Přejít na obsah

Kam pro hodinky v Tokiu

skyline

Doporučené příspěvky

V ramci navstevy Tokia jsem samozrejme nemohl minout obchody s hodinkami. Casu bylo malo jak na miste, tak na pripravu a jak se ukazalo, hledani informaci na netu neni uplne jednoduche. Info v EN je relativne malo a tak jsem hodne veci objevoval az primo "v terenu". Nez vsechno zase zapomenu, rikal jsem si, ze by se nabyte zkusenosti mohly hodit i nekomu jinemu a treba sem casem nekdo prihodi i dalsi zajimava mista, ktera stoji za to navstivit.

1) Shinjuku

Znamym mistem je okoli Shinjuku station, nejrusnejsi zastavky vlaku a metra v Tokiu (uvadi se, ze denne pres tuto stanici projde pres 2 miliony cestujicich). Nejznamejsim mistnim obchodem je Best - 5 pater hodinek kompletni svycarske i japonske elity. Panerai, Hublot, Rolex, Breitling (ma cele jedno patro), Grand Seiko, Credor, Galante, VC, TAG Heuer, proste na cokoliv si vzpomenete. V suterenu je prodej "jetych" hodinek, nejedna se o zadne otriskane vrazdy, temer vse je v perfektnim (nebo aspon velmi dobrem) stavu, prevazuje Rolex. Nepocitejte ale s nizkymi cenami, za 10% puvodni ceny tam fakt nic nemaji.

V okoli Bestu je obchodu vic, na japonske hodinky je orientovany tri(ctyr?)patrovy obchod s lakonickym nazvem WATCH. K videni je kompletni nabidka Citizenu vc. modelu vyssich trid, Seika vc. GS a Brightz a dalsich znacek. Samozrejme nechybi ani znacky evropske a pokud se nepletu, tak i vsudypritomny Rolex.

Co prekvapi, je pocet obchodu s Rolexem. Ten lze sehnat i v obchodacich, jako je Bic Camera (take hned u Shinjuku station).

V Shinjuku jeste zustaneme, primo nad stanici je velky obchodak, kde patri tem nejluxusnejsim znackam temer cele pate patro. Ceny jsou ovsem MSRP, tady "good deal" neudelate. Hned vedle stanice je dalsi obchodak, Odakyu. V nem jsou hodinky tusim take v patem patre, luxusnich znacek uz je ale poskrovnu a na vyber jsou predevsim levnejsi rady s vyjimkou Seika (k dispozici jsou GS i Brightz).

2) Akihabara

Okoli vlakove stanice Akihabara (stanice metra je o kousek vedle) je vyhlasenym mistem pokud jde o elektroniku a pocitace. Je tu nekolik obchodu LAOX, ve kterych lze najit krome beznych typu i Rolex. Obchodu s elektronikou je v okoli hromada, hodinky vsak krome jiz zmineneho LAOXu najdete v obrovskem obchodaku Yodobashi Camera v budove Yodobashi-Akiba. Jsou tu opet i luxusni znacky za rozumne ceny.

3) Co koupit?

Pokud nejste na lovu nejakych "svycaru", za pozornost stoji hodinky, ktere u nas nekoupite. Pritelkyni/manzelku muzete za rozumne penize potesit modely Riki Watanabe (rada Alba, vyrabi Seiko), sebe pak krome vyssich rad Seika (Brightz Ananata/Phoenix, Grand Seiko, Credor, Galante) i nejakym tim vyssim Citizenem nebo Orientem. Obe znacky maji, podobne jako Seiko, i hodinky pod jinymi obchodnimi jmeny a podobne jako Seiko je mimo JP v podstate nejde koupit. Osobne bych 500 a vic USD za Citizen/Orient nedal, ale nektere modely maji neco do sebe a koho tyto znacky oslovi si prijde na sve.

