Marfi Odesláno 26. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2010 Jo, asi ten asfalt a budu se učit tak jako první aviatici - krátké skoky, které se budou prodlužovat Ale z výběru eroplánu teda moudrej nejsem. Teď jsem našel v nějakém E-shopu v UK Panther s 2.4Ghz soupravou. Což by mohlo být zajímavé, i když zase když hoří ty regulátory možná by to bylo lepší tady z čr aby se líp reklamovalo... EDIT: Tak jsem našel Panthera s 2.4Ghz soupravou v USA, odkud ho dostanu včetně pošty a náhradních baterií ještě za lepší cenu než tady v ČR... Takže je asi rozhodnuto. Můžeš sem dát odkaz, mě by zajímalo co jsi nakonec vybral. dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 26. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2010 KLIK Nakonec to musím objednat holý, jen s RC soupravou, kdybych si tam nacpal náhradní baterii a ještě nějaké příslušenství, tak by mi soudruzi celníci napařili DPH a to by se mi krutě nevyplatilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 26. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2010 KLIK Nakonec to musím objednat holý, jen s RC soupravou, kdybych si tam nacpal náhradní baterii a ještě nějaké příslušenství, tak by mi soudruzi celníci napařili DPH a to by se mi krutě nevyplatilo. Dík. Můžeš poučeně odhadnout na kolik by přišlo http://www.bananahobby.com/1036.html tohle i s dopravou ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 26. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2010 Pojištěná doprava od nich stojí 56 dolarů, takže tak 130 doláčů. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 26. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2010 Pojištěná doprava od nich stojí 56 dolarů, takže tak 130 doláčů. Dík, docela jsi mě nahlodal. Na hraní by to byla fajn věcička. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 26. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2010 Dík, docela jsi mě nahlodal. Na hraní by to byla fajn věcička. Akorát ty jsi rozumný a vybral sis takové typické začátecnické éro, takže to nejspíš nerozflákáš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 26. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2010 Akorát ty jsi rozumný a vybral sis takové typické začátecnické éro, takže to nejspíš nerozflákáš Mám pro hornoplošníky slabost. A dvojplošníky a trojplošníky, které připomínají tu průkopnickou éru letectví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 26. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2010 (upraveno) Mám pro hornoplošníky slabost. A dvojplošníky a trojplošníky, které připomínají tu průkopnickou éru letectví. Tak hornoplošník z takovýmhle vzpětím kříděl bude krásně stabilní při malých rychlostech... EDIT: Tak jsem si proklepl ten obchod a prý jsou s nimi problémy Upraveno 26. března 2010 uživatelem Tada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 29. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2010 Tak už jsem si objednal éroplán. O víkendu uskutečním své první pokusy o RC létání, jestli bude video nevím Spíš jen fotka ve stylu PŘED a PO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 29. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2010 To 10ti sekundove video zvladne kazdy mobil Kde jsi nakonec objednal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 29. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2010 Tady z čech KLIK Myslím si, že to udržm ve vzduchu dýl Akorát nemám žádného kameramana Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thom Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2010 Po dlouhé době jsem se rozhodl, že si splním svůj velký dětský sen - letadlo na vysílačku, respektive jsem jedno měl, velký motorový větroň (150cm rozpětí, 100cm na délku, pořádný elektromotor...), ale nikdy se mi ho nepovedlo 100% zprovoznit tak šlo z domu. Od té doby jsem se věnoval jen stavbě balsových házedel vlastní konstrukce, zkoušel jsem něco s raketovým pohonem, ale to nedopadlo dobře, málem jsem podpálil barák. Poslední dobou jsem se k myšlence RC letadla vrátil, protože když jsem si uvědomil, kolik peněz jsem dal do hodinek, tak by nemuselo být už tak zásadní investicí, hlavně když jsem zjistil, jak ceny RC modelů padly a že se dá koupit takzvaná Ready To Fly sada Když jsem si před asi 10 ti lety kupoval letadlo, tak se muselo všechno kupovat zvlášť a stálo to hrozné prachy... Dost omáčky Vybral jsem si Mig 15 od firmy Art Tech. Je to z nějakého polystyrenu, má to elektrické dmychadlo (když jsem ještě čas od času četl časopis o RC modelech tak tam bylo dmychadlo prezentováno jako horká novinka či co:D ), řízenou výškovku, křidélka a přední kolo podvozku, vysílačka běží na 2,4 gigahertz. Éro má 80cm rozpětí a 80cm na délku, váží nějakýho půl kila. Sice jsem zjistil, že modely s dmychadlem nejsou moc dobré pro začátečníky - musí pořád lítat na plný plyn aby se udržely ve vzduchu, protože dmychadlo má špatnou akceleraci a nereaguje rychle. Navíc tenhle Mig má kvůli šípovému křídlu špatnou stabilitu v nízkých rychlostech a na youtube jsem viděl, že se chová ne moc přívětivě při přistání, při obratech padá po křídle - úplně jako prává patnáctka. Ale už jsem se rozhodl, naučím se s tím, i kdyby to ten polystyren neměl přežít, nějaký školní model odmítám Ufuf, tak kdo to přečetl do