku je jeden šroubek asi snad lehce škrábnutý, ale ruku na srdce - i to je mi docela fuk. Je to vidět při pohledu velmi zblízka... a taky si pamatuju, jak se tu řešilo smetí ve strojku i v dražších hodinkách. BTW, já na hodinkách nosím dýnko vždy :-) takže když ten strojek "vypadá dobře při pohledu přes dýnko, ale po otevření už to tak slavné není", beru to jako docela pohodovou věc :-) Jak psal rafficek, vzhledem k ceně jsou to velmi dobré hodiny. Ještě k těm šroubkům - nejde o to jestli jsou nebo nejsou poškrábané, ale že jsou barvené. Co je špatného na obyčejných, když jde o hodinky za pár stovek? Ale to není vše. Ty série o 999 kusech jsou taky docela trapné. To, že se liší pouzdrem je v pořádku, ale do některých ještě cpou vteřivové ručičky s naprosto k ciferníku nesedící barvou, jen aby mohli vydat další "omezenou" sérii. K-3 se mi v některých barevných kombinacích opravdu líbí, ale co je mi to platné, když tyhle série jsou již třeba dávno vyprodané a kvůli snaze o "exkluzivitu" musí být ty nové v obskurních barvách? Velikost strojku je pak už jenom drobnost, ale i zde musí výrobce použít trik - průhled v dýnku je akorát tak velký, aby člověk neviděl ten směšně malý strojek (k velikosti pouzdra). Opět, proč tam nedát obyčejné dýnko bez průhledu? Takže asi tak.
babaq Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Ještě k těm šroubkům - nejde o to jestli jsou nebo nejsou poškrábané, ale že jsou barvené. Co je špatného na obyčejných, když jde o hodinky za pár stovek? Ale to není vše. Ty série o 999 kusech jsou taky docela trapné. To, že se liší pouzdrem je v pořádku, ale do některých ještě cpou vteřivové ručičky s naprosto k ciferníku nesedící barvou, jen aby mohli vydat další "omezenou" sérii. K-3 se mi v některých barevných kombinacích opravdu líbí, ale co je mi to platné, když tyhle série jsou již třeba dávno vyprodané a kvůli snaze o "exkluzivitu" musí být ty nové v obskurních barvách? Velikost strojku je pak už jenom drobnost, ale i zde musí výrobce použít trik - průhled v dýnku je akorát tak velký, aby člověk neviděl ten směšně malý strojek (k velikosti pouzdra). Opět, proč tam nedát obyčejné dýnko bez průhledu? Takže asi tak. Mně nevadí, že jsou barvené, mně se to prostě líbí... Vypadá to pěkně. Že se ty série liší jenom barvou ciferníku nebo vteřinové ručičky - no je to limitovaná série za pár peněz, vo co go? Že se každému líbí jiná barevná kombinace, to je přece normální. Někdo má třeba tu starší variantu a více by se mu líbila ta nová... A co je na malém strojku směšného, to mi opravdu nedochází... Hmm... Pro mě: koupil jsem si ty hodinky, protože za málo peněz mi nabídly vzhled, který se mi líbí, aniž by si hrály na něco co nejsou. Netváří se jako Rolexky, Omegy, Breitlingy... mají svou tvář. Líbila se mi na nich barva ciferníku i ručiček, průhledné dýnko a neřešil jsem poměr velikosti strojku a velikost průhledu nebo techniku modření šroubků. Pár (dost?) let mi vydrží a když budu chtít, tak si příště připlatím a koupím jiné. Samozřejmě bych pár věcí i vylepšil (např. si dokážu představit trošku jiný design ručiček), ale nic není dokonalé. Pro proofa: s tak vysokými nároky je zřejmě nutno poohlédnout se po hodinkách v jiné cenové kategorii.
