Josef01 Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Zkoušel jsem fotit hodinky a přestože se focením nezabývám zrovna první rok, tak jsem zjistil, že to je hodně náročná záležitost, aby to trochu vypadalo. Mám profi světelný box na focení produktové fotografie, ale prča to teda rozhodně není. Máte někdo s tímto zkušenosti?
niko Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Josef01 napsal: Zkoušel jsem fotit hodinky a přestože se focením nezabývám zrovna první rok, tak jsem zjistil, že to je hodně náročná záležitost, aby to trochu vypadalo. Mám profi světelný box na focení produktové fotografie, ale prča to teda rozhodně není. Máte někdo s tímto zkušenosti? Pár lidí tady je co s tím má zkušenosti. Asi nejvice KIBI.
Návštěvník Tada Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Já třeba vím, že starý hodinky se blbě fotěj, bo nemaj antirelfex a ten zakřivenej plastik hází prasátka všema směrama
Josef01 Odesláno 31. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2010 No právě, to je přesně můj případ, zlato s kombinací hodně vypouklého plexi
niko Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Josef01 napsal: No právě, to je přesně můj případ, zlato s kombinací hodně vypouklého plexi Odlesky se většinou dají odtranit dobrým svícením a samozřejmě polarizačním filtrem.
Josef01 Odesláno 31. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2010 (upraveno) Ano to jsem si myslel, že to bude pohoda, ale v hodinkách se dokáží odrazit naprosto neuvěřitelný maličkosti. Běžné hodinky Seamaster jsem vyfotil asi na druhý pokus, zlatý Omegy s plexi, jsem fotil skoro 3 hodiny, než z toho vylezlo něco rozumného..... Tady je druhá fotka Omega Seamaster, tohle u zlatých nejde ani náhodou. Upraveno 31. března 2010 uživatelem Josef01
niko Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Josef01 napsal: Ano to jsem si myslel, že to bude pohoda, ale v hodinkách se dokáží odrazit naprosto neuvěřitelný maličkosti. Běžné hodinky Seamaster jsem vyfotil asi na druhý pokus, zlatý Omegy s plexi, jsem fotil skoro 3 hodiny, než z toho vylezlo něco rozumného..... Hoď sem fotky a pochlub se
Josef01 Odesláno 31. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2010 (upraveno) Ještě dám fotku těch zlatých, ale nejsem s výsledkem spokojen, hlavně ta perspektiva se mi nelíbí.... Upraveno 31. března 2010 uživatelem Josef01
Jay Doll Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 S focením hodinek ti asi nejlépe poradí Kibi. Já bych k tomu řekl asi tohle. Zaprvé je nutné mít polarizák, nejlépe cirkulární. Jinak ti odlesky zkazí pohled na ciferník. Zadalší se hodí o něco více světel než používáš - našel jsem jedno, na první fotce je umístěno zhora a na druhé zprava. Vzhledem k tomu, že to fotíš spíše jako produktovou fotografii, tak na dobré prokreslení je to celkem málo. A zkus si trošku hrát, ve fotogalerii tady na fóru je hromada perfektních fotek od rozdílných autorů, takže se tam můžeš inspirovat. Přidáš pár věcí okolo, vymyslíš zajímavé pozadí a máš najednou super fotku. Leg godt!
Josef01 Odesláno 1. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 (upraveno) Jay Doll: Používám speciální přenosný box určený pro produktovou fotografii, který vytváží při správném nastavení pouze jemný stín u focených předmětů. Obsahuje dvě zářivky (5000K), které mají šířku celého boxu, tedy světelně vyplňují celý prostor. Přední část boxu se dá ještě více uzavřít (než je zobrazeno) a spodní zářivka se dá odklonit na levou stěnu boxu a tím se dá dosáhnout prakticky rovnoměrného nasvícení předmětu v celé ploše. Samozřejmě s tím ještě pořádně neumím, tak se učím. U zlatých hodinek s plexi je to násobně horší, protože ty jsou schopny ukázat i odraz objektivu, takže se musí fotit z větší dálky a je snad jediná poloha v boxu, kde je to pěkně nasvíceno (včetně zlatých symbolů ciferníku). kibi: rád se zastavím, až dám dohromady nějaké vzorky, které bych chtěl nafotit, děkuji Ještě pro úplnnost dodám, že polarizační filtr neumí odstranit odlesky na kovu, ale to všichni vědí. Upraveno 1. dubna 2010 uživatelem Josef01
jankoxxx Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 odporucil by mi tu niekto nejaky dobry ale lacny makro objektiv na canon eos450??
JohnDoeX Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 (upraveno) Canon EF 50mm f/1.8 II + mezikrouzky Upraveno 1. dubna 2010 uživatelem JohnDoeX
jankoxxx Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 vyborne dik za typ, ja s fotenim cez zrkadlovku v podstate len zacinam, co su to mezikrouzky? a preco ich potrebujem na tento objektiv??
JohnDoeX Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 (upraveno) Kenko Objektiv ma minimalni zaostrovaci vzdalenost. Mezikrouzky se umistuji mezi zrcadlovku a objektiv, tím se tato vzdalenost zmensuje. Canon EF 50mm f/1.8 II Galerie U nas kolem 3000 za objektiv (na ebay se dal najit kolem 2000). Za tuhle cenu velmi povedeny. Upraveno 1. dubna 2010 uživatelem JohnDoeX
stan Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 Josef01 napsal: Ještě dám fotku těch zlatých, ale nejsem s výsledkem spokojen, hlavně ta perspektiva se mi nelíbí.... Nemali by byt hodinky nastavene na 10:10?
Josef01 Odesláno 1. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 stan: Hodinky byly normálně v chodu, ale přiznám se, že mě nenapadlo nikdy ručičky aranžovat...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se