cejny Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2010 (upraveno) Po otci jsou doma hodinky Certina automatic alarm (podle webu se strojek vyrabel 1973- 1977) viz. http://www.vintagecertinas.ch/img/werbung/alarmwerbungg.jpg (jen ty od otce jsou na kovovem tahu). Otec je kupoval v bivale NDR, kde byl jako monter pri stavbe vodni precerpavaci elektrarny. Podle toho co rikal tak se chlapum u turbin po*rala kupa hodinek co byly udajne nemagneticke, tyto to prezily bez problemu. Jde mo o to zda ma cenu je opravovat, protoze nejdou. Podle me nejsou ve spatnem stavu, plexi pujde prelestit, cifernik je OK a sramy na pouzdre by meli jit prelestit. Projevuje se to tak ze nejde pohnout rucickama a ze nejdou. Hodinky nechcu na noseni, jde me driv o to jakou maji hodnotu v tomto stavu (asi tezko rict) a jakou by mely hodnotu funkcni. Podle toho co se dozvim je bud skusim prodat tak jak jsou, necham je doma neopravene nebo je necham opravit. Hodinare bych mel, podle doporuceni je solidni a umy. Zname me tvrdil ze mu obnovoval lumi vrstvu na vterinovce na OMEGACH, prej s nima z hecu mlatil o zed. Mohl byt rad ze je nezrusil. Rad honi vodu a ukaze ze na to ma, ale asi nepochopil ze drahe hodinky nejsou neznicitelne :-) . Hodinar je pan Škrabal z Lysic u Blanska, asi pravidelne nedela podobny kousky, ale je to jeste stara skola a umy opravit kde co, driv to bude o tom sehnat dily. A tady je oznaceni strojku, je tam pod name 681 (kalibr AS 5008) http://www.vintagecertinas.ch/en/kalibereng.html . Asi to neni primo jejich strojek, protoze jsem nasel podobne hodinky ( http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...&1208962810 ) se stejnym strojkem, navic maji jen den v tydnu, ale zaklad strojku sedi. Upraveno 18. května 2010 uživatelem cejny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2010 Já bych je určitě opravit dal. Jednak jsou moc pěkné (jestli jsou stejné jako v odkazu) a druhak je škoda aby nešly, zvlášť když jsou po otci. Ale určitě ti lépe poradí členové s "vintage znalostmi" které já nemám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2010 (upraveno) Ten otočnej disk - jak u JLC, to je supr, i kvůli tomu bych se do repase pustil. Upraveno 18. května 2010 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2010 Videl som pred cca 2-mi rokmi rovnaké, vo veľmi dobrom stave, na kovovom ťahu v starožitníctve za 8000 SKK, a tiež v inzeráte na webe za cca 200 EUR. Cenu funkčných a zachovalých hodiniek by som odhadol na 200-300 EUR. Kaliber sa stále používa, napr. M. Lacroix, Eterna, A. Reymond a i., takže so súčiastkami by nemal byť problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cejny Odesláno 19. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2010 Videl som pred cca 2-mi rokmi rovnaké, vo veľmi dobrom stave, na kovovom ťahu v starožitníctve za 8000 SKK, a tiež v inzeráte na webe za cca 200 EUR. Cenu funkčných a zachovalých hodiniek by som odhadol na 200-300 EUR. Kaliber sa stále používa, napr. M. Lacroix, Eterna, A. Reymond a i., takže so súčiastkami by nemal byť problém. Dik moc neco podobneho jsem chtel slyšet :-) . Nechcu do nich vrazit treba 2000 - 4000kc a mit hodinky v hodnote tisicovky. Otec me moc neveril ze by se to vyplatilo (prej tolok nestali ani nove :-)), mel jsem podobne odchad, neco mezi 200-400USD. Celkem by me i zajimalo z ceho je delali, na ocel se to netvari, vzhledove to pripomina hlininik nebo nejakou slitinu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 19. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2010 Celkem by me i zajimalo z ceho je delali, na ocel se to netvari, vzhledove to pripomina hlininik nebo nejakou slitinu. Tie čo som pozeral, boli určite z poctivej ocele a v takom zachovalom stave, že som nad nimi vážne uvažoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se