JDenver Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 Ty vole, mě klepne. Nebudou hledat a nebudou... jeden z několika odkazů Tak jen v bodech: 1) Princip a funkce Spring Drive je mi už delší dobu znám. 2) Co jsi nepochopil na pojmu "filozofická otázka"? 3) "Ty vole ..." ????? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 Je to krystalem rizene uvolnovani energie pruziny. S automatem to ma spolecneho jen to, ze ho pouzivaji k natahovani pera. Stejne dobre to mohou byt vezni hodiny se zavazim. Nejde vlasne o nic jineho nez o magneticke tlumeni. Neni to nic noveho pod sluncem, ale japonci byli prvni, kteri s tim udelali hodinky. Podle prvnich prototypu mi to spis pripada, ze uvazovali o variaci na krokovy motorek, ale skoncili u krapet neceho jineho. Děkuji. Znám ten systém. Jen jsem se zamyslel nad tím co vlastně dělá automat automatem a quartz quartzem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 Děkuji. Znám ten systém. Jen jsem se zamyslel nad tím co vlastně dělá automat automatem a quartz quartzem. Pérovník, soukolí a krokový mechanismus. Takže SD není automat, Platóne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 Pérovník, soukolí a krokový mechanismus. Takže SD není automat, Platóne.Zase ale quartzky si představuju jinak. Normální quartzky asi nemají 280 dílů, 50 kamenů, rotor, atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 Zase ale quartzky si představuju jinak. Normální quartzky asi nemají 280 dílů, 50 kamenů, rotor, atd. Jasně... Já to ale vnímám jako něco úplně jiného než pouze dvě kategorie: MECHANIKA x QUARTZ. Je to prostě spring-drive. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 Zase ale quartzky si představuju jinak. Normální quartzky asi nemají 280 dílů, 50 kamenů, rotor, atd. Přesně tak. Že by auto-quartz? :-) Jasně... Já to ale vnímám jako něco úplně jiného než pouze dvě kategorie: MECHANIKA x QUARTZ. Je to prostě spring-drive. Asi máš pravdu. Není to ani kočka ani pes. Je to prostě samostatná kategorie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 (upraveno) ... Upraveno 29. března 2011 uživatelem Chumpus 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iha Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 Přesně tak. Že by auto-quartz? :-) Asi máš pravdu. Není to ani kočka ani pes. Je to prostě samostatná kategorie. Aha, tak to jsem nepochopil, ze je to filozoficka otazka . Asi jsem te predtim nepochopil co si pod pojmem automat predstavujes. Predpokladam, ze mechanicke hodinky. Protoze automat znaci pouze automaticky natah perovniku pohybem ruky. Navic stejny system muze byt pouzit pro dobijeni baterie u quartz hodinek, i kdyz se to asi bude jmenovat nejak jinak a honosneji, ale porad je to rotoujici zavazi, ktere jen pohani generator elektricke energie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 Každé rozhodnutí o koupi dražších hodinek než je nějaký středněkvalitní quarz je o emoci, nikoliv o rozumu, nebo o rozumu méně než o emoci... a já prostě SEIKO na ruce mít nechci I když uznávám, že vlastně na nich nenacházím nic nekvalitního a špatného. Nijak extra se mi většinou nelíbí jejich design, ale a to klidně přiznám, mi na nich vadí ten nápis SEIKO.. nic víc, nic míň... Nemá to co dělat nic s kvalitou jejich kalibrů, která je skvělá po všech stránkách, ale s emocionálním, ryze subjektivním pocitem 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 tato hluboká myšlenka se dá prakticky napsovat na jákékoli hodinky, "které mi nejsou po chuti" = to by se mělo někam připíchnout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 tato hluboká myšlenka se dá prakticky napsovat na jákékoli hodinky, "které mi nejsou po chuti" = to by se mělo někam připíchnout No to máš samozřejmě pravdu, o tom žádná Teď nemyslím to, že by se to mělo připíchnout, ale že to jde napasovat na jakékoliv, nebo téměř jakékoliv hodinky 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 No to máš samozřejmě pravdu, o tom žádná Teď nemyslím to, že by se to mělo připíchnout, ale že to jde napasovat na jakékoliv, nebo téměř jakékoliv hodinky A není právě v tom to kouzlo? Každý má svou uvědomělou či neuvědomělou představu co je "to pravé ořechové" a je dobře, že se to u každého nějak liší. Kdyby všichni brali všechno tak je to hrozná nuda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2010 A není právě v tom to kouzlo? Každý má svou uvědomělou či neuvědomělou představu co je "to pravé ořechové" a je dobře, že se to u každého nějak liší. Kdyby všichni brali všechno tak je to hrozná nuda. Přesně tak Proto mě to tady baví... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spec Odesláno 27. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2010 Seiko je momentalne pre mna ako zacinajuceho chronomagora to prave orechove preto ze stale je moznost ist o stupienok vyssie a GS je nieco ako olymp... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ANT Odesláno 3. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2010 inak ked seiko brightz tak toto http://cgi.ebay.com/Seiko-Brightz-Phoenix-SAGQ001-Automatic-/110540732099 stroj by mal byt identicky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 3. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2010 (upraveno) inak ked seiko brightz tak toto http://cgi.ebay.com/...c-/110540732099 stroj by mal byt identicky Úplně špatně, když Brightz tak tento, poslední model před tou podivnou modernizací. Na ebay se objevuje tak jednou za čtvrt roku a je o něj vždy velký boj. Nedivím se. Edit - kvalita fotografií je bohužel zoufalá, každý nefotí jako zdejší zdatní členové. Upraveno 3. června 2010 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 3. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2010 Presne tak Snowe, uz jsme to tu jednou spolu resili.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 4. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2010 Kurňa... Tak trochu Nautilus po japonsku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 20. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2012 (upraveno) Moc často k vidění nejsou... sagq005 a 007 Upraveno 20. června 2012 uživatelem Chumpus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 21. června 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2012 Jedny jsou na prodej na WUS za dva tacy dolaru... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se