Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajímalo by mě jak je to s tím pohonem Eco-Drive. Všude píšou jak jsou hodinky ekologické, že není potřeba měnit baterii, ale nedávno sem se někde dočetl, že zhruba po sedmi letech je nutné vyměnit dobíjecí akumlátor, který hodinky pohání. Je to pravda? Jestli jo, tak mi to připadá celkem k ničemu, protože v některých hodinkách vydrží obyčejná baterka i deset let...

Odesláno

Tak na tohle téma sem slyšel a četl mnoho názorů a časových limitů. Nakonec sem si je koupil, abych zjistil pravdu :). Ikdyby akumulátor vydržel jen 7 nebo 10 let, tak už budou na trhu zas o moc šikovnější a schopnější hodinky, které si rád koupím. ;)

Návštěvník Kamil
Odesláno

V návodu u Citizen EcoDrive píší životnost baterie: LIFETIME

Odesláno

Já slyšel něco o patnácti letech, což by měla bejt životnost toho solárního článku v cferníku. Později jsem na tohle téma diskutoval s Eddie Plattsem z Time Factors (www.timefactors.com), a ten mi napsal:

"Many people are very happy with the Eco-Drive system, although it's not exactly as maintenance free as they would have you believe. The solar cells charge a rechargeable button cell which in turn powers the movement, like a conventional quartz. Althought the rechargeable battery should last longer than a conventional button cell, it will still need replacing at some time."

Hrubej překlad:

"Spousta lidí je s Eco-Drivem spokojená, i když rozhodně nefunguje bez nutnosti údržby, jak (výrobce) tvrdí. Solární článek nabíjí dobíjecí knoflíkovou baterii, která pohání mechanismus stejně jako je tomu u běžného quartz strojku. I když by dobíjecí baterie měla vydržet déle než běžná knoflíková baterie, po nějaké době je její výměna nutná."

Tak nevím. Osobně bych se nejspíš spolehl na gravitaci (automaty) nebo starej dobrej ruční nátah. I když pomyšlení na Nighthawky mě občas budí ze sna...

Návštěvník Kamil
Odesláno
I když pomyšlení na Nighthawky mě občas budí ze sna...

:D :D :D

Dosaďme libovolnou jinou značku a je to asi případ každého z nás.:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...