Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jen v rychlosti k nové akvizici - "expedičním" hodinkám. Dodány ve standardní krabičce VE a s certifikátem:

Vostok Kal.2432

31 jewels, Two colour 24-hours indicator,Mineral glass,

10 atm water resistant, Stainless steel, Superluminova - celkem slušně svítí "všecho "

Limited edition, Diameter 43 mm .

Screwed-in transparent back cover.

Pro srovnání velikosti přiloženy Aviatory I.

post-3557-1271425710.jpg

post-3557-1271425741.jpg

post-3557-1271425762.jpg

post-3557-1271425797.jpg

post-3557-1271425851.jpg

Odesláno

velmi pekne hodinky, remen je krasny - cerveny predel - pekny napad a dvojjazyckova spona....hmmm

trochu som "bojoval" s vrtulnikom, ale preco nie, ked uz to je Expedition len sa chcem spytat na skalu 24h v tej horizontalnej polohe - je fakt viditelna, ak ked ti ju prekyryju rucicky? A aka je celkova lumi?

• po 2 týdnech...
Odesláno
Docela by mne zajímaly zkušenosti s tímto kalibrem a spolehlivostí hodinek Vostok obecně

hledej a najdes. ;) ja mam vostoky cca rok a pul a jsem pevne rozhodnuty, ze je nikdy neprodam. a to jsem tady uz prodal a koupil... no, vice nez je zdravo. ale vostoky maji neuveritelny pomer vykon-cena. spolehlive, roky proverene strojky. jo, jeste poznamka, tohle rikam celkem s jistotou ohledne STARSICH kalibru. ale vostok je vostok, tak si myslim, ze to plati snad i obecne. ;)

Odesláno (upraveno)
Docela by mne zajímaly zkušenosti s tímto kalibrem a spolehlivostí hodinek Vostok obecně

Nemůžu na ně říct nic špatného. A myslím ze na fóru mají hodně fandů.

Jsou všeobecně přesnější, než je uvedeno od výrobce - tyto chodí + 5 s denně, luminiscence u novějších typů je OK - ale je to ruská "luminova", takže nesvítí tak intenzivně. Vostky a Vostok Europe mám rád, protože jsou konstruovány většinou jako nárazuvzdorné a dostatečně vodotěsné a v poměru k jejich ceně jsou jedinečné. Musíš se kus od kusu smířit s ne celkem dokonalým zpracováním, resp. s jinou kvalitou výroby. U novějších výrobků je i tento nešvar překonáván. Viz poslední VE Expedition 2008, nebo novější varianty Amfibií.

Takže záleží jen na Tobě, co od nich čekáš. Jestli chceš WR 200, minerální sklo, +20 s/den a slabší luminiscenci za cca 70 - 200 EUR, nebo WR 200, safír, stejnou přesnost, perfektní svítivost za cca 500 - 700 EUR.

Upraveno uživatelem navi
Odesláno

Nosím je možná už 4-5 let a to denně, typ vostok europe "komandirskie" (myslím že už není v nabídce). A je to takový dělník, pořád jdou. Přesnost už dávno nesleduji, jednou za týden nebo za dva je většinou poposunu o minutu zpět. Seřizoval jsem si je sám když byly nové, není to problém a dnes už na nějakou minutu vůbec nekoukám. Několikrát za dobu nošení se zastavily z důvodu nedotažení - nevím jestli to bylo způsobeno nedostatkem pohybu, nebo se momentálně zadrhnul natahovací rotor. Když pracuju tak u počítače, čili moc pohybu nevyprodukuji. Dobu chodu natažených jsem nikdy neměřil. Šroubovací korunka na mě působila značně nedůvěryhodně - přežila bez újmy do dnes. Řemínek dávno odešel, nosím je na "NATO strapu". Navíc ten originální způsobil odření zadního ocelového víčka - byl to ten tlustý kožený řemen, na některých modelech ho myslím ještě nabízejí. (Prach a špína mezi řemenem a hodinkymi). Občas se s nimi vykoupu - žádný problém. Nějaké uzavírání pod tlakem neřeším. Jsou už docela poškrábané, jak sklíčko, tak ocelové pouzdro, zezadu pak od toho jak jsem je několikrát otevíral nůžkama... :( U hodináře byly dvakrát ze stejného důvodu: po pádu z cca metru na dlaždice v koupelně se utrhla velká ručička, sám to nasadit nedokážu i když jsem se snažil, takže hodinář. Nedávno jsem tam s tím byl po druhé - ze stejné příčiny. Tak tomu uchycení ručiček na osičce moc nevěřím. Asi by chtěly nové těsnění pod závěr, ta gumička co tam je mi přijde taková sežvejkaná. Svítí tak, že je to celou noc dobře čitelné. Tak tolik mé dojmy dlouhodobějšího užívání. Ještě fotky nových a jetých po těch čtyřech letech. A teď při focení jsem si všiml že ukazatel den/noc asi nesedí, přikládám to na vrub tomu hodináři co nasazoval ručičky ...

