dwg Odesláno 3. června 2010 Nahlásit Odesláno 3. června 2010 zdravím, už jsem byl skoro rozhodnutý koupit stowu, ale začínám trochu váhat.. první věc je velikost - i když mám poměrně úzké zápěstí, 40mm je minimum, které bych chtěl. 42mm archimede pilot mi padly tak nějak akorát, 40mm pilotky fortis už mi přišly velikostí na hraně - možná to ale dělal tvar pouzdra. Další věc je cena - Stowa je nedostatkové zboží, takže ani na ebay moc neušetřím. v případě, že bych zůstal u pilotek, nevidím moc alterativ. Steinhart jsou už na mě moc velké, Archimede mě zase nepřesvědčily provedením a povrchovou úpravou pouzdra. Možná bych dal ale přednost o něco současnějším hodinkám, tvarem a velikostí podobným (napadá mě třeba Botta Tres) když to shrnu: hodinky s minimalistickým funkčním designem - mechanický strojek, cena do cca 15k můj přehled je zatím omezený, takže vítám každý tip.
Koniferka Odesláno 3. června 2010 Nahlásit Odesláno 3. června 2010 (upraveno) co takhle něco od Laco zde? Upraveno 3. června 2010 uživatelem Koniferka
dwg Odesláno 3. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. června 2010 co takhle něco od Laco zde? o laco jsem ze začátku hodně přemýšlel, líbil se mi ten banální tvar, velikost a cena je rozumná, ale nakonec jsem došel k názoru, že chci něco, co víc připomíná hodinky Stowa mi příjde univerzálnější.
krizko Odesláno 4. června 2010 Nahlásit Odesláno 4. června 2010 Stowa Flieger sú výhľadovo (ale skôr vzdialenejšia budúcnosť ako bližšia, počkám, ako to dopadne s tým Durowe) a tiež jediné, nad čím špekulujem/váham, sú rozmery. Keď však vidím živé fotky, mám pocit, že ten blok je skôr mentálny a raz - dva by som sa s nimi stotožnil .... ak si ešte nevidel, toto je link na jedno vlákno na watchuseeklink na jedno vlákno na watchuseek . Sú tam aj iné vlákna, určite aj tu nájdeš nejaké fotky + rozmery ruky, čiže by ti to mohlo pomôcť presvedčiť sa o správnosti / nesprávnosti výberu.
Arthur N. Odesláno 4. června 2010 Nahlásit Odesláno 4. června 2010 Měl jsem Archimede Pilot H asi rok a byl jsem spokojen,ale pak se ke mně dostaly STOWY a ten rozdíl zpracování je veliký!!Pro Archimedky nebylo tudíž místo ani v prosklené etuji.I manželka říkala, že vypadají jako opravdové hodinky a Archimede jako maketa.Mám zápěstí něco málo přes 16cm a 40 mm je pro mě pohodovější.
Vit Odesláno 4. června 2010 Nahlásit Odesláno 4. června 2010 Měl jsem Archimede Pilot H asi rok a byl jsem spokojen, ale pak se ke mně dostaly STOWY a ten rozdíl zpracování je veliký!! Pro Archimedky nebylo tudíž místo ani v prosklené etuji. I manželka říkala, že vypadají jako opravdové hodinky a Archimede jako maketa. Mám zápěstí něco málo přes 16cm a 40 mm je pro mě pohodovější. Mluvíš o Stowa Flieger s automatem nebo o těch s Unitasem?
Koniferka Odesláno 4. června 2010 Nahlásit Odesláno 4. června 2010 pokud by si stál o pilotky,dalším výrobcem je třeba Tourby zde .
