Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

SEIKO Alpinist SARB017

Posted Image

Hodinky se mi zalíbily na první pohled pro unikátní a elegantní vzhled. Seiko Alpinist jsou téměř klasika, pochopitelně především na japonském trhu, jelikož do ČR se oficiální cestou nedovážejí. Zárověn se očekává brzký konec výroby této modelové řady a protože novější řada (např.SARB59 s vnější otočnou lunetou ala diversky) mě příliš nezaujala, radši už jsem déle neváhal. Zelený ciferník je ze tří barevných variat(další jsou bílá a černá), troufám si říct, nejvíce obdivovaný jak mezi chronomagory tak i mezi lidmi, kteří mají k hodinkám indiferentní vztah.

Zároveň tento "zelený" model svým vzhledem odkazuje na předchozí, ještě slavnější generaci Alpinist - Seiko SCVF009, což se nedá třeba říct o lehce futuristickému SARB015 s titěrnými ručičkami.

Sám jsem ze začátku váhal k jakým příležitostem a oblečení je tato barevná varianta hodinek použitelná, ale záhy jsem zjistil, že vlastně s výjimkou obleku jsou nositelné ke všemu a všude. Hlavně teď v létě je nesundávám z ruky a pokud jsou na tahu, tak je běžně nosím i do vody.

Posted Image

Jak jsem již zmínil, ciferník má zajímavou zelenou barvu, která se mění v zavislosti na osvětlení od světle zelené, přes pivní až po racing green. Číslice, indexy a ručky jsou zlatavé barvy. Drobné sekundové indexy, popisky kompasu a další drobnosti v bílé. Hodinovka ve tvaru "mercedes".

Posted Image

Lumi je v podobě teček na hodinových indexech a poněkud výraznější zářící plocha je na ručičkách. Hodně sem si oddechl, že se u mého kousku nevyskytuje nepřesnost v osazení indexu 7 a 9, což bylo předmětem několika kritických ohlasů na watchuseek.

Posted Image

Posted Image

Namístě 3.hodiny je datumovka. Ta je spolu s vnitřním kompasovým okružím v černošedé barvě, což není z oficiálních snímků patrné. Letmým pohledem to také není zcela zřejmé, ale při bližším zkoumaní to na mě působí trošku rušivě. Myslím, že vytvořit tyto díly v zelené barvě by zas tak nákladné nebylo.

Vraťme se ke kompasovému kruhu, sice krásně vypadá, ale praktického hlediska, jej vlastně pravidelně používám pouze na počítání vypitých piv v hospodě.

Toto jsou z mých úst asi jediné výtky na adresu těchto krásných hodinek.

Posted Image

Pouzdro z nerez oceli. Průměr bez korunky 38mm. Průměr s korunkou 43mm. Od konců nožiček 46mm. Tloušťka hodinek 12mm. Pískované je dýnko a nožky z horní strany. Zbytek pozdra je leštěný. Zaujme lesklý kroužek kolem safírového sklíčka o průměru 32mm, které je mimochodem velmi masivní a dokonce vystupuje cca půl milimetru nad okraj pouzdra. Šroubovací korunka na 3.hodině s vyraženým "S" pro nátah a nastavení. Nešroubovací korunka na 4.hodině pro otáčení vnitřního kompasového kruhu. Mám lehké pochyby ohledně udávané vodotěnosti 20ATM (přece jen tam jedna nešroubovací korunka, takže si myslím, že na potápění to určitě hodinky vhodné nejsou)

Posted Image

Posted Image

Strojek 6R15 23J Automatic s hackingem. Za poslední týden nošení dělá cca -5 sekund denně, ale zatím nedělám velké závěry. Udávaná přesnost je +25/-15 sec/den. Udávaná rezerva nátahu 50 hodin.

Originální tmavě hnědý pásek je lesklý, strašně tuhý a nepoddajný. Působí na mě tak trochu plastovým dojmem. Podle ohlasů majitelů na watchuseek po chvíli nošení změkně a je použitelný. Spona je vcelku pěkná,decentní, bez označení Seiko.

Posted Image

Osobně sem radši originál pásek vyměnil za hnědý kožený Di-Modell Jumbo s bílým prošitím, který se skvěle nosí a podle mého názoru se k hodinkám i lépe vizuálně hodí svým vintage vzhledem. S tímto páskem jsem také zatím sklidil nejvíc pochvaly od lidí v mém okolí.