post-11359-1272401305.jpg

post-11359-1272401336.jpg

post-11359-1272401391.jpg

post-11359-1272401445.jpg

Odesláno

mam Vostok Europe, Expedition 2007 2432/5905083 v oranzovom prevedeni. vyzorovo su to velmi pekne hodinky. cierny kozenny remen som vymenil za silikon oranzovy.

presnost s spolahlivost je uspokojujuca, robia svojich par sekund denne.

svietenie ruciciek by mohlo byt silnejsie.

inak velmi pekne hodinky.

casom si urcit ekupim este dalsie.

http://www.photowatches.eu/displayimage.ph...5&pos=-3320

Odesláno

Mám Vostok Europe AN-225 Mriya, kalibr 2432 už čtyři roky. Kromě původního nekvalitního řemenu, který jsem ihned vyměnil, jsou to hodinky s výborným poměrem cena/výkon. Přesnost zpočátku +15vteřin, pak o něco lepší, teď už se tím nezabývám. Nosím je pravidelně, známky nošení jsou velmi malé a nemusím se o ně bát.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak jsem sem nedávno (o pár příspěvků výše) dal info jak jsou vostoky europe spolehlivé po 4 roky ... a to jsem neměl dělat. Když jsem přetáčel datum na konci měsíce spletl jsem se a musel to přetočit celé (celý měsíc znovu). No a od té doby moje VE Komandirskie nabírají šílené zpoždění, pokusil jsem se to naregulovat do plusu , ale vůbec nic se neděje. Takže za den cca 20 minut zpoždění. Nevíte někdo o někom kdo by se na to podíval? Je mi líto je vyhazovat, také bych rád aby kolečko den / noc odpovídalo skutečnosti ... (viz minulý příspěvek). Dnes jsem se byl ptát v hodinářství ve Vyšehradské a bohužel toto neopravují ...

P.S. protože "potřebuju" nějaké automaty, koupil jsem si za pár stovek Seiko 5, odhaduji 20-30 let staré ve velmi pěkném stavu, ještě s kalibrem 7009. Jen tak na vyzkoušení japonců, po té co ruské hodinky zdá se odpadají. (Mám ještě moc pěkné vintage NOS Poljoty, ale mají bohužel plastové sklíčko a nejsou to automaty, přesné jsou denně -10 sekund, takže fajn). No a teď nějak vůbec nechápu, že ty staré seiko 5 mají po týdnu nošení odchylku NULA vteřin.

Pokud by mi někdo poradil co s těmi Vostoky, díky.

Odesláno

Tak tedy za mě: Mám VE K3 Submarine, už víc jak 5 let. Takový pracovní hodinky, užily si se mnou, až se za to stydím. Jednou se mi s nima podařila pořádná šupa, dá se říc jakoby je někdo hodil vší silou o zem. Hodinky šly v pohodě dál, ani přesnost se nezměnila, ale odneslo to uložení rotoru automatu, což je docela logický. Ale oprava v poho a stále šlapou k plné spokojenosti. Přesnost je velice slušná, okolo +10 vteřin. Dalo by se určitě vyštelovat líp, ale nechci je pořád zbytečně otvírat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...