Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 4 týdnech...
Odesláno

Předmět: Bremont MB a Bremont U-2

Komu: všichni

Musím přiznat, že mě fascinuje trochu jiná modelové řada od britské firmy Bremont ? řada MB.

Už když se v roce 2009 objevila informace o řadě MB na stránkách firmy Martin-Baker, tak mě doslova a do písmene spadla čelist. To jsou skutečně hodinky, které mají leteckou odolnost, podle mého gusta

Tyto hodinky už tady loni stručně uvedl Dantechno (zde), ale od té doby se objevila celá řada nových informací, které stojí za to publikovat.

Posted Image

A letos byla veřejnosti představena nová řada leteckých hodinek, která na MB navazuje - Bremont U-2.

Posted Image

Tak jsem se na tyto obě řady podíval trochu podrobněji. Celý článek o britských leteckých hodinkách Bremont MB a Bremont U-2 je publikován na mém blogu.

A přidal jsem tam i pár (no, spíše více) témat, které podle mě souvisí s těmito leteckými hodinkami.

Posted Image

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Jsem docela dost překvapen (pozitivně).

Jednoduché, funkční.

Teď jsem hodinu nasával informace stálo to za to !

Dík

• po měsíci...
Odesláno

Předmět: Bremont MB I

Bremont jsou opravdu letecké ?.

Anglická firma Bremont využila domácí půdy a na tradiční letecké výstavě Farnborough Air Show kousek od Londýna prezentovala svůj kompletní sortiment.

Poprvé se na veřejnosti objevily velmi vzácné Bremont MB I, konkrétně hodinky číslo 2124 (= číslo úspěšné katapultáže pomocí vystřelovacího sedadla Martin-Baker).

Posted Image

Posted Image

Zdroj fotografií: www.mdracing.co.uk; respektive forum.atgvintagewatches.com ; respektive forums.watchuseek.com

Odesláno

Předmět: Bremont U-2 ?Squadron?

Na základě fotografií pořízených ve Farnborough můžu také upřesnit některé detaily o modelu Bremont U-2 ?Squadron?, které mně nebyly zcela jasné v době psaní mého blogového článku .

Na následující fotografii hodinek společně s katalogem je vidět, že ačkoliv private edition hodinek pro jednotku amerického letectva vyzbrojenou letouny U-2 nese název Bremont U-2 ?Squadron? (v překladu letka), je ve skutečnosti určena pro celý 9th Reconnaissance Wing (v překladu průzkumné křídlo, které zahrnuje celkem 3 průzkumné letky s letouny U-2, více viz můj blog).

Posted Image

Z publikovaných fotografií lze také usuzovat, že hodinky Bremont U-2 ?Squadron? mají průhledné dýnko i za cenu toho, že přišly o důkladnou anti-magnetickou ochranu výchozího modelu MB.

Posted Image

Zdroj fotografií: www.mdracing.co.uk; respektive forum.atgvintagewatches.com; respektive forums.watchuseek.com

Uživatelé hodinek Bremont U-2 ?Squadron? ? piloti letounů U-2 také nelenili a pořídili následující ?reklamní? fotografie v kokpitu letounu U-2 letícího ve výšce 70 000 stop (21 336 m).

Nejen můj odhad je, že šlo pouze o jednorázovou záležitost a hodinky se už nahoru moc často nepodívají vzhledem k prostorovým a bezpečnostním omezením daných rozměrným skafandrem a omezeným prostorem v kokpitu. Uvidíme?

Posted Image

Zdroj: forums.watchuseek.com

• Dát hlas 1
  • po 5 týdnech...
Odesláno

Předmět: Brožura ?The Bremont U-2 Tested Beyond Endurance?

Bremont konečně na svých webových stránkách publikoval elektronickou verzi své brožury o hodinkách Bremont U-2, která byla v tištěné formě k vidění na Farnborough Air Show. Brožura je na tomto odkazu.

• po měsících...
  • po měsících...
  • Po letech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...