Honza.manta Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2010 (upraveno) Já bych hledal závadu v té teplotě. Jestli se to stává jen když je těsně okolo nuly nebo pod nulou, tak bych si typnul vodu v brzdové kapalině. Za jízdy se trubičky chladí prouděním vzduchu, takže se může udělat krystalek i třeba při +3 stupních. Výměna kapaliny - dvakrát. Napřed vypustit a napustit levnej sajrajt (stačí dot 3) objet si párkrát blok a pořádně několikrát zabrzdit(nebo pár metrů brzdit při vytočené dvojce), pak vypustit a napustit kvalitní brzdovou kapalinu. Edit: zvýraznění Upraveno 31. května 2010 uživatelem Honza.manta 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 31. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2010 Já bych hledal závadu v té teplotě. Jestli se to stává jen když je těsně okolo nuly nebo pod nulou, tak bych si typnul vodu v brzdové kapalině. Za jízdy se trubičky chladí prouděním vzduchu, takže se může udělat krystalek i třeba při +3 stupních. Výměna kapaliny - dvakrát. Napřed vypustit a napustit levnej sajrajt (stačí dot 3) objet si párkrát blok a pořádně několikrát zabrzdit(nebo pár metrů brzdit při vytočené dvojce), pak vypustit a napustit kvalitní brzdovou kapalinu. Edit: zvýraznění To by mělo logiku, když se snažím pátrat v paměti, tak mám pocit, že za mrazu to udělá i v malých rychlostech, ale když je lehce nad nulou, tak musím jet přes sto. A jak je nad tři nebo 5 stupňů, tak je vše už ok. Možná dobrá stopa, díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2010 (upraveno) Nepravidelnost projevování by svědčila na něco v elektronice, kdyby byl špatný posilovač, tak by to spíš prostě jen nebrzdilo nějak stabilně. Možná něco s kapalinou jak psal PepaSFI. A taky změnit servis bych radil. No, před dávnými a dávnými lety, kdy se tu ještě občas proháněli mamuti a jediná elektronika v autě bylo rádio, jsem měl na tehdy skoro moderním vozidle Š 105 problém s tím, že občas vynechával posilovač. Přišel jsem na to až když začalo mrznout, to vysadil úplně. Příčina byla úplně jednoduchá: v hadičce od sání do posilovače (u Š 105 měla asi 3 metry) se usadil nějaký vodnatý sajrajt, který ji částečně ucpával a v zimě pak zamrzl úplně. Nemohlo by to být něco podobného? Edit: prázdné řádky Upraveno 31. května 2010 uživatelem Widloun Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 31. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2010 No, před dávnými a dávnými lety, kdy se tu ještě občas proháněli mamuti a jediná elektronika v autě bylo rádio, jsem měl na tehdy skoro moderním vozidle Š 105 problém s tím, že občas vynechával posilovač. Přišel jsem na to až když začalo mrznout, to vysadil úplně. Příčina byla úplně jednoduchá: v hadičce od sání do posilovače (u Š 105 měla asi 3 metry) se usadil nějaký vodnatý sajrajt, který ji částečně ucpával a v zimě pak zamrzl úplně. Nemohlo by to být něco podobného? Edit: prázdné řádky Jo, zdá se že to bude ono, Honza.Manta už také psal něco podobného. Takže zdá se, že by to mohla být nějaké voda někde v systému posilovače. Zaráží mě na tom jen to, že to nenapadne někoho z mechaniků Mercedesu, se kterými jsem to už dvacetkrát probíral. Jestli tu kapalinu je třeba vyměnit na dvakrát, tak to chápu, protože to nemají v tabulkách. Ve čtvrtek jsem objednán do servisu a zkusím jim domněnku s vodou přetlumočit. Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 1. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2010 Zaráží mě na tom jen to, že to nenapadne někoho z mechaniků Mercedesu, se kterými jsem to už dvacetkrát probíral.Tohle mě naopak vůbec nepřekvapuje. Dnešní technici jsou zvyklí používat diagnostiku a ne svůj mozek. Já měl kdysi trable s tím, že auto při nižších rychlostech chcípalo. V autorizovaných servisech vyměnili kde co, až nakonec v jednom zapadákově na středozápadě dědula kolem 80ky přesně identifikoval závadu (vadnou cívku asi za 5 babek).... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 21. června 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2010 Po návštěvě autoservisu hlásím nulovou změnu. Palubní počítač nehlásí chybu, čili problém vlastně neexistuje:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
