Přejít na obsah

Pořádné military UDT ana-digi quartzky

Návštěvník quartzik

Doporučené příspěvky

Návštěvník quartzik

Ahojte. To už se dneska vážně nevyrábějí klasické kovové černé udt quartzky s analogovým a digitálním zobrazením času na potápěčském řemenu typu Chronosport UDT, Seiko Sealmaster a tak dále? Že by už skutečně takovýhle typ hodinek vymřel? Právě já osobně pokládám takovéhle hodinky za nejmilitary. Chtěl bych takovýhle hodinky zakoupit a konečně hodit G-shock do popelnice, páč jsou mi skutečně k ničemu, ale jediné, co jsem našel byly Casio AMW320R-1EV. Vypadají dobře, jsou docela levné, ale jsou na mě velké. Já bych chtěl tak kolem 40mm průměr a nejlepší by bylo, kdyby to byla ne tak profláklá značka jako Casio. Chronosport UDT to jsou panečku hodinky, ale nové asi k nesehnání, že jo. Zdá se mi, že tady jeden člen fóra prodával néjaký starý outdoor model Casio ana-digi, ale nevím, jestli jej už neprodal. Tak se mějte...

http://www.amazon.com/Casio-AMW320R-1EV-Marine-Ana-Digi-Watch/dp/B000GB1R5U/ref=pd_sbs_watch_3_img

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím jsem našel jenom Casia

Casio FT610WV-3BV - 39 mm - odkaz

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Casio AQ150W-1EV - 40 mm - odkaz

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Casio AMW320R-1EV - ty už jsou dost velké 45 mm - odkaz

Odkaz ke komentáři

Návštěvník quartzik

Pak jsou tu ještě Casio Casio AMW-701, ale jsou to zas "jen" Casia.

Posted Image

Zatím u mě pořád vyhrávají Orient CVZ00001B. Ale ty mají do UDT daleko jak já do Prahy...

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Návštěvník quartzik

Ty Citizeny mají na mě moc srandovní ručky a indexy, též ten hloubkoměr mi tam jenom překáží - na jednoduchosti nepřidává a taky zírám, že jsou moc drahé...

Odkaz ke komentáři

Zatím u mě pořád vyhrávají Orient CVZ00001B. Ale ty mají do UDT daleko jak já do Prahy...

Velice podobne z tech ktere tu jeste nezazneli jsou Victorinoxy. Ve vlakne kam odkaoval Gilius je jiste najdes. Ty by mohli sedet navic podle me jsou dost military.
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Ještě jsem našel tyhle Orient CVZ03005B, ocel, PVD, 42 (někde uvádí 40)mm

Upraveno uživatelem Adam99
Odkaz ke komentáři

Návštěvník quartzik

No tak došly mi z ebaye ty Casio AMW320R-1EV. Nadrženej z obrázkú Chronosport UDT jsem si dělal velký oči a tak to i dopadlo. Prostě mě neuspokojily, neproběhla jiskra. Hodinky nejsou špatné, odpovídají obrázkúm, ale je tam několik věcí, které mi vadí. Napřed, ale ke kladúm. Je to kus poctivého kovu, jsou dobře zpracované a mají svou váhu, cca. více než 100g. Šroubovací dýnko je výhodou, dále tlusté minerální sklo, hezký, dobře čitelný military-udt ciferník, vteřinovka cvaká ku podivu pomerně přesně na indexy, čudlíky s pořádnou pružinou. Možná se to nezdá, ale pohodlný řemínek, který tady rozhodně je, je také moc dúležitá věc. Tenhle je asi z plastu, púsobí masívně - potápěčsky, ale zároveň je velice ohebný a poddajný. Takže hodinky skutečně púsobí strohým vojenským dojmem. No a pak ty zápory. Nejvíc mě štve luneta. Necvaká moc dobře a jde s ní otáčet pomerně lehko. Také není nejpřesnější a mám takový dojem, že je udělaná pouze z hliníka. Hodinky jsou na múj vkus až příliš velké, na délku mají asi 51mm a jsou také dost šíroké a tlusté. Hlavně, že casio uvádělo délku 48mm. Dalším (možná) záporem je absence šroubovací korunky, je pouze zasouvací. Také mi chybý timer, klidně tam nemusel být dual time a možná mi chybý i iluminator na displeji. Takhle se musí člověk v šeru spolehnout pouze na analogovou část ciferníku. Samozřejmě jsou indexy a ručku opatřeny svítivou vrstvou. No a bonbónek na závěr. Zevnitř hodinek je na sklíčku malé zrnko prachu, nebo špína :D a hodinky došly v krabici zabalené pouze v novinovém papíru NY Times bez originál krabičky. A to ten tejpek měl na stránce napsané, že zasílá v originál balení... Nejhorší je, že ani nevím, co budu s těmi hodinkami dělat, nosit je asi nebudu a ničit je někde v práci se mi nechce. Prostě jsem se nechal obalamutit těma Chronosportama a potřeboval jsem zajít chuť. No ale nic moc. Tím však nechi říct, že jsou to špatné hodinky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...