Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

uz jsem tu nejaky ten den a zatim jsem se tu docetl mnoho zajimavych veci. Take jste mi tu mnoho poradili. Puvodne jsem chtel quartz hodinky s chronometrem. Postupne jsem se dostal k tomu, ze je nepotrebuji a rozhodl jsem se pro jednoduche hodinky s automatickym strojkem jen s datumovkou.

Libi se mi hodinky typu Archimede, Steinhart, Hamilton, Poljot, Damasko. Jen nechci nic uspechat a zatim jsem se nerozhodl co koupim. Archimede jsou malo vodotesne. Steinhart a mozna i Hamilton jsou na mou ruku moc velke. S Ruskyma jako s darkem doma neprorazim. A Damasko jsou po me ve vsech smerech nedostupne. Prave u nich se mi libi jednoduche robusni pouzdro. Uz jsem se dozvedel, ze v hodinkach teto kategorie bije velmi podobne srdicko. Tam neni moc z ceho vybirat. Po prohlizeni Damasko me velmi zaujalo pouzdro z kusu zeleza.

Jsou velke rozdily v odolnosti pouzder zminenych znacek? Nejspis to pro me muze byt jedno z vyraznych kriterii vyberu.

Tomas

Odesláno
Pokud chceš odolné pouzdro a nechceš utratit moc peněz, zkus se poohlédnout po nějakém japonci s povrchovou úpravou TiC - titancarbid. Je to odolná povrchovka. Ale netuším, jestli to všechno zkloubíš, automat, odolné pouzdro.

najdi si Sinn a technologoii tegiment. Takhle vypadají 857čky po 4 letech užívání.

post-1551-1271916160.jpg

post-1551-1271916169.jpg

Odesláno
Pokud chceš odolné pouzdro a nechceš utratit moc peněz, zkus se poohlédnout po nějakém japonci s povrchovou úpravou TiC - titancarbid. Je to odolná povrchovka. Ale netuším, jestli to všechno zkloubíš, automat, odolné pouzdro.

Mohu se zeptat cemu rikas moc penez? Mam predstavu kolem 10ti tis.

Odesláno
najdi si Sinn a technologoii tegiment. Takhle vypadají 857čky po 4 letech užívání.

Koukam na Sinn 856 Strap. Krasny hodinky. Cena je pro me dost vysoka. Kdyz se nad tim zamyslim nejsem si jisty, jestli do budoucna odolnejsimi hodinkami za 25tis usetrim. Nedokazi odhadnout co bude a jestli se mi za par let nazacnou libit jine.

Odesláno
Koukam na Sinn 856 Strap. Krasny hodinky. Cena je pro me dost vysoka. Kdyz se nad tim zamyslim nejsem si jisty, jestli do budoucna odolnejsimi hodinkami za 25tis usetrim. Nedokazi odhadnout co bude a jestli se mi za par let nazacnou libit jine.

Jestli tady setrváš, tak ne za pár let, ale za pár dnů :thumbsup_anim:

Odesláno
Nedokazi odhadnout co bude a jestli se mi za par let nazacnou libit jine.

Ahoj, já to odhadnu tedy za Tebe. Začnou se Ti líbit jiné a vezmi jed na to, že to nebude trvat par let... :thumbsup_anim:

Odesláno
Psal si že jsou pro tebe Damasko po všech směrech nedostupné, tudíž jsem si domyslel, že i finančně. Těch 10tis. jsem si tak tipnul, proto jsem doporučil toho japance z pouzdrem s povrchovou úpravou TiC.

Mas pravdu. Ted bych na ne penize mel. Ale vlozit je do prestavby bytu je rozumnejsi. Jdu zkusit najit co se dela v povrchove uprave TiC. Diky za tip.

Odesláno
Mas pravdu. Ted bych na ne penize mel. Ale vlozit je do prestavby bytu je rozumnejsi. Jdu zkusit najit co se dela v povrchove uprave TiC. Diky za tip.

Já bych se ještě zeptal, co si vlastně představuješ pod pojmem "odolné pouzdro"...co budeš s hodinkama dělat..jestli hrozí poškrábání nebo co..já mám obyč. Archimede, nosím je skoro rok denně a nemám na nich ani škrábaneček :smile_anim:

Odesláno

Co znamena odolne? Tezko rict pro cloveka co nema s hodinkami skoro zadnou zkusenost. Ja si vzdycky rikam, ze nema moc cenu kupovat levny veci. Vetsinou se tim neusetri. Jenze co je u hodinek levny? Tisic, dva, pet, deset, dvacet? To nejspis nejde rict. Navic ta uroven je pro kazdeho cloveka jina.

