Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte,

Vlastním hodinky Timex T2M552 a pri nastavovaní dátumu som si zle všimol ako sa má točiť kolieskom teda točil som naopak a dátum sa nehýbal potom som si všimol, že to má byť proti smeru hodinových ručičiek. Neviem presne ako to funguje takže moja otázka znie mohlo sa niečo poškodiť? Nikde v manuále nepísali nejaký WARNING :-) . Ak by bol niekto ochotný, poprosil by som ho aby mi potom aj popísal, že ako to funguje. Ďakujem

Odesláno

No tak to si ma potešil :-)... Zaujímalo by ma prečo keď som točil v smere hodinových ručičiek a prešiel som deň tak ten dátum sa nezmenil dopredu a ide to len protismeru hodinových ručičiek. :-)

Odesláno (upraveno)

No tak to si ma potešil :-)... Zaujímalo by ma prečo keď som točil v smere hodinových ručičiek a prešiel som deň tak ten dátum sa nezmenil dopredu a ide to len protismeru hodinových ručičiek. :-)

Jako že by jsi si chtěl třeba nastavit včerejší datum posunem korunky zpátky a ono to nejde...jestli jsem to dobře pochopil. Ono to je tak prostě udělané, že se datový věnec posouvá jenom v jednom směru. Mám Longinesy, kde to jde oběma směry a mám Archimede, kde to jde jenom jedním směrem. No a potom mám Festiny, kde musíš přetočit dvakrát ručičky aby se ti překlopilo datum a to stejné na starých mechanických Primkách. Nehledej v tom vědu. Prostě to tak je udělané :) Počkej a točí se ti ručičky zároveň s nastavením datumu? Nebo jde nastavovat datum samostatně, třeba povytažením korunky. Upraveno uživatelem Diamondking
Odesláno

No ta teraz som z toho dosť zmätený :-) ... keď točím proti smeru hodinových ručiciek tak dátum rastie. Ale napríklad dal som na 12.8 a potom aby som sa nemusel pretáčat znovu 13, 14, 15 ... som skúsil v smere a dalo mi to na 11.8. Tak neviem čo si mám o tom myslieť.

Odesláno

Ok vyskúšam a dám vedieť... A teda nemám čo pokaziť keby točím hocijako hocičím? :-D je to zabezpečené dúfam. Preto sa pýtam lebo doteraz som mal vždy digitálne hodiny a toto sa mi zdá byt také "jemné".

Odesláno

No nevím, ale bylo by to asi zbytečné s tím pořád točit ne? Jestli se nepletu tak u mechanických hodinek se nedoporučovalo točit ručičkama extrémně nazpět..u quartzových to vůbec nevím.

Odesláno

Většina hodinek (kromě modelů s GMT) nesnáší, když se přestavuje datum mezi 22. hod. a 2. hod. ranní. Je to proto, aby se, jak se domnívám, nepoškodil "zoubek" na datovém věnci.

U některých se dokonce uvádí až 20:00 - 3:00, ale to bude spíš od výrobců jen taková ta dvojitá šprcka.

Odesláno

Většina hodinek (kromě modelů s GMT) nesnáší, když se přestavuje datum mezi 22. hod. a 2. hod. ranní. Je to proto, aby se, jak se domnívám, nepoškodil "zoubek" na datovém věnci.

U některých se dokonce uvádí až 20:00 - 3:00, ale to bude spíš od výrobců jen taková ta dvojitá šprcka.

Toto som čítal už niekde ale stihol som to normálne ešte, nie v tom intervale času kedy by sa to nemalo robiť ale písali skôr kvôli tomu. že by to potom nezobrazovalo korektne dátum... a ja som sa hlavne bál toho, keď som to točil do inej strany ako som mal :,) či sa nemohlo niečo stať. keďže to nič nerobilo neviem prečo.

Odesláno

Asi bude záležet i na tom, jak rychle se datum, eventuálně den překlápí. Na Monstrech mi začíná datum přelézat někdy kolem 22. 15 hod., kolem 0.30 hod. je hotovo. Den začíná snad kolem 23.45 hod. a končí asi kolem 3.00 hod. (Přeskakuje dvakrát, nejdřív na francouzštinu, pak na angličtinu.)

Odesláno

Asi bude záležet i na tom, jak rychle se datum, eventuálně den překlápí. Na Monstrech mi začíná datum přelézat někdy kolem 22. 15 hod., kolem 0.30 hod. je hotovo. Den začíná snad kolem 23.45 hod. a končí asi kolem 3.00 hod. (Přeskakuje dvakrát, nejdřív na francouzštinu, pak na angličtinu.)

Mne na tých Timex-och tiež dátum približne tak prechádza ako tebe :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...