Přejít na obsah

Letecké PRIM automat

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 940
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

A je správně.

B je z PS2 auto z devadesátých let,

C je nějaké dodělávané, i když hezké.

Děkuji za potvrzení z nejvyšších kruhů.

Vodítko pro ty, kteří jsou schopní naložit desítku na variantu B, tedy bastl s dýnkem z jiných hodinek. Mít v popisu echt, rare, 100% original, nenosené (něco z toho) fakt nestačí. Originál je jen jeden.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem si prošel starší fotky v archivu a pár jakože originálních hodinek s Parexo dílama jsem našel.

Parexo ručky - jsou lesklé, originál letecké mají matné 

Parexo armovák - soudruzi v Číně nepochopili, že minutový indexy mají být všechny stejný

Parexo ciferník, pouzdro a dýnko - to snad každý pozná

ilustrační foto - příklady armováku

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem financ
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

už to tady párkrát proběhlo, diskuze probíhají přes SZ  a tak se zeptám veřejně. 

Máte taky na originálních leteckých pouzdro s ploškama v rozích? 

Zatím jsem viděl asi 3 desítky pouzder kde majitelé jsou schopni zaručit autenticitu hodinek přímo od armády, nebo civilní provedení koupené v obchodě a zatím všechny hodinky tuhle plošku měly. 

Odkaz ke komentáři

Tak já se taky přidám se svou "troškou do mlýna". Koukal jsem na ty svoje letecký a z 15 kousků mám jen dvoje, které mají ostré hrany. Mám jedny o kterých vím, že jsou 100% origo,s krabičkou, záručákem a účtenkou a ty mají hrany s ploškou. Také mám jedny, které mně zbyly z mého dnes již pradávného služebního pobytu v Libyi (pár kousků jsme tam vezly jako dárek našim libyjským protějškům a prostě mně jedny nějak zůstaly) a  ty mají taky plošku . Stejně tak Klasické Prim automatic (né letecké) mají plošku. Takže můj názor je ten, že když pouzdro na origo leteckých, které byly ve "službě" už bylo hodně jedné, přehodily se do pouzdra ze Sportů II, kterých bylo "hafo". Ono to takhle nějak bylo i z korunkama na leteckých,ty původní s osazením nabyly a když už to pomalu nešlo anoi natáhnout tak se tam dala ze Sportů a jelo se dál. (tohle je zase vlastní zkušenost po 20 letech u čs. letectva). Ale je to můj názor a nikdo s ním nemusí souhlasit......

Odkaz ke komentáři

Moje letecké,  č. 002365 v originál stavu mají plošky, 000650 mám pro běžné nošení osazené do nerez pouzdra, takže nevím jestli na původním pouzdru byly plošky nebo ne, původní pouzdro už nemám..

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Sražené hrany pouze u pouzdra leteckých automatů mají trhlinu. Dostaly se ke mě vínové PS2 v "broušeném" pouzdru s dobovým bordó řemínkem. Mají první typ lunety, bombírovanou korunkou a všechny hrany jsou sražené do plošky. Běžné to ale nebude. 10 dalších broušených pouzder má hrany klasické ostré.

Odkaz ke komentáři

Neplaš, kyblíkáři začnou prohrabovat svoje hroudy dílů.

Elton na začátku výroby neuměl udělat ostrý hrany, tak jim z toho lezlo tohle.  Sražený hrany jsou vidět hlavně na leteckých, kde jsem měl možnost vidět původní armádní provedení, mělo pouzdro sražený hrany. Je zajímavý, že civilních leteckých jsem viděl několik i s ostrýma hranama, a to včetně věnovacích. Sražený hrany jsem viděl na několika továrních bastlech (hlavně se složeným strojkem základna 68 a automatová nástavba) i na pár běžných dvojkových Sportech.

Vínový sporty v broušeným pouzdru taky nejsou zrovna běžný provedení.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak už jsem je konečně sehnal, pouzdro je sice ohemrané ale za to originál a né nějakej naleštěnej fejk,  mám z nich radost. Už prošli očistou, dal jsem jim novou korunku,lunetu a vyleštil jsem sklíčko i pouzdro. Byli pěkně zahumusený, taky jsem pošteloval chod strojku ted jdou tak 5 s do plusu za den. Trochu

mě štve korunka, je na Prim sport 2. originál nepoužitá  ze starejch zásob ale jde strašně těžko jako by byla trubka u pouzdra o něco větší než  na dvojkovejch sportkech. Přidávám foto před a po očistě,omlouvám se za kvalitu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...