Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Spacematicy jsou hrozne divny, jedny jsem si impulsivne koupil a na ruce jsem je mel dvakrat.. divny rozmer, divny pouzdro, prazdnej cifr.. Ale verim, ze se nekomu muzou libit..kazdopadne nez spacematic, tak uz radsi ty Damasko.

Odesláno

adamjursa: Jeste bych se te zeptal, jestli jde o bakalarskou nebo magisterskou promoci?

Ja jsem podobny problem resil u te bakalarske, uz v te dobe jsem strasne chtel poradne hodinky, ale nebyl jsem jeste uplne presvedcen o typu...Tehda to dopadlo tak, ze jsem si nechal dat penize a rekl si, ze si jeste prisetrim na poradny kousek, protoze jsem porad pokukoval po IWC, Omega apod (chronomag te nakazi rychle :) ) a nechtel jsem investovat do levnejsich hodinek jenom kvuli tomu, ze na drazsi momentalne nemam...Hlavne jsem tehdy asi jeste nebyl ready doplatit takovou dardu na vlastni hodinky...

Ubehly dva roky a blizily se moje 25. narozeniny a to uz jsem byl rozhodnuty, ze poradne hodinky opravdu chci...Zacal jsem zjistovat ceny a mozne slevy v CR. A nakonec jsem se rozhodl pro Seamastery P.O. Pro me to byly hodinky, co splnovaly moje potreby, vedel jsem, ze je nikdy neprodam, a ze je chci...

Takze ja bych doporucoval, trochu prisetrit a poridit nove nove Omegy. Ja jsem je taky nedostal zaplacene cele a podstatnou castku jsem si platil sam, ale o to vic si jich vazim. A jak uz tu nekdo psal, tak davat si za promoci pouzite hodinky podle me nema smysl...Kdyby to byl cenny darek po nekom z rodiny, tak je to jina. Ale vyhodnejsi cena za kterou kopis ty pouzite, ti nevynahradi ten pocit, kdyz poprve otevres krabicku svych novych vysnenych hodinek a zacnes se kochat zpracovanim tahu, prechody jednotlivych ploch atd atd atd :)

Odesláno

Finanční limit ti dali rodiče ? Řešil bych to brigádou a přidal bych si ... budeš je mít zasloužené a navíc s vlastním podílem ... jo a Speedmaster se mi jeví jako promoci odpovídající volba ... pakliže jde o konečnou fázi studia určitě, pokud jde o první stupeň VŠ, tak bych posečkal a došetřil :) přijde mi rozdíl mezi Bc. či Mgr. a PhD.

Odesláno (upraveno)

Jde o magisterskou promoci. Konkrétně tedy ing.arch., snad se to podaří :thumbsup_anim:

Samozřejmě možnost doložit si z vlastního je tam vždycky. Navíc ten limit taky nemusí být definitivní, protože mecenášů se většinou sejde z rodiny více (babičky, dědečkové) a všichni by byli pochopitelně rádi, abych jejich prostředky proměnil v nějakou záležitost trvalé hodnoty (což je pochopitelné).

Je pravda, že jsem tenhle dotaz dost unáhlil, ale spíš jsem si asi chtěl udělat nějakou představu. Takže je dost možné, že s tímhle vyrukuju znova někdy za 1/2 až 3/4 roku.

EDIT: díval jsem se na nějaký obchod v UK a ty ceny jsou tam trochu příznivější. speedy profi za necelé 2k liber, anebo model date (3210.51.00) za 1,5k. Nové longines dokonce pod 1k liber.

Upraveno uživatelem adamjursa
Odesláno (upraveno)

Můj názor na věc. Jsem tak trošku staromilec a moje vize ohledně hodinek za promoci, je taková. Budu mít před jménem titul a tudíž počítám s tím, že můj pracovní oděv je oblek a proto k promoci nějaké krásné oblekovky. Když se v práci podívám na čas, tak si vždycky vzpomenu na léta studii, tvrdé dřiny a vykoupením je fajn práce a hodinky, jakožto součást završení studií. Měly by to být hodinky věčné, nepodléhající trendu módy. Prostě nějaká klasika. Pilotky, divery a tak podobně ve mě evokují spíše sportovní ladění a tudíš za promoci opravdu nee. Představte si, že by Vám rodiče chtěli hodinky koupit bez toho, že by se Vás ptali jaké chcete a Vy by jste byli hodinek neznalí. Co myslíte, jaké by koupili. Určitě by to pilotky nebyly :) Můj návrh na ty Damaska plynul z představ zdejšího studenta a jeho, takříkajíc, podmínek. Být já rodič, který hodinky dáva a má na to 25 tisíc, tak bych určitě koupil nějaké společenské. A věřím, že by synovi nevadilo jestli to jsou hodinky takové, či onaké. Prostě by to byly hodinky jako dar a u toho se nekouká, jestli mají WR 200 nebo 50, safírové sklíčko či minerální, kulaté či hranaté :) No a na druhou stranu, rodiče Adama mají tu výhodu, že část odpovědnosti přehodí na syna a ten znalý věci, si hodinky vybere sám. Není lehká věc vybírat dárek, který je na celý život a hodinky....no však to vidíte sami...cíle se nejde dopátrat :)

