Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Obracím se na vás s prosbou o identifikaci tohoto tahu. Aukce končí za chvíli, tak to musím honem nějak rozlousknout zda se jedná o fejk, anebo se vyráběly i origo tahy s takovou sponou. Já se přikláním spíš k tomu, že není pravý, ta překlápěcí část je stejná jako na fejku a zároveň rozdílná jako na originálu a nápis Oris je na originálu hlubší, pokud mi to tady někdo nevyvrátí, tak ho neberu, ale třeba se pletu. Co vyna to? Na následujících třech fotkách jsou tahy v pořadí:

1) ten z aukce, který chci koupit

2) fejk z Číny

3) origo (starší typ, ty současné spony už nemají tu překlápěcí část)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Obracím se na vás s prosbou o identifikaci tohoto tahu. Aukce končí za chvíli, tak to musím honem nějak rozlousknout zda se jedná o fejk, anebo se vyráběly i origo tahy s takovou sponou. Já se přikláním spíš k tomu, že není pravý, ta překlápěcí část je stejná jako na fejku a zároveň rozdílná jako na originálu a nápis Oris je na originálu hlubší, pokud mi to tady někdo nevyvrátí, tak ho neberu, ale třeba se pletu. Co vyna to? Na následujících třech fotkách jsou tahy v pořadí:

1) ten z aukce, který chci koupit

2) fejk z Číny

3) origo (starší typ, ty současné spony už nemají tu překlápěcí část)

Na origo tahu (aspoň na mém novějším už bez té překlápěcí spony to tak je) jsou první dílky u spony kratší - jako je vidět na tom starším origu na Tvé třetí fotce, na tom tahu z aukce vypadají všechny dílky stejně velké.

Odesláno

Super, dík za postřeh, prozkoumal jsem fotky na ebay u tahů za plnou cenu a máš naprostou pravdu, je to stejné i na těch starších typech, první dílky jsou menší, narozdíl od fejků a taky od toho, co jsem na něj chtěl přihodit, tam jsou všechny dílky stejně velké. Tak jsme ty zlatokopy z východu zase jednou odhalili a docela by mně zajímalo jestli ten radio-mart ví co prodává, ale pátrat po tom nehodlám.

Odesláno

Super, dík za postřeh, prozkoumal jsem fotky na ebay u tahů za plnou cenu a máš naprostou pravdu, je to stejné i na těch starších typech, první dílky jsou menší, narozdíl od fejků a taky od toho, co jsem na něj chtěl přihodit, tam jsou všechny dílky stejně velké. Tak jsme ty zlatokopy z východu zase jednou odhalili a docela by mně zajímalo jestli ten radio-mart ví co prodává, ale pátrat po tom nehodlám.

V recenzi má romco hezké detaily tahu na fotkách:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=20956

(tam má tah zkrácený právě o ty malé dílky) ale je tam hezky v detailu vidět zpracování spony - reliéf origo písma. 

Na tom z ebay je to mělce vybroušené a tvar písmen vůbec neodpovídá.

Takže je to víc než zřejmé...

Odesláno

V recenzi má romco hezké detaily tahu na fotkách:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=20956

(tam má tah zkrácený právě o ty malé dílky) ale je tam hezky v detailu vidět zpracování spony - reliéf origo písma. 

Na tom z ebay je to mělce vybroušené a tvar písmen vůbec neodpovídá.

Takže je to víc než zřejmé...

Naprostý souhlas. A to se nakonec prodal za 152 USD, ale třeba na to budoucí majitel nikdy nepřijde a bude spokojen.

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...