Prvne jsem se zacal zajimat o to co pohani rucicky. Zjistil jsem, ze v cene kolem 10tis moc moznosti neni.

Tak m zaclo zajimat z ceho je udelanej obal a co vydrzi. Treba dospeji k nazoru, ze v te same cenove kategorii to nema cenu resit, ze je to velmi podobne.

Pokud bych byl nekde na hranici a stacilo by si priplatit par penez a mit neco lepsiho tak to udelam.

Nechodim v obleku a do prace jezdim na sportovni kolobezce, protoze mi to vyhovuje. Bohuzel si dokazu predstavit, ze driv nebo pozdeji s hodinkami o neco omylem prastim. Cim mene to na nich bude videt tim lepe.

Jeste me napada, ze pokud si budu kupovat (pro me drazsi) hodiny a nahodou se s nima neco stalo, aby to bylo mozny opravit. To uz je zase nejspis do tematu servis.

Odesláno

Pokud chceš hodinky na běžné nošení, neřešil bych výraznou odolnost. Na zmoknutí stačí 5 Atm a pokud je pouzdro z ušlechtilé oceli, pak něco vydrží, každý už hodinkami klepnul. Povrchové úpravy pouzder jsou odolné rozdílně, mám rád kartáčovanou osel, ale vydrží i další, snad jen na chromu je dřív všechno vidět. Mám skoro 2 roky Archimede Pilot a není na nich náznak opotřebení. Sklíčka? Safír je tvrdý, snadno se nepoškrábe, je ale křehčí, každý ho chce včetně mne, nicméně mám i hodinky s pružnějším minerálem a také na sklíčku nejsou škrábance.

Pokud chceš sportovat, plavat apod., zvolil bych odolnější hodinky, ale i ty najdeš např. u značek, které zmiňuješ, jde o to jaký styl se Ti líbí. Extrémněji odolné hodinky za nízkou cenu - co mrknout třeba na Traser, je to sice quartz, ale hodně kvalitní švýcarská firma, tritiové osvětlení... Mezi hodinkami co mám je Traser jediná značka, u které toleruji quartz:-):-)

Odesláno

ja to vidim tak ze potrebujes odolne hodinky a zaroven pozadujes aj vodotesnost. vyber v cenovej hladine cca 10 tis CZK neni az tak siroky. Ak by si ale tento limit navysil na do 20 tis CZK to uz je nieco ine. Otvara sa kopu moznosti. Nevyzeras ako chlapik co kona zbrkle a neuvazene a vidim to tak ze aj hodinkova promiskuita ta nezasiahne tak velmi ako mnoho clenov pred tebou. v prvom rade by som ti poradil pozerat pravidelne do predajnehpo vlakna. divil by si sa ake ponuky sa tam objavuju pravidelne. napriklad ak niesu este predane hodinky eterna ktore tam boli este vcera tak by som nevahal ani sekundu byt tebou. su to odolne hodinky s dobrou vodotesnostou. velkost je tak akurat. a to len za 12000 CZK! (prepacte mi reklamu, s predajcom niesom v pribuzenskom pomere :) ) zobral by som ich aj ja ak by som prave nesetril na nieco ine...

nezatracoval by som na tvojom mieste hamilton. vravis ze su moc velke na tvoju ruku ale maju aj modely vo velkosti od 38-42 mm ktore su rozmerovo idealne. rovnako si pozri ponuku znacky glycine alebo uz spominane seiko.

v kazdom pripade zelam vela stastia a zabavy pri hladani

Odesláno (upraveno)

No každopádně na jakékoli hodinky musíš dávat pozor...jestli dáš 3, 5 nebo 100 000 to je úplně jedno. Jestli jsem pochopil chceš mechaniky, tak ty jsou citlivější než kvartzové. Odolné hodinky za pár peněz jsou třeba G-Shocky..kluci ze sekce "Digitální hodinky" na ně nedají dopustit. S mechanikama to je horší jak s odolností tak cenou. Pokud ovšem nechceš dát opravdu spoustu peněz za odolné mechaniky...a zase co to je spousta peněz..pro mě je třeba dost i těch 10 tisíc a přesto jsem ty peníze obětoval a jsem spokojený. A určitě si na hodinky pozor dávám..to jinak nejde. Je fakt, že nejezdím na kole ani na koloběžce..jezdím autem nebo pěšky a úraz hodinek hrozí třeba když jdu z hospůdky :thumbsup_anim: A co tak nějaká Seika..cenově na tom nejsou až zase tak moc vysoko a odolně vypadají..to tedy jooo. Třeba tady Seiko Diver's "BLACK MONSTER"

Nebo tyhle v prodejní sekci..se divím, že tam ještě jsou Gevril GV2

Edit: Gevril

Upraveno uživatelem Diamondking
Odesláno

jankoxxx

Snazim se nic neuspechat. To jeste nemusi znamenat, ze si dobre vyberu. Ale ta pravdepodobnost je vyzsi.

