Petr_P Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Odesláno 5. února 2011 Komu: sodik jak to vypadá s publikací o Sportech? Už se ví něco podrobněji....taky na ní čekám díky za info Odpověď najdeš v tomto vlákně o záručních listech PRIM SPORT
Petr Svetr Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Ahoj, tak se mi po dlouhým a marným shánění NOS korunky na PS2.3 podařilo sehnat korunku na PS2.1. Je to vlastně úprava z PS1- má trošku ubroušený krček a dlouhou hřídel- pasuje perfektně, ale měla naprosto shnilé těsnící kroužky. Pak se mi podařilo sehnat ještě starší, ale slušnou korunku na PS 2.3, ale už trošku ztratila svůj lesk. Takže mám dvě torza korunek a pouze dva dobré těsnící kroužky. A ani jedna není to pravé ořechové co potřebuji. Tak bych se chtěl zeptat vás zkušenějších, zda nevíte o někom, kdo by dokázal tu starou korunku na PS2.3 nově nachromovat. A nevíte někdo, zda by dokázaly v Eltonu repasi staré korunky? Jestli má cenu zkusit se tam vůbec ptát , asi by to bylo nakonec stejně hrozně drahé.. Do nerezu se mi nějak nechce a dát korunku 2.1 na 2.3 mi přijde trošku jako bastl.
Honza.manta Odesláno 25. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2011 Jestli jsou ty těsnící kroužky v pořádku, tak je tam nacpi a zkus tam ten kovový kroužek zapertlovat na malém soustruhu, nebo zkus adekvátní o-kroužky sehnat a napertlovat to do obou korunek. Že by to dělali v Eltonu - na to asi zapomeň. A pochromování je asi nereálné, neboť při odstraňování starého chromu a přípravě na nové chromování vždy utrpí ostrost hran - to by jsi měl asi hezky pochromovanou, ale taky hezky kulaťoučkou korunku.
Petr Svetr Odesláno 26. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2011 Díky Honzo. Já si říkal, že pochromovat takovou drobnou a tvarově komplikovanou součástku musí být dost nesnadné. Dost hodně by mne zajímalo jak to tenkrát v Eltonu dělaly, byly to machři! Ale potáhnout materiál drahým kovem, nebo černotou dokáží, možná se zkusím zeptat. Jinak ty kroužky mají obdélníkový profil- je to opravdu chytré, ale k sehnání to asi bude taky dost těžko. Taky jsem si všiml že nejdou zaměnit kroužky z korunky 2.3 do korunky na 1. Ta jedničková korunka je uvnitř nepatrně mělčí a ten mosazný kroužek co to uzavírá je pak dost vytlačován ven.... No ještě o tom všem popřemýšlím a poohlédnu se, nebo tu starou korunku potáhnu z čela nějakou lesklou kovovou pastou na modely, přeleštím a přetřu bezbarvým lakem na nehty a uvidím jaká bude a zda prokoukne. Třeba budu mít z výsledku toho kutění radost.
scottscott Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 Prosím o radu. Jsem úplný začátečník a rád bych si dal dohromady Prim Sport 1. Potřeboval bych vědět jak má být dlouhá natahovací hřídel a jak přesně poznám o jaký kalibr se jedná?
Honza.manta Odesláno 22. června 2011 Nahlásit Odesláno 22. června 2011 (upraveno) Jak praví klasik - "Hledej Šmudlo!" - a kdyby´s hledal, tak by´s našel tohle:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/33754-natahovaci-hridelky/page__p__507422__hl__%2Bnatahovac%C3%AD+%2Bh%C5%99%C3%ADdelky__fromsearch__1#entry507422Ta dlouhá je na PS1 a ta prostřední je na PS2. Edit: chybka Upraveno 22. června 2011 uživatelem Honza.manta
KusFalata Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Odesláno 26. února 2012 Prosím vás ľudia, dá sa použiť korunka z PS 2 na PS 1? Ďakujem moc
Honza.manta Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Odesláno 26. února 2012 Nedá, je tam rozdíl v délkách i při kombinacích různých hřídelek. Zkoušel jsem zapilovat krček PS2 korunky na délku PS1 a taktéž zkrátit závit na PS1 hřídelce a u některých to jde, ale ne vždy a je to pakárna.
KusFalata Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Odesláno 26. února 2012 Škoda, takže tadiaľ cesta nevedie, bolo mi jasné že originál ľahko nezoženiem, tak som dúfal v tento kompromis. No nič zostáva hlídat aukro..
delikvent Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Odesláno 26. února 2012 tiez som skusal jedny ozivit len sa mi stale nedari pozhanat spravne dily
KusFalata Odesláno 27. února 2012 Nahlásit Odesláno 27. února 2012 Neni to sranda veru, clovek ma vsak potom o to vacsiu radost az sa to konecne podari.
Otakar P. Odesláno 2. května 2013 Nahlásit Odesláno 2. května 2013 Ahoj milý chronomagoři (mohu-li Vás takto nazívat), jsem mezi Vámi naprostým nováčkem, doma mám teprve 8 kousků hodinek PRIM (asi nic extra převratné kusy (cal. 55-011, 50-50, 55-014, 66.4, 68.3, 80, 96, ale mě se líbí), některé byly v rodině a pár jsem jich koupil od známých a na aukru. Teď jsem ale sehnal Igeny, celkem hezký, bohužel tradičně s neorigo korunkou, měl bych na Vás dotaz, neválí se někomu doma po výměně za lepší nějaká ne úplně zničená originálka? Jde mi především o funkčnost, to že bude trochu ošoupaná mi neva, hlavně ať to těsní , slovo parexo, se téměř bojím napsat, tou cestou bych opravdu jít nechtěl. Chci je nosit a používat i ne uplně v suchu (tesnění víka bude asi od parexa) . V případě, že by se mezi Vámi našel někdo ochotný mi po domluvě přenechat takovouto korunku, kontaktujte mě prosím na email jawaremaker@gmail.com.
Honza.manta Odesláno 2. května 2013 Nahlásit Odesláno 2. května 2013 No to máš dost problém. Ony ty originál korunky jsou furt 40 - 50 let starý a vodotěsnost je většinově fuč, i když jsou vzhledově pěkné. Doporučuju komunikaci s Eltonem - koupit korunku z programu renovace. Ranec to stát nebude a vodotěsnost 100% a vzhled dobrý. Já sám jsem si kvůli vodotěsnosti upravoval korunky z PS2, neboť PS1 už vzhledem k věku jsou prostě nedůvěryhodné.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se