everon Odesláno 22. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2010 A že si teda nenechaš někde vyměnit tu brzdovku? S tím o záruku nepřijdeš protože to v Mercedesu nepoznají, a pokud to tím nebude,budeš vědět že je třeba hledat chybu jinde. Brzdovka je sviňa a pokud se neleje rovnou z pravě otevřeného balení tak na vzuchu oxiduje a ztrácí svoje vlastnosti a při intenzivním brzdění začíná vařit a vytváří bubliny sama. A na solidnost znač.servisu nespolehej. Soused si dal do znač.servisu (kde auto pořídil) opravit závadu na elektronice na novém Range Roveru v záruce a vyhořel jim tam zkratem komplet celý motorový prostor, oni auto opravili a chtěli mu ho vrátit jako by se nechumelilo a on se s nima tahal že ho nechce, že už nemá tu hodnotu.Dopadlo to dobře, vydupal si odstoupení od smlouvy, dneska jezdí s X5 a má klid. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
everon Odesláno 22. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2010 (upraveno) Jestli je to s ABS průkazné v servisu tak bych se točil na tom. Na diagnostiku v tomto na 100% spoléhat nelze, jinak fungující a zasekávající čidlo ABS chybu vyhodit nemusí. Neservisoval si předtím na autě něco jiného, co by zdánlivě s brzdami nesouviselo? Nechal jsem si v autor.servisu BMW na 5ce vyměnit čelní sklo, auto přišlo nazpět s nefunkčním servem řízení a rozhašenou elektrikou(el.okna) tak jsem jim to tam hned vrátil: Diagnostika načetla chyba řídící jednotky - dvakrát přehráli SW a nic - takže prý asi vadná ŘJ. Pak přišli na to že při výměně zřejmě škubli s kablíkem od děšťového senzoru na předním skle, vyměnili dráty a vše bylo OK. V Mercedesu jsi byl v Praze? 15min. od "Čerňáku" na R10 v Brandýse nad Labem je autorizované zastoupení Mercedesu pro Prahu-východ Hoffmann a Žižák (osobně nemám zkušenost) třeba by tam byli vstřícnější. Upraveno 22. června 2010 uživatelem everon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 22. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2010 Po návštěvě autoservisu hlásím nulovou změnu. Palubní počítač nehlásí chybu, čili problém vlastně neexistuje:-) Viz moje předchozí posty....p. Popelář z Autotechnologi :-) Jinak mám také příhodu, dali jsme auto do servisu (Chodov) na pravidelnou prohlídku (stála 20KKč, jen kapaliny, stěrače a PROHLÍDKA) - krom toho že neudělali nic z toho, co jsme nad rámec objednali, tak cca 1 měsíc po kontrole a najetých 500km se nám rozsvítila kontrolka brzdového obložení (zadek). Ve čtvrtek 18:30, v pátek ráno jsme měli jet do Vídně - když jsem tam volal, tak prý to nechávají až do chvíle než se to rozsvítí (ani nás neupozornili, že už budou na výměnu), nicméně do Vídně nám jet nedoporučili a objednat jsme se mohli až na pondělí Nakonec mě ochotně vecpali do rozpisu v M3000 a v 7:30 mi to na počkání udělali. Tedy na Chodově nás zase dlouho neuvidí!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 22. června 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2010 V Chodově jsem byl auto původně vybírat. Bylo mi jasně naznačeno, že pro ně nejsem zajímavý ani jako kupující. Ano auto za 1,5 mega není pro Chodov žádná "rejže", takže tam bych do servisu ani nešel:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 22. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2010 V Chodově jsem byl auto původně vybírat. Bylo mi jasně naznačeno, že pro ně nejsem zajímavý ani jako kupující. Ano auto za 1,5 mega není pro Chodov žádná "rejže", takže tam bych do servisu ani nešel:-) No a kam že to teda jezdíš? (doufám že to tu už někde nezmiňuješ ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike-72 Odesláno 22. června 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2010 No a kam že to teda jezdíš? (doufám že to tu už někde nezmiňuješ ) Nezmiňuju a nezmíním, nechám si kousek soukromí:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se