Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám model 2200.51.00, zakoupený koncem března 2010. Podle tech. specifikace by hodinky měly mít rezervu chodu 48 hodin. O víkendu jsem je natahoval, v pondělí a úterý jsem je odkládal jen na noc (korunkou dolu). Včera jsem je po celém dni nošení odložil cca v 17:15 a ráno koukám, že se lehce po šesté ráno zastavily. Už se mi něco podobného stalo vícekrát a trochu mě to překvapuje.

Chtěl jsem se zeptat, jestli je to normální a jaké máte vy zkušenosti s rezervou nátahu? Po kolika otáčkách korunkou by měly být hodinky plně natažené?

PS: Jsou to moje první pořádné hodinky, takže pokud řeším blbosti a tento stav je normální, tak mě omluvte.

Odesláno (upraveno)

NO to neni uplne normalni, vypada to, ze budto tvuj pohyb pres den je minimalni a hodinky se nedotahujou dostatecne, nebo mas treba tzv "sticky rotor", tedy ze je to spatne namazane a "lepi" rotor. Pak je to na zarucni servis. Ted to tu nekdo na PO resil nedavno tady

Upraveno uživatelem Seamaster
Odesláno

Pohybů je asi opravdu méně, jelikož dělám kancelářskou práci.

Ten topic, na který si posílal odkaz, jsem četl. IWCmanovi se ty hodinky vždy zastavily jenom na chvíli a pak se samovolně opět rozběhly. Mě se zastavily úplně.

Předpokládám, že když je zkusím ručně zcela natáhnout a opět se zastaví tak brzo, tak bude chybou ten "sticky rotor" a pokud vydrží jdoucí po celou dobu power reserve, tak bude chyba v tom nedostatečném pohybu během dne.

Po kolika otáčkách korunkou, by tedy měly být hodinky zcela natažené?

Odesláno (upraveno)

Nene, sticky rotor by moh bejt pricinou zastaveni i pri dostatecnem pohybu... zkus je natahnout doplna ( je tam ochrana proti pretazeni, takovy maly cvaknuti je slyset a odloz je a zmer, za jak dlouho se zastavi.... POkud to bude kolem tech 48 hodin (ja to zmeril treba na 50 u me), tak bude bud problem v tvem nedostatecnem pohybu, nebo samonatahu a pak servis.

NIcmene ja tez konam kancl. praci a hodinky se mi nezastavuji.... o vikendu je dam na winder, nebo dotahnu rucne, pokud je odkladam, ale zastava se nekona...

Upraveno uživatelem Seamaster
Odesláno

Asi jsem hluchej, ale to malé cvaknutí jsem neslyšel. Čekal jsem podobný zvuk, jako když vyšroubuju korunku, ale slyšel jsem jenom, jak se tam točí (asi nějaká) pružinka. A přišlo mi, že se otáčí jakoby "na sucho". Ještě jsem trochu hledal po internetu a našel jsem, že cca po 20-30 otočeních korunkou by měly být hodinky plně natažené. Těch otoček jsem udělal ještě víc, takže bych řekl, že by měly být plně natažené.

Jinak zatim vydržely 13 hodin...Jsem zvědavej, kdy se zastaví.

Odesláno
Pohybů je asi opravdu méně, jelikož dělám kancelářskou práci.

Ten topic, na který si posílal odkaz, jsem četl. IWCmanovi se ty hodinky vždy zastavily jenom na chvíli a pak se samovolně opět rozběhly. Mě se zastavily úplně.

Předpokládám, že když je zkusím ručně zcela natáhnout a opět se zastaví tak brzo, tak bude chybou ten "sticky rotor" a pokud vydrží jdoucí po celou dobu power reserve, tak bude chyba v tom nedostatečném pohybu během dne.

Po kolika otáčkách korunkou, by tedy měly být hodinky zcela natažené?

Zdravím, že by další problémy s PO? Závada, kterou popisuješ, vypadá opravdu stejně jako ta moje, mě se taky i úplně zastavily a někdy se jim ani nechtělo rozběhnout, byť jsem je zkoušel natahovat ručně či je točil ve winderu. Podle mě byl u jedné série těchto strojků problém s použitým mazadlem v kroku strojku, nikdo to nechce oficiálně přiznat, ale nějak tak to asi bude. Pomohlo až vyčištění a znovu namazání kroku v servisu u Dušáka. Od té doby fungují perfektně. Upozorňuji, že u Dušáka, u Hanáka to radši ani nezkoušej, tam mají toho třetího či kolikátého nejlepšího hodináře přes Omegy na světě, před tím nás všechny Pán Bůh opatruj. :gun_bandana:

Odesláno

IWCmann: Aha, já jsem myslel, že se ti vždy zastavily a samovolně opět rozběhly. Mě se vždy zastavily úplně, ale potom co jsem je vzal na ruku, se opět bez problémů, víceméně okamžitě, rozběhly. Když servis, tak bych určitě šel k Dušákovi vzhledem ke garanci.

SN hodinek začíná tuším 8472 nebo 8473. Nejsem si teď úplně jist. Jakou sérii si měl ty? Podle tohohle odkazu (http://clockmaker.com.au/rolex_serial_numbers.html), bych měl mít hodinky z roku 2008, ačkoliv byly kupovány až 30/3/2010...Takže asi nějaká skladovka.

Předpokládám, že tahle oprava by měla být v rámci garance provedena zdarma (hodinky jsem kupoval ve státech u AD, IW kartu a podepsanou účtenku samozřejmě mám). Nebo se pletu?

Odesláno
IWCmann: Aha, já jsem myslel, že se ti vždy zastavily a samovolně opět rozběhly. Mě se vždy zastavily úplně, ale potom co jsem je vzal na ruku, se opět bez problémů, víceméně okamžitě, rozběhly. Když servis, tak bych určitě šel k Dušákovi vzhledem ke garanci.