Do vlakna se divam. Jen to tu nekteri sleduji snad neustale. Ja kdyz zjistim, ze je v nem neco noveho uz tam je vtsinou par odpovedi.

Hamilton se mi libi: http://hibernia.cz/hamilton/khaki/khaki-fi...etail/H70615733 Ty se dokonce libi i me pritelkyni, coz je nezanedbatelne +. Mozna jsou na mou ruku moc velky.

Odesláno (upraveno)

Diamondking

Seika jsem vzdycky chtel. Jedny jsem mnoho let nosil. Postupem casu se mi zacina libit neco malinko jineho. Dost se mi prestava libit, kdyz hodinky zobrazuji den v tydnu. Na byvalych Seiko jsem to mel take. Z nejakeho duvodu jsem mel drive potrebu si precist co je za den. Ted si to pamatuji a prijde mi to jako zbytecnost.

Upraveno uživatelem Tomas M.
Odesláno (upraveno)
Mozna jsou na mou ruku moc velky.

Myslím, že v Praze je určitě budou mít, tak si je na ruku nasaď a hned uvidíš..nebo aspoň..kolik máš obvod zápěstí. A s tou přítelkyní to je dobrá připomínka :thumbsup_anim:

Prodejci-Praha

No kamaráde..bez datumovky....co tohle:

post-5298-1271926970.jpg

Upraveno uživatelem Diamondking
Odesláno
Myslím, že v Praze je určitě budou mít, tak si je na ruku nasaď a hned uvidíš..nebo aspoň..kolik máš obvod zápěstí. A s tou přítelkyní to je dobrá připomínka :thumbsup_anim:

Prodejci-Praha

Mel by to byt darek od ni k narozeninam. Nemohu po ni chtit, aby mi kupovala neco co se ji nelibi. Proto jako sve prvni hodiny nevybiram ze zancek jako Poljot. I kdyz asi bych si to take obhajil, spis nechci.

Odesláno
jankoxxx

Snazim se nic neuspechat. To jeste nemusi znamenat, ze si dobre vyberu. Ale ta pravdepodobnost je vyzsi.

Do vlakna se divam. Jen to tu nekteri sleduji snad neustale. Ja kdyz zjistim, ze je v nem neco noveho uz tam je vtsinou par odpovedi.

Hamilton se mi libi: http://hibernia.cz/hamilton/khaki/khaki-fi...etail/H70615733 Ty se dokonce libi i me pritelkyni, coz je nezanedbatelne +. Mozna jsou na mou ruku moc velky.

kolko mas obvod zapastia na mieste kde nosievas hodinky? to by mohlo napovedat do akej velkosti by to u teba mohlo este vyzerat dobre. ja mam napriklad 16.5 cm a musim povedat ze 42mm je pre mna maximum. hodinky vacsie ako 42 mm by uz na mne vyzerali smiesne.

tu uvediem par zaujimavych prikladov, vsetko su to hodinky do 42mm:

http://www.jurawatches.co.uk/Glycine/Comba...-watch-(GL-225)

http://www.jurawatches.co.uk/Glycine/Comba...-Watch-(GL-084)

http://www.precisiontime.co.uk/hamilton-h6...tch-p-3743.html

http://www.precisiontime.co.uk/hamilton-h6...tch-p-3817.html

http://www.precisiontime.co.uk/hamilton-h6...tch-p-3819.html

Odesláno

Diamondking

Krasny hodinky. Jsem si vedomej toho, ze nejsou vhodne na koupani, ale vodotesne proste chci. Pokud by na sobe Archimede meli napsano 10atm nejspis uz by byly objednane.

Odesláno
Mel by to byt darek od ni k narozeninam. Nemohu po ni chtit, aby mi kupovala neco co se ji nelibi. Proto jako sve prvni hodiny nevybiram ze zancek jako Poljot. I kdyz asi bych si to take obhajil, spis nechci.

No...myslím, že především se musí líbit Tobě, ne? :thumbsup_anim:

Odesláno
No...myslím, že především se musí líbit Tobě, ne? :thumbsup_anim:

tomu never. ja uz musim vyberat pomaly hodinky tak aby sa aj priatelke pacili lebo skor ci neskor ich bude chciet aj ona :)

sorry za OT

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...