proof Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Mně nevadí, že jsou barvené, mně se to prostě líbí... Vypadá to pěkně. Že se ty série liší jenom barvou ciferníku nebo vteřinové ručičky - no je to limitovaná série za pár peněz, vo co go? Že se každému líbí jiná barevná kombinace, to je přece normální. Někdo má třeba tu starší variantu a více by se mu líbila ta nová... A co je na malém strojku směšného, to mi opravdu nedochází... Hmm... Pro mě: koupil jsem si ty hodinky, protože za málo peněz mi nabídly vzhled, který se mi líbí, aniž by si hrály na něco co nejsou. Netváří se jako Rolexky, Omegy, Breitlingy... mají svou tvář. Líbila se mi na nich barva ciferníku i ručiček, průhledné dýnko a neřešil jsem poměr velikosti strojku a velikost průhledu nebo techniku modření šroubků. Pár (dost?) let mi vydrží a když budu chtít, tak si příště připlatím a koupím jiné. Samozřejmě bych pár věcí i vylepšil (např. si dokážu představit trošku jiný design ručiček), ale nic není dokonalé. Pro proofa: s tak vysokými nároky je zřejmě nutno poohlédnout se po hodinkách v jiné cenové kategorii. Zdají se Ti snad tyto nároky přehnané: dýnko bez průhledu, obyčejné šroubky, nelimitovaná verze s rozumně sladěnými barvami ciferníku a vteřinovek? Takže můj názor je přesně opačný než tvůj: tyhle hodinky si HRAJOU na něco více než jsou. Za dané peníze nejsou špatné, ale bez této rádobyexkluzivity by byly lepší. Ten malý strojek mi až tak nevadí (na hodinkách za cca 3 tisíce), ale když dá někdo na hodinky dýnko s průhledem, tak by měl mít co ukázat.
babaq Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Zdají se Ti snad tyto nároky přehnané: dýnko bez průhledu, obyčejné šroubky, nelimitovaná verze s rozumně sladěnými barvami ciferníku a vteřinovek? Takže můj názor je přesně opačný než tvůj: tyhle hodinky si HRAJOU na něco více než jsou. Za dané peníze nejsou špatné, ale bez této rádobyexkluzivity by byly lepší. Ten malý strojek mi až tak nevadí (na hodinkách za cca 3 tisíce), ale když dá někdo na hodinky dýnko s průhledem, tak by měl mít co ukázat. Bez průhledu, s obyčejnými šroubky (když bez průhledu, nač barevné), nelimitovaná verze, to by ale potom byly jiné hodinky... To bych si asi koupil nějaký jiný model od nějaké jiné firmy. Např. Poljoty, které se mi některé líbily taky, ale Vostoky se mi líbily přece jenom víc, i kvůli tomu průhledu. Abychom byli konstruktivní: Tak nenadávej na Vostoky, zjevně se netrefily do tvého gusta, ale kup si nějaké hodinky co se ti líbí a tady se pochlub, jaké skvělé hodinky sis koupil! (Jestli jsem to správně pochopil, tak sis je ale chtěl koupit, akorát v jiné barevné kombinaci, než jsou ke koupi teď..?) I ostatní si jistě raději přečtou něco takového, než diskusi, která zjevně přestala někam vést. Hodinek je hodně a myslím, že každý si může najít "ty své". (Když jsem uvažoval o nákupu hodinek, v nejužším výběru byly i quartzové hodinky. Vypadly především proto, že prodejce na netu na mě působil dost nesolidně a nechtěl jsem se v případě problémů ocitnout tak říkajíc na suchu.) Image je na nic. Pij Sprite
proof Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Já na Vostok Europe nenadávám, jen jsem ukázal co dávají dovnitř. Líbí se mi zepředu (některé modely), dýnko a vnitřek ne. Nikomu nic nevnucuji, ale ať ostatní vědí, jak to s těma "limited" edicema je. Nebo je to špatně, že na tyhle věci upozorňuji? Nemyslím. Mám jedny cca 30 - 40 let staré Poljoty, který mají strojek naprosto dokonalý (pro mně). Až se dostanu k nějakému slušnému foťáku, tak sem hodím fotky. Ale ještě jiná věc. Má někdo Vostoky v černěné oceli (viz obrázek). Zajímá mně, jestli je to něco jako ty šroubky nebo spíše PVD.
babaq Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Samozřejmě to není špatně. Jenom mi chvíli připadalo, že bych se měl Vostoků zastat. Sám mám K3 tmavě modrou variantu, přesnost (po prvním měsíci) cca +3sec za prac. den, o víkendu víc protože je méně nosím. Esteticky téměř bez výhrad (jak jsem už psal, nějaké drobnosti by se našly, ale to vždy a u všeho), přesnost dostačující. U té černé varianty nevím, asi bych to také musel vidět na živo... Jenom barvenou ocel bych určitě nebral, mám dost agresivní pot a asi by to dlouho nevydrželo. Nehledě na to, že matná ocel jako u mých modrých K3 je pěkná sama o sobě.