Upraveno uživatelem Diamondking
Odesláno

Můj názor na věc. Jsem tak trošku staromilec a moje vize ohledně hodinek za promoci, je taková. Budu mít před jménem titul a tudíž počítám s tím, že můj pracovní oděv je oblek a proto k promoci nějaké krásné oblekovky. Když se v práci podívám na čas, tak si vždycky vzpomenu na léta studii, tvrdé dřiny a vykoupením je fajn práce a hodinky, jakožto součást završení studií. Měly by to být hodinky věčné, nepodléhající trendu módy. Prostě nějaká klasika. Pilotky, divery a tak podobně ve mě evokují spíše sportovní ladění a tudíš za promoci opravdu nee. Představte si, že by Vám rodiče chtěli hodinky koupit bez toho, že by se Vás ptali jaké chcete a Vy by jste byli hodinek neznalí. Co myslíte, jaké by koupili. Určitě by to pilotky nebyly :) Můj návrh na ty Damaska plynul z představ zdejšího studenta a jeho, takříkajíc, podmínek. Být já rodič, který hodinky dáva a má na to 25 tisíc, tak bych určitě koupil nějaké společenské. A věřím, že by synovi nevadilo jestli to jsou hodinky takové, či onaké. Prostě by to byly hodinky jako dar a u toho se nekouká, jestli mají WR 200 nebo 50, safírové sklíčko či minerální, kulaté či hranaté :) No a na druhou stranu, rodiče Adama mají tu výhodu, že část odpovědnosti přehodí na syna a ten znalý věci, si hodinky vybere sám. Není lehká věc vybírat dárek, který je na celý život a hodinky....no však to vidíte sami...cíle se nejde dopátrat :)

Vlastně to vidím úplně stejně. Jenom s tím titul=oblek jaksi nemohu souhlasit. Samozřejmě oblekovky jsou super a jak říkáš, i za 30 let budou krásné a nebudou "out" jako nějaké 50mm divery. Taky věřím tomu, že skutečně krásné věci prověří až čas. Platí to jak v architektuře, tak i v hodinkách. Proto jsem se vlastně tak zakoukal do speedmasterů. Jsou to hodinky, které se vyrábí už nějakých minimálně 40 let a je to taková klasika, že věřím, že i za 30 let budou krásné a ceněné. Ale věřím, že i jednoduché aqua terry nebo railmastery si svoji duševní hodnotu ponesou velmi dlouho.

Odesláno

tak tyhle vůbec neznám a jsou super!

Ventura dělala fantastické digitálky + tohle. Značka zkrachovala,ale znovu žije......opět SWISS,žádná čína a jede v původních modelech. Doporučuju popřemýšlet :) Strojky,pouzdra,všechno si dělaj sami.

EDIT - samozřejmě je(alespoň dle mého) velké plus,že je jen tak nepotkáš a málokdo je zná. A přitom......!!!!!

Odesláno

Speedy mi na promoci nesedí, ty si kup za první velkou zakázku :)

nesuhlasim.po rolexoch su speedmastery hodinky z najvacsim nadychom klasiky a tradicnosti. pre toho kto si to moze dovolit by to bol velmi pekny dar k promociam.

z toho co tu odznelo by som povedal ze najlepsi vyber zatial.

Odesláno

Pokud to maji byt hodinky na cely zivot, chtelo by to vybrat nejakou nadcasovou klasiku a je jedno jaky to bude styl, to podle me splnuji treba bondovky, speedy do puntiku, nejake Rolexy at uz sportovni Suby nebo krasne puvodni i kdyz mensi Datejusty (vintazni by okolo 25k byly realne) atd.. Takovych hodinek bude cela rada, vetsina z nich bude asi vyrazne nad limit, ale pokud to nemusi byt hned, myslim, ze se vyplati pockat, protoze by byla skoda aby te po roce definitivni hodinky omrzely ;) Taky bych si rad nejake definitivni poridil, jen nevim k jake prilezitosti by to melo byt.. Kazdopadne to neuspechej :)

Odesláno

Určitě bych preferoval NOVÉ hodinky ... vintážní z nich uděláš sám ... nejlíp i s gravírováním "Adam graduation 2010" :)

Na to gravirovani bych se asi vykaslal, ale je pravda, že to chce fakt nový kousek... takže mám 3/4 roku na to zajistit dostatečný rozpočet :speak_cool:

Návštěvník Kamil
Odesláno

Já bych volil klasický Railmastery, do smrti se ti neokoukají, budou je moct nosit i tvoji potomci. A tohle by tak mohl být podobný průměr ruky:

Posted Image

EDIT: Ještě zdroj na WUS

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...