Zároveň s hodinkami jsem si pořídil i originální Seiko tah. Kvalita je velmi dobrá, koncovky u nožek hodinek jsou z plnohodnotné oceli (ne z ohybaného plechu), stejně tak i signovaná spona. Samotné dílky tahu mi připadají totožné s těmi na mých potápkách SBCM023. Dá se tedy očekávat, že začnou po cca půl roce denního nošení lehce "chřestit".

Posted Image

Upraveno uživatelem efreeti
Odesláno

Moc hezké! Zrovna dnes jsem psal mail Seiya-San(ovi), jestli je schopen je dodat na tahu, ale má až do pondělka dovolenou. Líbí se mi i SARB013 s krémovým ciferníkem, ale asi zvolím tyhle.

Dodnes si trošku vyčítám, že jsem kámošovi prodal Spirity SARB007, rovněž s úžasným zeleným ciferníkem.

Můžeš napsat, kde jsi je kupoval?

Odesláno

nadherne, dokazal bych se je predstavit jako hodinky na stridacku k mym seiko alpinist - divers.

Gratuluju!

Odesláno

Moc hezké! Zrovna dnes jsem psal mail Seiya-San(ovi), jestli je schopen je dodat na tahu, ale má až do pondělka dovolenou. Líbí se mi i SARB013 s krémovým ciferníkem, ale asi zvolím tyhle.

Dodnes si trošku vyčítám, že jsem kámošovi prodal Spirity SARB007, rovněž s úžasným zeleným ciferníkem.

Můžeš napsat, kde jsi je kupoval?

SARB007 jsou taky moc pěkné.

Moje Alpinist sem kupoval u http://www.higuchi-inc.com . Uz sem u Higuchiho nakupoval i drive, prvotridni servis, ceny ma obvykle nejlepsi z trojice Seiya a Chino. Tentokrat se asi seknul ve scitani jelikoz i s tahem to spocetl na 508 usd. Ale ja sem samozrejme spokojen maximalne.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Nebudu zakládat nové vlákno a s dovolením efreetiho tady přidám svoje 3 fotky. Hodinky včera dorazily od Higuchiho a k mé radosti se vyhnuly proclení a DPH :)

Hezké povídání k hodinkám už je tady napsáno, tak jen přidám, že řemen je jedním slovem strašný, nosím je celý den a pořád je stejně zkroucený, jako byl v krabičce... objednal jsem si i tah a co nejdřív je přezuju. No a na zimu dostanou nějakého hnědého aligátora.

Přesnost za 24 hod je +5 s.

post-1097-1280680161,82.jpg

post-1097-1280680169,88.jpg

post-1097-1280680179,6.jpg

Odesláno

Nebudu zakládat nové vlákno a s dovolením efreetiho tady přidám svoje 3 fotky. Hodinky včera dorazily od Higuchiho a k mé radosti se vyhnuly proclení a DPH :)

Hezké povídání k hodinkám už je tady napsáno, tak jen přidám, že řemen je jedním slovem strašný, nosím je celý den a pořád je stejně zkroucený, jako byl v krabičce... objednal jsem si i tah a co nejdřív je přezuju. No a na zimu dostanou nějakého hnědého aligátora.

Moc pěkné, gratuluju.

Odesláno

Nebudu zakládat nové vlákno a s dovolením efreetiho tady přidám svoje 3 fotky. Hodinky včera dorazily od Higuchiho a k mé radosti se vyhnuly proclení a DPH Posted Image

Moc pěkné fotky! Gratuluju k nákupu!

Origoš pásek je fakt strašný, jeho asi jediná výhoda bude voděodolnost. Pokud ti nevadí vodě-neodolný pásek, pak můžu vřele doporučit ten hnědý Di Modell z mého příspěvku. S ním hodinky vypadají asi nejlíp. Jestli s hoďkama chodíš do vody, tak je optimalní ten tah.

Jeho kvalitu proveřím až časem, ale zatím k němu nemám výhrad.

Odesláno

Díky kluci za pochvalu :) Zajímavé je, že před 2 lety se mi ty hodinky moc nelíbily (tvar ruček a zlaté indexy). No jo, člověk se stále vyvíjí.

Do vody s nimi lozit nebudu, nikdy si žádné neberu. Na zbytek léta je hodím na tah a pak asi, jak jsem už psal, vyzkoušíme nějakého toho ještěra.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...