proof Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Kdyby to bylo PVD, tak by tomu pot neměl uškodit. Dokonce ani nějaký ten škrábanec... Ještě je škoda, že se u nás neprodávají tyhle K-3 s ocelovým tahem. Přece jen jsou to potápěčské hodinky, alespoň vzezřením. A ten kožený řemen asi nebude vodu snášet příliš dobře.
babaq Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 Vyměnit řemínek by asi mělo jít, ne? Pak je to jen otázka nalezení vhodného kovového tahu, což by snad nemělo být neřešitelné.
In Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 Kdyby to bylo PVD, tak by tomu pot neměl uškodit. Dokonce ani nějaký ten škrábanec... Ještě je škoda, že se u nás neprodávají tyhle K-3 s ocelovým tahem. Přece jen jsou to potápěčské hodinky, alespoň vzezřením. A ten kožený řemen asi nebude vodu snášet příliš dobře. Nabídka je již i v ČR viz www.zlato-stribro-hodinky.cz za 468O,-. Pokud je pořídíš ukaž foto detailů tahu. Jedná se o model o kterém uvažuji pod dojmem, že musím mít i ruské hodinky ze současné produkce.
proof Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 Nabídka je již i v ČR viz www.zlato-stribro-hodinky.cz za 468O,-. Pokud je pořídíš ukaž foto detailů tahu. Jedná se o model o kterém uvažuji pod dojmem, že musím mít i ruské hodinky ze současné produkce. Díky, nevšiml jsem si že je tam prodávají. Tady máš recenzi (pozor, možná není zcela objektivní): http://www.longislandwatch.com/Reviews/VE_...0325026_rev.htm
PanzerBear Odesláno 27. února 2006 Nahlásit Odesláno 27. února 2006 na tom shopu jsou opravdu pekne kousky, ale je jich jen par. Jinak jen same pozlatko a obrazky
afrikab Odesláno 25. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2006 Tak uz patrim taky do klubu:) Dnes mi dorazily Vostok-Europe Arktika (typ 3405043), koupil jsem si je v obchodu http://www.ehodinarstvi.cz/, meli je tam nejlevnejsi, tedy za 3 862,- Kč. Dokonce i muj oblibeny distributor v Rusku mi je nabidl za 155USD i s postovnym (AirMail), coz je sice mene, ale nevim, jak moc uspesne bych tady resil reklamaci. Me cislo je 359/999. Krome peripetii s nastavovanim casu a datumu jsem naprosto spokojen. Jen si budu na ne muset zvyknout, jsou o dost vetsi nez me puvodni hodinky.
afrikab Odesláno 25. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2006 A jeste jeden odkaz, trocha historie o atomovem ledoborci Aktika http://siempre.arcus.org/4DACTION/wi_alias...sDrawPage/1/152
Jerrys Odesláno 25. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2006 No, mrkni na ty modrý zmršený šroubky, to montoval nějakej montér Kolja a použil na to šroubovák z kombajnu. Dyž už tam je průhledný dýnko, mohl si dát trochu bacha a netlačit.
afrikab Odesláno 25. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2006 Ja tam zadne zmrseni nevidim...tedy pouhym okem ne. Lupu tu nemam.....
vlah Odesláno 25. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2006 afrikab, přeji mnoho radosti! Mám K-3 a spokojen! (ani šroubky nepoškrábané)=)
afrikab Odesláno 26. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2006 Jen takovy dalsi postreh, by me zajimalo podle, dle ktere zeme byla udelan ukazatel den/noc. U nas asi nikdy nevychazi slunce v sedm rano a nezapada v sedm vecer:)
Roman Šula Odesláno 26. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2006 V sedm ráno a v sedm večer vychází a zapadá slunce kolem jarní a podzimní rovnodenosti, když platí letní čas a nejsme moc daleko od pásmového poledníku, v našem případě 15. východní, nebo také při vzdálenosti 15 stupňů východně od poledníku určujícího pásmový čas. V mírném pásu taktéž kolem rovnodennosti, blíže k tropům už pak skoro celý rok. Lze takových míst najít na zemi mnoho.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se