marek.sm Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Jestli se nepletu, tak safír je korund a ten je hned po diamantu na stupnici tvrdosti, takže s tím křemenem nevím. Měl jsem jen obyčené hodinky, takže sklo možná nemělo antireflex, proto mi to nešlo poškrábat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ALLROAD Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 Jestli se nepletu, tak safír je korund a ten je hned po diamantu na stupnici tvrdosti, takže s tím křemenem nevím. Měl jsem jen obyčené hodinky, takže sklo možná nemělo antireflex, proto mi to nešlo poškrábat. Safír je sice korund, ale opravdu se dá neopatrností lehce zničit... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bruno7 Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2010 Mam safirove sklo na Seamasterech, ktere nosim prakticky denne uz pres 11 let. Byl jsem s nima vsude, sportovat, potapet, atd, a na skle ani tecka. Jsem nadsenej. Ovsem na dalsich hodinkach - Zeno Watch Basel - mam mineral a kdyz jsem je zdedil po tatovi, tak byly za necelej rok uz pekne poskrabany. Zatim jsem ho nemenil, ale zacina mi to vadit, tak se na to chystam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slaprogen Odesláno 13. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2017 ono každé má svoje- plast lehce poškrábeš, ale také lehce vyleštíš- minerál sice poškrábeš, a skoro nevyleštíš, ale zase docela levně vyměníš- safír skoro nepoškrábeš, ale velmi lehce rozdrtíš. A navíc draze měníš.Hardlex je něco mezi safírem a minerálem, tuším obchodní značka někoho za Japonců..Na vintážní kousky zase patří původní- většinou - plast, protože klenutý safír je finanční palba..Nicméně safír s AR-kem většinou posune design hodinek nahoru.A to jsem se pořád nedozvěděl, co to je keramické sklo!!zdravím, dá se Harldex vyleštit? pokud ano, tak jak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 13. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2017 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/1842-%C5%A1kr%C3%A1bl%C3%A9-miner%C3%A1ln%C3%AD-skl%C3%AD%C4%8Dko/page-3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se