Arthur N. Odesláno 4. června 2010 Nahlásit Odesláno 4. června 2010 Mluvíš o Stowa Flieger s automatem nebo o těch s Unitasem? Stowa Flieger Automatik ohne Logo s Unitasem byly 41 mm
Onisan Odesláno 4. června 2010 Nahlásit Odesláno 4. června 2010 Když je na výběr, tak mezi Laco a Stowa dávám přednost Laco... Stowa je na moje gusto moc uhlazená, jemná, nebo jak to jen říct... 1
dwg Odesláno 4. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. června 2010 Stowa Flieger Automatik ohne Logo s Unitasem byly 41 mm ten milimetr navíc u Stowa LE bych uvítal. I pouzdro je o něco vyšší. Ale to už je silně nedostatkové zboží .)
dwg Odesláno 4. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. června 2010 Když je na výběr, tak mezi Laco a Stowa dávám přednost Laco... Stowa je na moje gusto moc uhlazená, jemná, nebo jak to jen říct... a to ještě nevíš, že ji chci na černém řemenu bez nýtů .) Já právě v té uhlazenosti a v tom, že stowa nevypadá tak vojensky, vidím výhodu. pokud nekdo hledá vyloženě B uhren, tak je myslím Laco skvělá volba. (a za 390 euro s unitasem je to zadarmo)
skalis Odesláno 4. června 2010 Nahlásit Odesláno 4. června 2010 Ja bych alternativu nehledal, protoze se mi Stowa Flieger s ohnutym logem velmi libi a mensi (na pilotky) velikost je mi sympaticka. Prikladam rajcovni fotku, co jsem pred nejakou dobou vystrachal na webu (zdroj nemam). PS: Tohle by klidne mohly byt moje jediny hodinky. 1
grakij Odesláno 5. června 2010 Nahlásit Odesláno 5. června 2010 @skalis jsi vrahem mých klidných nocí
Diamondking Odesláno 5. června 2010 Nahlásit Odesláno 5. června 2010 (upraveno) @skalis jsi vrahem mých klidných nocí Upraveno 5. června 2010 uživatelem Diamondking
dwg Odesláno 5. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2010 skalis, diamondking: ale na obou těch fotkách je ta o trochu větší limitka, nebo ne? ještě přemýšlím o korunce. Cibule je pěkná, ale standartní je zas o něco menší retro..
grakij Odesláno 5. června 2010 Nahlásit Odesláno 5. června 2010 @dwg tohle by snad měla být standardní "série". @Diamondking tuhle fotku také znám moc pěkná.
dwg Odesláno 5. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2010 @dwg tohle by snad měla být standardní "série". @Diamondking tuhle fotku také znám moc pěkná. ja myslím, že u standartních fliegerů, je obruba kolem sklíčka víc odsazená směrem dovnitř. stowa
skalis Odesláno 6. června 2010 Nahlásit Odesláno 6. června 2010 skalis, diamondking: ale na obou těch fotkách je ta o trochu větší limitka, nebo ne? ještě přemýšlím o korunce. Cibule je pěkná, ale standartní je zas o něco menší retro.. Jeste by to mohla byt limitka s ETA 2801, ktera ma (myslim) rozmery stejne jako bezny Flieger. S odsazenim lunety mas pravdu, ale ten rozdil v praxi nebude nijak markantni. Kdybych se ja rozhodoval mezi pilotkami, tak bych obetoval rucni natah a vzal budto Stowa Flieger Ohne Logo nebo Steinhart 44 mm automatic s centralni vterinovkou (i kdyz ta velikost uz je limitni).
dwg Odesláno 6. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2010 Jeste by to mohla byt limitka s ETA 2801, ktera ma (myslim) rozmery stejne jako bezny Flieger. S odsazenim lunety mas pravdu, ale ten rozdil v praxi nebude nijak markantni. Kdybych se ja rozhodoval mezi pilotkami, tak bych obetoval rucni natah a vzal budto Stowa Flieger Ohne Logo nebo Steinhart 44 mm automatic s centralni vterinovkou (i kdyz ta velikost uz je limitni). tak aspoň už vím, že se tomu říká luneta .) Mě by nevadila ani datumovka, abych nemusel pořád koukat na mobil, ale vzhledem k tomu, že se mi nechce čekat 3 měsíce, tak asi koupím tu verzi, co se zrovna objeví na ebay.
grakij Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 tak aspoň už vím, že se tomu říká luneta .) Mě by nevadila ani datumovka, abych nemusel pořád koukat na mobil, ale vzhledem k tomu, že se mi nechce čekat 3 měsíce, tak asi koupím tu verzi, co se zrovna objeví na ebay. zrovna mas sanci koupit tady na foru v sekci prodej
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se