SN hodinek začíná tuším 8472 nebo 8473. Nejsem si teď úplně jist. Jakou sérii si měl ty? Podle tohohle odkazu (http://clockmaker.com.au/rolex_serial_numbers.html), bych měl mít hodinky z roku 2008, ačkoliv byly kupovány až 30/3/2010...Takže asi nějaká skladovka.

Předpokládám, že tahle oprava by měla být v rámci garance provedena zdarma (hodinky jsem kupoval ve státech u AD, IW kartu a podepsanou účtenku samozřejmě mám). Nebo se pletu?

Ono jak kdy, někdy se rozběhly, někdy ne. Hanák má taky autorizovaný servis, stejně jako Dušák, jde spíše o zkušenosti s daným servisem. Já mám výr. číslo 84.589.xxx, rok výroby jsem nehledal, ale kupoval jsem je vloni na podzim. Takováhle oprava by samozřejmě měla být v rámci garance zdarma, alespoň v mém případě byla.

Odesláno

Tak vydržely 46 hodin natažené a jdoucí bez problému....Pak už jsem je musel vzít na ruku...Akorát během těch 46 hodin udělaly cca 35 vteřin do plusu. V sobotu večer a v neděli přes den jsem je opět normálně nosil a na noc odkládal. Žádné zastavení se nekonalo.

Udělám ještě jedno měření a potom kdyžtak skočím k tomu Dušákovi.

Odesláno

Skoc tam kazdopadne, ono ani tech 35+ neni normalni... podle me je to asi problem PO s mazanim u nejake serie, nebo jen dlouho lezely na krame... jinak to cvaknuti pri plnem natazeni je slysitelne, samo musi byt ticho, je to asi stejne jak kdyz se preklopi datum.

Odesláno

Taky bych se raději přimlouval za servis, 35s za den je hodně a zcela mimo toleranci COSC. Ty moje udělaly při kombinovaném provozu (občas nošení, jinak ve winderu) za měsíc asi +8 s. Nikdy jsem neměl přesnější hodinky, než jsou tyhle Omegy.

Odesláno

Seamaster: uz jsem to cvaknuti zaregistroval...Asi jsem to predtim delal blbe (protoze okolo bylo ticho), nebo nevim, je to opravdu krasne slysitelne...

IWCmann: +8s/mesic je super. Ja hodinky ve winderu negriluju, jeste jsem zadny winder neporidil. Myslim, ze je to pro me zatim relativne zbytecne, kdyz hodinky vicemene nestridam. Ty moje hodinky delaly co den to cca +5s pri odkladani na noc korunkou dolu...

Akorat zacinam s novym merenim a nejspis v patek bych skocil k Dusakovi.

Kazdopadne dekuju moc za vase rady a zkusenosti.

Odesláno

Tak i během druhého měření vydržely hodinky celou rezervu nátahu tak, jak měly...Ale opět se předběhly celkem výrazně, tentokrát o 27 vteřin. Odpo jsem byl u Dušáka, pán na servisu byl velmi příjemný a celé řízení bez problémů. Přepsal se do příjmového dokladu, při závěrečné kontrole dokladu si toho všiml a aniž bych musel cokoliv říkat, tak okamžitě napsal nový.

Popis požadovaných úkonů na garanci byl: malá rezerva, vadný odlučovač, suchý krok. Servisák říkal, že to mohlo být způsobené tím, že třeba ležely dlouho na krámě a mazivo vyschlo...V jednu chvíli se tam připletl ještě jeden týpek ze servisu a když slyšel popisované závady, tak se jakoby mezi řečí zeptal:,,Planet Ocean?" Tak jsem řekl, že ano a on se jen tak lehce zasmál, takže to asi nebude zdaleka první případ, který se jim tam objevil...

Odesláno

Já si taky myslím, že tam všichni vědí, která bije, nikdo ale oficiálně nic nepřizná. To není jako svolávací akce u automobilek, člověk sice kulí oči ale alespoň ví, na čem je. Když jsem byl u Dušáka já, tak to vypadalo přibližně stejně, pán také odešel s hodinkama za hodinářem, ten se po chvíli vrátil a podle jeho výrazu mu bylo jasné o co jde. Prý také pomohlo vyčištění a promazání kroku.

Odesláno

Ja jenom doufam, ze se tim vsechno vyresi a zacnu si naplno uzivat presnost tech hodinek...Trochu me stve, ze se musely otevrit uz takhle brzo, ale s tim se neda nic delat...Ted je pro me mnohem vetsi utrpeni nemit je na ruce :D

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

...u Hanáka to radši ani nezkoušej, tam mají toho třetího či kolikátého nejlepšího hodináře přes Omegy na světě, před tím nás všechny Pán Bůh opatruj. Posted Image

Ano, s panem Václavem Loužilem, takto čtvrtým nejlepším hodinářem značky Omega na světě, jsem také již jistou zkušenost učinil.

Bohužel... Posted Image

Upraveno uživatelem sauce
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Tak hodinky jsou konecne doma...

Puvodne byl popis požadovaných úkonů na garanci: malá rezerva, vadný odlučovač, suchý krok. Kdyz jsem si je vyzvedl, tak bylo v poznamce jeste doplnene: ohnuta natah. hridel, korunka...

V pytlicku jsem dostal tri soucastky a mereni funkcnosti muze zacit :) To cekani uz bylo dlouhe...

Odesláno

Umím si představit ta muka, když člověk čeká na vysněné hodinky, které, ač nové, leží někde mimo dům v servisu. Také jsem to zažil. Přeji ti, ať ti teď slouží k plné spokojenosti a ať z nich máš už jen radost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...