Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravim clenov,

po tom co mi par z vas vyhovorilo Chronographe Suisse, zakladam temu medzi clenmi oblubenu :-)

Poradte mi prosim s vyberom hodiniek v cenovej hladine okolo 130.000,- Kč (netreba to hrotit presne nejake drobne navrch sa najdu)

Poziadavky su: luneta nad 40mm

nejaky blbuvzdorny system vymeny remienkov

hodinky musia vydrzat cez vikend bez toho, aby som ich musel natahovat, cili v piatok po praci ich polozim a v pondelok rano nasadim

mali by mat datum, dni v tyzdni nepotrebujem 

hodinky NEMUSIA byt nove

nechcem ciste oblekovky, musi to dobre vypadat aj k tricku na 100dolni :-)

Upraveno uživatelem koveras
  • Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Nie, asi to pripisem do poziadavkov, ze nechcem nijak vyraznu Lunetu...

K tomu ci by som vyliezol alebo nie, vyuzijem ze hromada ludi hodinky dobre nepozna, chronomagor vytiahne kozu, ostatni povedia pekne alebo skarede.

Odesláno

Poslední dobou se mi hodně líbí TOTO ve velikosti 43 MM nebo TOTO ve velikosti 41 MM. Obé mají manufakturní strojek s co-axiálním krokem, dva pérovníky a rezervu chodu 55 a 60 hodin (v pořadí odkazů). Kovotah má šroubobaví články a ne kolíčky, povrchová úprava také výhodou.

Odesláno

Jinak s delší rezervou nátahu bude celkem problém. Slušnu výdrž mají manufakturní stroje od PANERAI, tam je to 72 hodin. Kdyby jsi v tomto směru trochu slevil, doporučil bych něco od ROLEXu, třeba milgauss nebo submariner.

Odesláno (upraveno)
kukol som na IWC stranky (Reference IW323101 from IWC) a oblial ma smrtelny pot jak som videl limited in platinium :-) Nastastie jeden klik a seriovka je v oceli. 

Pekne, dajme si ich ako muster ze ano, to sa mi paci. 44 hodinova rezerva je dost na to co som pozadoval??? Tam moc nechcem polavit. 

Co cena, myslite ze by sa dali zohnat pouzite alebo iba nove?

K omegam: hodinky chcem na kozi a menit postupne farby, kovove tahy moc nemusim. 60 hodin by mohlo stacit.

Odesláno

Jinak s delší rezervou nátahu bude celkem problém. Slušnu výdrž mají manufakturní stroje od PANERAI, tam je to 72 hodin. Kdyby jsi v tomto směru trochu slevil, doporučil bych něco od ROLEXu, třeba milgauss nebo submariner.

Myslím, že oba modely mají výdrž "pouze" 48h = v neděli večer se mu zastaví (pokud sou plně natažený), vyřeší to ale watchwinder. Pokud ti stačí 40mm, tak za bych šel do GMT II či nových Submarineru (musíš si ale 1-2m počkat) popř milgaussy nebo SDDS což je 43mm. Být tebou tak všechny ty hodinky v té relaci, které se ti líbi ozkoušel a teprve pak rozmýšlel, které.
Odesláno

40mm mam teraz a rad by som nieco vacsie. problem je v tom ze chcem mat nejaky prehlad co by mohlo byt dobre, hlavne kvoli tej vydrzi. Napriklad vidim ze zatial nikto Breitlingy, navitimer world mam moznost mat s firemnou zlavu 20% za cca 100.000,- Kč ked budem platit v eckach (Breitling totiz ma kurz 27,-kč/?)

Odesláno

kukol som na IWC stranky (Reference IW323101 from IWC) a oblial ma smrtelny pot jak som videl limited in platinium :-) Nastastie jeden klik a seriovka je v oceli. 

Pekne, dajme si ich ako muster ze ano, to sa mi paci. 44 hodinova rezerva je dost na to co som pozadoval??? Tam moc nechcem polavit. 

Co cena, myslite ze by sa dali zohnat pouzite alebo iba nove?

K omegam: hodinky chcem na kozi a menit postupne farby, kovove tahy moc nemusim. 60 hodin by mohlo stacit.

TADY je máš za nějakých 5 a něco tisíc dolarů..Tvůj limit je asi 6200..nezapomeň na clo..jinak koukni TADY a počítej..130000 je asi 6200 dolarů nebo 5000 Euro..najdeš tam spousta věcí. Rezerva nátahu je klasicky okolo těch 40 hodin, až na vyjímky. Třeba 7 denní IWC..ale tam to je cenově asi trošku jinde, no. A taky, kup si to raději na kovovém tahu /pozdější nákup by se mohl hodně prodražit/, řemen si buď koupíš nebo necháš ušít dle přání /mistr Simon/.
Odesláno (upraveno)

Zenith Defy Classic Aero :-).

