Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravím Vás a prosím o tip na hodinky které by měli být jednoduché pilotky něco ve stylu Longines Master Collection ,fortis ,archimede tzn. jednoduchý a přesto robustní design.Prošel jsem toho na netu už mnoho a vybral bych si mezi Seiky ,Citizeny ale jsou vždy v tom hezkém modelu malé okolo 40 mm.A když už něco najdu tak akorát většinou se jedná o neremovované značky typu Ticino,Golana,Jorg Gray,..... spíš modní značky

moje požadavky :

pokud to půjde tak safír sklo

velikost min.42 mm radši více

voděodolné tak 10 atm

ocelový tah

děkuji za tipy a návrhy

moje tipy kde jsem na mrtvém bodě ale pro vaši představu co asi myslím:

Posted Image Posted Image

Odesláno

Ahoj, prosim zadaj este:

- cenovy rozsah, aspon priblizny, aby sa bolo o co opriet, bez toho sa nepohneme.

- ucel pouzivania - bezne nosenie?

- preferujes quartz, mechaniku, alebo je ti to jedno? - ono aj to ma vplyv na cenu.

Edit: tak Honza to uz zacal :-))

Odesláno

Dôležitý je ten cenový strop...skús pozrieť oris.ch sekciu Aviation...ale nebude to za hubičku :sad01_anim: sú tam pekné kúsky...aj veľkosť si nájdeš primeranú Tvojej požiadavke...ale bude to cenovo nad Seiká a Citizeny...

Odesláno (upraveno)

je zbytocne tu davat tipy, pokial morricone neuvedie cenovy rozsah. To je dost podstatne kolko chce investovat, aspon pre zaciatok, podla tipov to moze kludne korigovat, inak tu mozme davat v tejto kategorii pilotiek hocico.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno (upraveno)

No vidis a uz sme v obraze...cize na tie prispevky hore zabudni, alebo si to este premysli ci nepojdes do mechaniky, ale myslim u Steinhart Pilotky Nav-B-Uhr - 44mm puzdro - by si musel este prihodit tisicku navyse, ak by si ich chcel nove u Stowy este viac...

Tipy:

> Citizen su vcelku pekne letecke Promastery a z druhej ruky ich podla mna kupis aj do 8000Kc limitu. Puzdro maju 42mm, WR 200M, Logaritmicka luneta, EcoDrive (super vec - z vlastnej skusenosti)

> Junkers - pilotky vzhlad, ciste, pekne citatelne, s GMT aj bez, cim bude cifernik este cistejsi, quartz, puzdro 42mm, 149EUR. preklikaj si pekny vyber na schmiemann.de, kde mas viac na vyber a v pohode do 8000Kc.

edit: doplnenie textu.

post-6829-037886800 1282773716.jpg

post-6829-085886500 1282774330.jpg

Odesláno (upraveno)

Ty první Junkers vypadají zajímavě.Jen jak by vypadaly s ocelavým tahem?

Vizualne - ciselnik je cierny, takze ocel tah by k tomu aj pasoval kontrastom. Ale viac sa mi k tomu hodi remen s presivanim. Tah som k Junkers dopasoval len pre nazornost, tah je mozne vidiet u modeloch na www.schmiemann.de - Junkers, ale vsimni si, ze na niektorych obrazkoch su ocividne dopasovane v pocitaci - vid treti obrazok.

post-6829-082406200 1282821843.jpg

post-6829-034731600 1282821873.jpg

post-6829-069258900 1282822247.jpg

Odesláno

Ted jen volba mezi zmiňovanými Junkers a Steinhart.Ty se dokonce dělají i v 47 mm a jsou to automaty za dobrou cenu! Jen jsem opět nikde nevygooglil jak by vypadaly s ocelovým tahem.Každopádně co myslíte vy ? Junkers nebo Steinhart?

A když jsem se díval na obě značky na Ebay.com moc odkazů tam není...

