Přejít na obsah

Seiko Brightz Diver's SAGQ005

Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Je to krystalem rizene uvolnovani energie pruziny. S automatem to ma spolecneho jen to, ze ho pouzivaji k natahovani pera. Stejne dobre to mohou byt vezni hodiny se zavazim. Nejde vlasne o nic jineho nez o magneticke tlumeni. Neni to nic noveho pod sluncem, ale japonci byli prvni, kteri s tim udelali hodinky. Podle prvnich prototypu mi to spis pripada, ze uvazovali o variaci na krokovy motorek, ale skoncili u krapet neceho jineho.

Děkuji. Znám ten systém. Jen jsem se zamyslel nad tím co vlastně dělá automat automatem a quartz quartzem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Pérovník, soukolí a krokový mechanismus. Takže SD není automat, Platóne.

Zase ale quartzky si představuju jinak.

Posted Image

Normální quartzky asi nemají 280 dílů, 50 kamenů, rotor, atd.

Odkaz ke komentáři

Zase ale quartzky si představuju jinak.

Normální quartzky asi nemají 280 dílů, 50 kamenů, rotor, atd.

Přesně tak. Že by auto-quartz? :-)

Jasně... Já to ale vnímám jako něco úplně jiného než pouze dvě kategorie: MECHANIKA x QUARTZ. Je to prostě spring-drive.

Asi máš pravdu. Není to ani kočka ani pes. Je to prostě samostatná kategorie.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak. Že by auto-quartz? :-)

Asi máš pravdu. Není to ani kočka ani pes. Je to prostě samostatná kategorie.

Aha, tak to jsem nepochopil, ze je to filozoficka otazka ;). Asi jsem te predtim nepochopil co si pod pojmem automat predstavujes. Predpokladam, ze mechanicke hodinky. Protoze automat znaci pouze automaticky natah perovniku pohybem ruky. Navic stejny system muze byt pouzit pro dobijeni baterie u quartz hodinek, i kdyz se to asi bude jmenovat nejak jinak a honosneji, ale porad je to rotoujici zavazi, ktere jen pohani generator elektricke energie.

Odkaz ke komentáři

Každé rozhodnutí o koupi dražších hodinek než je nějaký středněkvalitní quarz je o emoci, nikoliv o rozumu, nebo o rozumu méně než o emoci... a já prostě SEIKO na ruce mít nechci :) I když uznávám, že vlastně na nich nenacházím nic nekvalitního a špatného. Nijak extra se mi většinou nelíbí jejich design, ale a to klidně přiznám, mi na nich vadí ten nápis SEIKO.. nic víc, nic míň... Nemá to co dělat nic s kvalitou jejich kalibrů, která je skvělá po všech stránkách, ale s emocionálním, ryze subjektivním pocitem :)

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

tato hluboká myšlenka se dá prakticky napsovat na jákékoli hodinky, "které mi nejsou po chuti" = to by se mělo někam připíchnout Posted Image

No to máš samozřejmě pravdu, o tom žádná :) Teď nemyslím to, že by se to mělo připíchnout, ale že to jde napasovat na jakékoliv, nebo téměř jakékoliv hodinky :)
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

No to máš samozřejmě pravdu, o tom žádná :) Teď nemyslím to, že by se to mělo připíchnout, ale že to jde napasovat na jakékoliv, nebo téměř jakékoliv hodinky :)

A není právě v tom to kouzlo? Každý má svou uvědomělou či neuvědomělou představu co je "to pravé ořechové" a je dobře, že se to u každého nějak liší. Kdyby všichni brali všechno tak je to hrozná nuda.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

inak ked seiko brightz tak toto

http://cgi.ebay.com/...c-/110540732099

stroj by mal byt identicky

Úplně špatně, když Brightz tak tento, poslední model před tou podivnou modernizací. Na ebay se objevuje tak jednou za čtvrt roku a je o něj vždy velký boj. Nedivím se.

Edit - kvalita fotografií je bohužel zoufalá, každý nefotí jako zdejší zdatní členové.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...