Návštěvník tolja Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 Nazdar hoši, v nových hodinkách se neorientuji, a tak se zeptám Vás. Dnes jsem byl dát nějakou práci svému hodináři, a on se mě celý nešťastný zeptal na názor. Jedná se o hodinky Oris s chronografem, a zajímavé je, že to jsou quartzky. Ptal se mě, co na to říkám, že se mu nezdají, protože odpadávají indexy, a je v nich japonský strojek. Já jsem si dosud myslel, že Oris hodinky na baterku nedělá, a to jsem mu také řekl. Další indicií je, že na dýnku je napsáno saphire crystal, ale sklíčko podle čelového testu safírové není, i když je namodralé jakoby s antireflexem. Blbé je to, že on tu zakázku nepřijímal, že mu přijetím hodinek do opravy zavařil měnič baterek z jiné provozovny, a samozřejmě na potvrzenku vypsal Oris, a ne podezření na napodobeninu. Pointa je v tom, že "zákazník" jim je pořád vrací s tím, že oprava nebyla provedena kvalitně, že mu zničili hodinky a ohání se účtem za 67 tisíc. Já jsem hodináři řekl, že to je podle mě fejk a zákazník zmrd anebo v lepším případě podvedený moula, ale potřeboval bych to potvrdit názory ostatních. Fotka pořízená telefonem přiložena. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 (upraveno) Nazdar hoši, v nových hodinkách se neorientuji, a tak se zeptám Vás. Dnes jsem byl dát nějakou práci svému hodináři, a on se mě celý nešťastný zeptal na názor. Jedná se o hodinky Oris s chronografem, a zajímavé je, že to jsou quartzky. Ptal se mě, co na to říkám, že se mu nezdají, protože odpadávají indexy, a je v nich japonský strojek. Já jsem si dosud myslel, že Oris hodinky na baterku nedělá, a to jsem mu také řekl. Další indicií je, že na dýnku je napsáno saphire crystal, ale sklíčko podle čelového testu safírové není, i když je namodralé jakoby s antireflexem. Blbé je to, že on tu zakázku nepřijímal, že mu přijetím hodinek do opravy zavařil měnič baterek z jiné provozovny, a samozřejmě na potvrzenku vypsal Oris, a ne podezření na napodobeninu. Pointa je v tom, že "zákazník" jim je pořád vrací s tím, že oprava nebyla provedena kvalitně, že mu zničili hodinky a ohání se účtem za 67 tisíc. Já jsem hodináři řekl, že to je podle mě fejk a zákazník zmrd anebo v lepším případě podvedený moula, ale potřeboval bych to potvrdit názory ostatních. Fotka pořízená telefonem přiložena. Není to náhodou toto? Edit: odstraněn odkaz na stránku s replikou hodinek. Upraveno 18. června 2010 uživatelem pavča Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrakodrap Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 Žiju taky v tom, že Oris nikdy žádný quarzky nedělal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Columbus Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 (upraveno) To je pravda, podle mě to je napodobenina. Ale adresa by tady asi být neměla. Upraveno 18. června 2010 uživatelem Columbus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrakodrap Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 Není to náhodou toto? http://www.tswisswatches.com/oris-williams-pvd-quartz-p-1729.html Tak to jsi trefil do černého. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Columbus Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 Žiju taky v tom, že Oris nikdy žádný quarzky nedělal. Oris quartz dělal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 To je pravda, podle mě to je napodobenina. Ale adresa by tady asi být neměla. No to mě v zápalu rozhořčení ani nenapadlo, tak ji v rámci editu odstraním. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 Oris quartz dělal. Jo, ale pouze v době, kdy ho koupil předchůdce Swatch, takže to nebylo z vůle Orisu. Nezávislý Oris quartz nikdy nedělal. A hodinky výše uvedené rozhodně z období 1970-82 nepochází Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrakodrap Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 (upraveno) Aha : http://www.watchtalkforums.info/forums/oris-forum/25787-where-quartz-oris-watches.html Už v tom mám jasno.... Upraveno 18. června 2010 uživatelem mrakodrap Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Columbus Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 No to mě v zápalu rozhořčení ani nenapadlo, tak ji v rámci editu odstraním. Díky. No a já pitomec ji ještě navrch zopakoval, už jsem ji také odstranil. Omlouvám se za velkou chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 Není to náhodou toto? Edit: odstraněn odkaz na stránku s replikou hodinek. Jj pavčo, je to ono, jen bez PVD. Díky za sz. Dát 180$ za fejk je pěknej vopruz. Za to se už dají koupit vintážní Seika se stopkama, třeba 6139 - sám tyhle mám. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Už jsem volal hodináři, že až přijde majitel Orisek opruzovat, měli by mu pohrozit podáním trestního oznámení za pokus o podvod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 (upraveno) Jj pavčo, je to ono, jen bez PVD. Díky za sz. Dát 180$ za fejk je pěknej vopruz. Za to se už dají koupit vintážní Seika se stopkama, třeba 6139 - sám tyhle mám. Už jsem volal hodináři, že až přijde majitel Orisek opruzovat, měli by mu pohrozit podáním trestního oznámení za pokus o podvod. No vypadá to buď na plánovitý podvod nebo je ten maník naivka a v dobré víře koupil fejk a neví o tom. Edit - doplnění: jen doufám, že ten hodinář, co hodinky přijímal do opravy, dobře popsal o jaké hodinky jde, aby mu pak ten majitel neřekl, že dal do opravy originál ORIS a oni mu je vyměnili za fejk a že chce od nich finanční náhradu. To by byla dobrá finta. Upraveno 18. června 2010 uživatelem pavča Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wen Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2010 No vypadá to buď na plánovitý podvod nebo je ten maník naivka a v dobré víře koupil fejk a neví o tom. Edit - doplnění: jen doufám, že ten hodinář, co hodinky přijímal do opravy, dobře popsal o jaké hodinky jde, aby mu pak ten majitel neřekl, že dal do opravy originál ORIS a oni mu je vyměnili za fejk a že chce od nich finanční náhradu. To by byla dobrá finta. To je fakt kotel.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se