konce? Jsou tu nějací další RC modeláři - hlavně teda letečtí? jj, jsou, nebo bohužel byli. asi 4 roky mi to letadlo leží na skříni a nevytáhl jsem ho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akatsuki Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2010 Rc autá v tom mam penanazí ze je mi s toho zle 4roky si uz odkladam bloky a ked som to nedavno spocital vyslo mi 14 800 euro to som skoro skapal ,male ciastky sa vedia nazbierat 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 Tak jsem si byl na poste pro balik, ted uz jen sestavit a pokud se nezkazi pocasi tak vecer probehne prvni testovaci let Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 Tak už jsem letadlo sestavil, otestoval funkce a až se nabije baterka jedu na letiště Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 Tak jsem uskutečnil 4 lety... 1. Start z asfaltové ranveje. Rozjel jsem letadlo, dal jsem 3/4 plynu a počkal až nabere rychlos, přitáhl jsem výškovku, ale moc prudce a letadlo ztratilo rychlost a spadlo po křídle, ryche jsem se to snažil vyrovna, takže přistálo na všechny kola podvozku zaráz. Pravé kolo se ulomilo a prostřední ohnulo. 2. Start bez podvozku z ruky. Letadlo jsem vzal, běžel a přidával plyn, když jsem cítíl, že se zvedá z ruky, tak jsem ho hodil a chopil se řízení, přidal jsem plyn a oblétl jsem louku kolem dokola a měkce přistál na břicho. 3. Prakticky to samé jako druhý let, s ím rozdílem, že mě éro víc poslouchalo a já udělal ne kruh, ale takový bramboroid křížený s osmičkou. 4. Let - katastrofa. Vzlétal jsem z ruky, jako v předtím, ale asi jsem měl málo výkonu nebo nějak hrábl do řízení, letadlo ztratilo v malé výšce rychlost a vzalo křídlem o zem, to se ulomilo. Takže teď doma lepím. Takže celkem vzato to považuji za úspěch. Zítra jdu znova, ale už bez podvozku, protože i kdybych z něj vzlétl, tak se nedokážu trefit na ranvej, tolik mě ještě éro neposlouchá. Létá krásně vyváženě a i pěkně klouže Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jfidler Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 Tak jsem uskutečnil 4 lety... 1. Start z asfaltové ranveje. Rozjel jsem letadlo, dal jsem 3/4 plynu a počkal až nabere rychlos, přitáhl jsem výškovku, ale moc prudce a letadlo ztratilo rychlost a spadlo po křídle, ryche jsem se to snažil vyrovna, takže přistálo na všechny kola podvozku zaráz. Pravé kolo se ulomilo a prostřední ohnulo. 2. Start bez podvozku z ruky. Letadlo jsem vzal, běžel a přidával plyn, když jsem cítíl, že se zvedá z ruky, tak jsem ho hodil a chopil se řízení, přidal jsem plyn a oblétl jsem louku kolem dokola a měkce přistál na břicho. 3. Prakticky to samé jako druhý let, s ím rozdílem, že mě éro víc poslouchalo a já udělal ne kruh, ale takový bramboroid křížený s osmičkou. 4. Let - katastrofa. Vzlétal jsem z ruky, jako v předtím, ale asi jsem měl málo výkonu nebo nějak hrábl do řízení, letadlo ztratilo v malé výšce rychlost a vzalo křídlem o zem, to se ulomilo. Takže teď doma lepím. Takže celkem vzato to považuji za úspěch. Zítra jdu znova, ale už bez podvozku, protože i kdybych z něj vzlétl, tak se nedokážu trefit na ranvej, tolik mě ještě éro neposlouchá. Létá krásně vyváženě a i pěkně klouže Ad 1.: No to nesmíš, takhle to hned urvat ze země. Když máš vytrimováno na mírně nataženo, tak by mělo letadlo odstartovat po dosažení nějaké rychlosti úplně samo. Jak se odlepí, nechat ho v horizontu chvíli rozletět, a až pak za to tahat jak zoufalec za záchrannou brzdu :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 Ad 1.: No to nesmíš, takhle to hned urvat ze země. Když máš vytrimováno na mírně nataženo, tak by mělo letadlo odstartovat po dosažení nějaké rychlosti úplně samo. Jak se odlepí, nechat ho v horizontu chvíli rozletět, a až pak za to tahat jak zoufalec za záchrannou brzdu :-D Ono to toiž vzniklo z toho, že jsem velký lenoch a jelikož jsem na ranvej nemohl autem, tak jsem musel šlapat pěšky docela daleko abych se dostal alespoň do půlky, tam jsem éro rozjel proti větru a asi jsem měl málo plynu, takže se nezvedalo a už se skoro blížil její konec, tak jsem to zvedl ale asi moc prudce Křídlo už jsem slepil takovým tím horkým lepidlem, prasklo v poměrně širokém místře jakoby diagonálně směrem od trupu, takže docela šikovně a snad bude dobře držet. Zítra to vezmu na louku. S přistáváním jsem měl jiný problém - už se stmívalo a éro je tmavě modré a proti zemi nebylo vidět, takže jsem si ho srovnal z horizontem, stáhnul otáčky a poslouchal jestli uslyším praskání nebo přistání Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 (upraveno) Když není video tak jen fotky... Na té s ulemeným křídlem je vidět, jak má BMW X5 malý kufr - éro se tam vejde jen tak tak! A jinak to dmychadlo vevnitř má fakt docela sílu, stoupá to jak raketa, ale bojím se dávat plný plyn, pak to letí strašně rychle Upraveno 2. dubna 2010 uživatelem Tada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2010 Když není video tak jen fotky... Na té s ulemeným křídlem je vidět, jak má BMW X5 malý kufr - éro se tam vejde jen tak tak! A jinak to dmychadlo vevnitř má fakt docela sílu, stoupá to jak raketa, ale bojím se dávat plný plyn, pak to letí strašně rychle Malý kufr, nebo nešikovný ruce při pilotování a tvrdý dopad ? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se