Pokud mate nekdo dalsi zkusenosti, dejte vedet, v Tokiu jsem doufam nebyl naposled a rad se podivam i do jinych obchodu. Jestli naopak timto smerem mirite a ohledne vyse uvedeneho mate dalsi otazky, rad odpovim, pokud budu vedet.

• Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bych řekl že ti tam chybí hlavně Ginza - největší a asi nejluxusnější nákupní čtvrť v Tokyu. Butiky Patek, Vacheron, Richard Mille, Rolex, další spousta z HH. To je teda (pro mě:) spíš na čumendu než na nákupy. Jo a Grand Seiko, samozřejmě.

Nejvíc mě tam dostala Swatch group, všechny jejich značky pod jednou střechou. Vejdeš do světlýho atria kde je uprostřed jenom prosklenej výtah. V něm Japonec v kvádru, ty mu řekneš něco jako "Blancpain, pls", on zmáčkne tlačítko a najednou jsi v Blancpain butiku:)

Odkaz ke komentáři

Bych řekl že ti tam chybí hlavně Ginza - největší a asi nejluxusnější nákupní čtvrť v Tokyu. Butiky Patek, Vacheron, Richard Mille, Rolex, další spousta z HH. To je teda (pro mě:) spíš na čumendu než na nákupy. Jo a Grand Seiko, samozřejmě.

Nejvíc mě tam dostala Swatch group, všechny jejich značky pod jednou střechou. Vejdeš do světlýho atria kde je uprostřed jenom prosklenej výtah. V něm Japonec v kvádru, ty mu řekneš něco jako "Blancpain, pls", on zmáčkne tlačítko a najednou jsi v Blancpain butiku:)

No jo, Ginza, to me ani nenapadlo vypisovat zvlast. V tom Swatch obchodaku jsem byl, popis je presny :-) Celkove ale Ginza nijak nenadchla, vice-mene uz to vsude na svete vypada stejne - stejne znacky, stejne reklamy, stejna hromada chromu, skla a neonu. A vse samozrejme za MSRP.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Jan M

Ahoj všem,

Japonsko znám velmi dobře a tak se taky podělím.

Shinjuku, Akihabara a Ginza jsou hlavně takové ty čtvrtě pro cizince a to znamená předražené.

Nejlepší města k nákupu hodinek jsou ta méně turisticky vytížená jako např. Nagoya, Hiroshima, Niigata a další větší města.

Nejlépe je nakupovat v obchodních domech. Obchodní dům je v Japonsku úplně něco jiného než v u nás.

I samotné japonce nejvíce potěší dárek v tašce známého obchodního domu (všechno originálně a krásně zabalené).

Prodejní místa nejlépe najít na stránkách výrobců, ale obecně se v obchodním domě nemusíte bát koupit nic. Fejky se v nich opravdu neprodávají.

Problém by mohl být s angličtinoum, kterou ovládají jenom tam kde je hodně turistů. Ale personál je extrémě ochotný a tak i když budete jen ukazovat prstem nikdo se nebude pohoršovat.

A dejte si pozor. nakoupíte li něco jednou v japonsku už Vás nikde více neuspokojí úroveň služeb!!!

Rád se podělím o víc informací bude li zájem.

Píšu v rychlosti a tak se omlouvám za případné chyby..

Jan

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Využiju po letech tohoto vlákna a reinkarnuju ho.

Žena letí v prosinci do Tokia a nebylo by od věci, kdyby mi přivezla nějaký vánoční dárek, že? :)

No a teď vyvstává několik otázek:

1. Co? Asi preferuju SEIKO v automatu. Ideálně něco, co se k nám běžně nedostane. (cenovka do 10k Kč)

2. Kde? Kde nejlépe nakoupit.

3. Jak? Četl jsem, že platit v Japonsku kartou je problém. Takže vézt sebou dolary a tam vyměnit?

Budu vděčný za jakékoiv tipy, postřehy, náměty, zkušenosti, ...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...