- řemínky se mění jednoduše - je to klasika a stačí obyčejný vystěžejkovač

- vlastní kalibr el primero - rezerva chodu někde 50 hodin

- datum mají

- nové jsou a mám je v bazaru za 112.000,-Kč (cena v ČR 229.000,-Kč)

- k tryčku jistě padnou dokonale

edit: ještě přidám parádní bandicootovu fotku. Snad promine.

post-1369-1275393675,73.jpg

Upraveno uživatelem mrakodrap
Odesláno

Možno trochu offtopic, ale nedá mi nespýtať sa: nad kúpou watchwindera si neuvažoval? lebo tá rezerva je naozaj pomerne limitujúcim faktorom, keď zvážiš, že požaduješ (+/-)60 hod. ... stačilo by pritom kúpiť watchwinder (pri tvojom finančnom limite by sa poľahky našiel nejaký), čím by sa a) splnila tvoja požiadavka mať hodinky natiahnuté B) a značne by sa ti rozšírili možnosti výberu. Koniec offtopic-u :offtopic:

Odesláno (upraveno)

Já doporučuju se tady rozkoukávat a za pár měsíců Ti bude úplně jasný, co sis vybral. Navíc v prodejní sekci se objevují v týhle relaci super kousky. Ty IWC "portugése" chrono jsem měl před par dny v ruce v černé verzi a jsou fakt nádherné. Ale proč se nepodivat i na značky jako Arnold a son a pod? Koukni na www.luxurybazaar.com pro inspiraci, nebo na www.chrono24.com tak uvidíš orientační ceny použitých.

edit: no a mezitim mrakodrap postnul ty nádherný Zenithy

Upraveno uživatelem Helex
Odesláno

Defy vlastním, IWC Portuguese jsem zkoušel a PAM 312 taky. Mohu-li to seřadit, pak Zenith, PAM a až na třetí místo IWC. Jsem vysazený na in-house kalibry. Ale jak zde bylo již mnohokrát řečeno, on ten kalibr v portugalech je natolik poupraven, že je skoro in-house. Jinak abych přidal návrh, co třeba rolex? Submariner, či Milgauss? Starší model Submarineru bude nyní k sehnání po evropě za lepší ceny, co se týče nového, ten bude někdy v průběhu června. Záleží, co chceš, když jsme u korunky ve znaku, mrkni ještě na GMT Master II. a na Date Just II. Jinak ty Zenithy jsem kupoval právě od Mrakouše a ty černé jsem měl také na ruce, je to kalsa, prostě El Primero :)

Odesláno

par mesiacov uz tu som, len registracia je len kratko :-)

Za ten cas tu vidim, ze niektore znacky sice pochvalite, ale nedoporucite (Breitling, Rado)

Tie Zenity maju prilis vyraznu lunetu, to som pisal ze mi moc nesedi.

Po IWC Portuguese pokukujem uz tiez dlho. Panerai mi udrelo do oci az tu a ked som ich parkrat videl na rukach klientov pomalicky som im prepadol.

IWC ma nas majitel, ten sa tomu trooosicku rozumie, Rolexy nas riaditel, ten ich ma na lakovanie...preto mozno k rolexkam trosicku averzia, tak ako ku kovovemu tahu, 10 rokov mam kozu, mal som od znameho pozicane Tag Heuer na tahu a prislo mi to ako nieco, co mi na ruku nepatri.

Tu hlavni a zatim temer jedinou podminku splnuji z navrhu pouze 312.

jj, rezerva natahu...

Odesláno

Poslední dobou se mi hodně líbí TOTO ve velikosti 43 MM nebo TOTO ve velikosti 41 MM. Obé mají manufakturní strojek s co-axiálním krokem, dva pérovníky a rezervu chodu 55 a 60 hodin (v pořadí odkazů). Kovotah má šroubobaví články a ne kolíčky, povrchová úprava také výhodou.

O těch menších Omegách pouze s datumem jsem také uvažoval, kdyby nakonec nepadla volba na Rolex, šel bych do nich, jsou parádní ...

Milgaussy nemají datum, Submarinery jsou hodně sportovní, dle mého o dost méně univerzální než Milgaussy a nebo Datejusty II, které také mohu jen doporučit ... ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...