Odesláno

Ted jen volba mezi zmiňovanými Junkers a Steinhart.Ty se dokonce dělají i v 47 mm a jsou to automaty za dobrou cenu! Jen jsem opět nikde nevygooglil jak by vypadaly s ocelovým tahem.Každopádně co myslíte vy ? Junkers nebo Steinhart?

A když jsem se díval na obě značky na Ebay.com moc odkazů tam není...

>To uz si ty musis stanovit prioritu - chces mechaniku? alebo quartz? Od toho bude zavisiet dalsi vyber, postupne, lebo teray sa ti bude pozdavat tento model, aj ten druhy a pod. Steinharty pilotky su myslim od 9300Kc (pozri napr. tu casto spominany www.chronoshop.cz). Maju viac look pilotiek a k nim vyslovene ide kozeny remen.

> Junkers vs. Steinhart = strucne - Junkers ma vacsiu historiu uzko prepojenu s letectvom, Steinhart je pomerne nova znacka Guntera Steinharta, architekta, co ma zalubu v hodinkach. Jeho alebo celej skupiny designy su potom inspirovane letectvom - pilotky, potapanim - diversky. To ze nemaju xxrocnu historiu, neznamena, ze su zle, to nie.

> potom do akej miery chces hodinky a la letecke, ci chces len smrncnute, alebo riadne ako Laco, Stowa,pekne su aj od Archimede, ale pozor, cena uz je vyssia ako tvojich 8000Kc. Prejdi si predajne vlakno, ci sa tam nenachadzaju spominane znacky.

Odesláno

Děkuji za příspěvky ,rozhodl jsem se pro Steinhart.Ted jen došetřit penízky :-)

hele, jen k tomu puvodnimu zadani... prislo by mi skoda vynechat z vyberu Mondaine. quartz, ale to by nevadilo. jsou to echt svycari a nema to kazdej druhej. viz treba:

Posted Image

tyhle jsou kuprikladu na amazonu za nejakejch 130 usd. teda pouzite, jinak nove za cca 570 usd.

a co se tyka Golany... nevim, jedny mam, jsou fajn, za ty prachy se proti nim neda rict ani pul slova ;)

Odesláno

Ty Mondaine jsem už prohlížel dříve a je to přesně mého gusta.Kvalitní ,hezké,jednoduché,švýcaři.... jen zase trochu problém - malé okolo 41mm a pouze minerální sklo.Co se týče těch tvých Golan nechceš poslat fotku nebo jen typ? Hrozně by mne zajímalo jak vypadají na ruce.Díky

Odesláno (upraveno)

Ty Mondaine jsem už prohlížel dříve a je to přesně mého gusta.Kvalitní ,hezké,jednoduché,švýcaři.... jen zase trochu problém - malé okolo 41mm a pouze minerální sklo.Co se týče těch tvých Golan nechceš poslat fotku nebo jen typ? Hrozně by mne zajímalo jak vypadají na ruce.Díky

Golany na ruce vyfocene nemam, ale jsou to Aero Pro AE 300.2. quartz s GMT. pres google jsem nasel akort tuhle jednu "zivou" fotku:

post-4836-092496300 1283036861.jpg

p.s.: nemel jsem nic hledat... za dobrotu na zebrotu. jedny ty Mondaine jsem si ted objednal.

edit: jen bych chtel doplnit dve veci. ty Golany maji 42mm, ale muzu ti rict, ze pocitove i vizualne pusobi o dost vetsi. na ruce vypadaji vetsi nez Seiko Landmonster (45mm). a ta druha vec, sklicko je sice "jen" mineralni, ale to snese dost, ne? proc ho asi dava Seiko jako standard do drtive vetsiny svych potapek? to jsou prece "tool watch" jak vysite. a tyka se to i drazsich a exkluzivnejsich rad Seiko, rozhodne ne jen nejakych Seiko 5 za par dolacu! jen chci rict, ze mineral je proste v pohode.

Upraveno uživatelem little_w

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...