Dizmo Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Odesláno 24. července 2010 (upraveno) Zajímalo by mně nějaké bližší info o těchto hodinkách... Ani ne tak cena, prodávat je nechci, ale něco z jejich historie... Hledal jsem na internetu, ale o tomhle konkrétním typu (čtrnáctikarátové, trojplášťové) jsem nic nenašel... Už se skoro chystám, že napíši výrobci do Lutychu, ale ještě to zkusím tady... Za jakoukoliv informaci budu vděčný... Upraveno 24. července 2010 uživatelem Dizmo
Karlos Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Odesláno 24. července 2010 (upraveno) Jsou to hezké hodinky, ale bohužel tě zklamu, nejedná se o žádný konkrétní extra model, ale prostě o jedny z mnoha a mnoha různých hodinek jednoho známějšího výrobce. Tenkrát si na žádné rozlišování jednotlivých modelů nepotrpěli, prostě vyráběli hodinky. Čili v podstatě o nich víš všechno, zbývá snad jen určit typ strojku (firemní označení typu), což je ale informace k ničemu, pokud nejsi puntičkář a fanda do hodinek.A o výrobci si toho jistě najdeš na netu dost a dost sám. EDIT: A ještě jedna věc - nejdůležitější částí hodinek je strojek. Ty jsi vyfotil pouze obal. Upraveno 24. července 2010 uživatelem Karlos
Dizmo Odesláno 24. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 24. července 2010 Aha, rozumím... To jsem netušil... A přibližné stáří?
Karlos Odesláno 24. července 2010 Nahlásit Odesláno 24. července 2010 Stáří se dá odhadnout podle toho ocenění, kterým se chlubí na vnitřním plášti - čili vyrobené o něco později. O rok, o deset... tak nějak
long Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2010 Hele bojím se , že je tam luxusní stroj s mikroregulací.Stejné nebo minimálně hodně podobné jsme dal před rokem synovi k 18 narozeninám.Myslím, že se tady s nimi pochlubil.Má nick " jacob" tak si najdi jeho témata. :-) Cena cca 15t a rok cca 1930- :-)Ale Karlos to napsal dobře-
StanoBare Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2010 (upraveno) Mam dost podobne Doxy, sice ziadne zlato, myslim, ze aj trochu iny font a hlavne chybajuca hodinova rucicka... Takisto som zistoval nieco o nich a dopatral som sa k rovnakemu vysledku ako ti uz pisali, takychto vreckovych cibul s mimostrednou sekundovkou bolo plno. Akurat namiesto Doxa je iny nazov. Skus ich otvorit a nafotit, kedze su zlatene, mozu mat aspon luxusnejsi vzhlad stroja. Edit: hups, sorry za foto plachtu prveho snimku Upraveno 2. srpna 2010 uživatelem StanoBare
long Odesláno 3. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2010 TO: STANOBARE : Hodně mluvit a hodně říkat není totéž. Ty tvé jsou ůplně jiné a to myslím včetně to ho co je vidět ,tedy stroje a pouze dvouplášťové konstrukce. :-( Myslím si, že ty co jsme dali synkovi jsou opravdu MOC PODOBNÉ. Takhle myslím vypadá opravdový stroj !!! :
StanoBare Odesláno 3. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2010 V 3. 8. 2010 v 17:29, 'long' napsal: TO: STANOBARE : Hodně mluvit a hodně říkat není totéž. Ty tvé jsou ůplně jiné a to myslím včetně to ho co je vidět ,tedy stroje a pouze dvouplášťové konstrukce. :-( Myslím si, že ty co jsme dali synkovi jsou opravdu MOC PODOBNÉ. Takhle myslím vypadá opravdový stroj !!! : Tak az tak toho som tu nenahovoril, ale urcite s tebou nepolemizujem, stale sa ucim a aj tymto sposobom. Tvoje su velmi pekne, ale s dovolenim aj moje. Uz ako vyzeraju, ale su dedicne a je za tym viac. Trojplast som si teda na notas monitore nevsimol, vonku sa to odraza nevidno, cumim na to teraz, ze to tak je. sorry za moju zavadzajucu odpoved. a longu dik za ujasnenie.
KGrob Odesláno 4. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2010 To Long: Teda pane Long to je pohlazení..... moc hezké
mechano Odesláno 4. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2010 (upraveno) V 24. 7. 2010 v 11:15, 'Dizmo' napsal: Zajímalo by mně nějaké bližší info o těchto hodinkách... Ani ne tak cena, prodávat je nechci, ale něco z jejich historie... Hledal jsem na internetu, ale o tomhle konkrétním typu (čtrnáctikarátové, trojplášťové) jsem nic nenašel... Už se skoro chystám, že napíši výrobci do Lutychu, ale ještě to zkusím tady... Za jakoukoliv informaci budu vděčný... Výrobci nepiš do Lutychu, blbě by ho tam hledali, sídlí v Le Locle, ve Švýcarsku. Upraveno 4. srpna 2010 uživatelem mechano
Dizmo Odesláno 6. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2010 Tak jsem se rozhoupal nafotit i strojek: Bohužel tu nemám nic, čím bych udělal nějaké rozumné makro...
Karlos Odesláno 6. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2010 (upraveno) To stačí. Je to krásné podívání, když je strojek jako nový...A posunul bych výrobu těch hodinek někam do 30. let. Upraveno 6. srpna 2010 uživatelem Karlos
long Odesláno 6. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2010 V 6. 8. 2010 v 13:28, 'Karlos' napsal: To stačí. Je to krásné podívání, když je strojek jako nový... A posunul bych výrobu těch hodinek někam do 30. let. Tak, že jak jsem psal nahoře. :-) Strojek je moc pěkný stejně tak jako celé hodinky, ale nesmíme je moc chválit aby majitel nespychl.
hirsch Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 Tak já se taky, když dovolíte pochlubím: DOXA po dědečkovi, co na ně říkáte?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se