Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jak to všechno začalo

Nikdy jsem nebyl fanoušek hodinek, za ty léta jsem se spokojil s časem na mobilu a hodinky na ruku mi přišly jako vyhozené peníze.

Něco se změnilo na přelomu roku, kdy jsem dělal do školy práci na téma "Měření času - v minulosti a dnes." Dostal jsem se k chronomag.cz, pročítal a pročítal, pak jsem zavítal na fórum a trávil dlouhé zimní večery zíráním na ty skvosty.

Začínala ve mě zrát myšlenka, že bych si také mohl nějaké pořídit. Líbil se mi spíše jednoduchý a elegantní vzhled a přehledný ciferník. Od první chvíle jsem se zamiloval do Stowa Marine Original, jako tapeta na macbooku jsou dodnes. Žel ta cena?

Někdy v květnu jsem zavíral i na zdejší bazar, náhodně rozklikával, až jsem narazil na tyto Tchibo Automatik.

Hodinky jsem na ruce dlouho neměl, pochyboval jsem, jak si zvyknu na nějakých 100-150 gramů na ruce. Ale pěkné hodinky za pár stovek, to stojí za vyzkoušení.

Slovo dalo slovo a dnes je mám již cca 4 měsíce, tak jsem si řekl, že vstup na zdejší fórum recenzí na obyčejné hodinky nemusí být špatný nápad.

Tchibo Automatik

Něco málo (copy&paste):

- hodinky mají hacking

- možnost ručního nátahu

- subdialy ukazují den v týdnu, měsíci a 24 hodinový cyklus

- tlačítka na 2 a 4 hod. mají funkci pro rychlé nastavení data

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Vzhled

Mně osobně se hodinky velmi líbí. Přehledný ciferník, jehož barva ladí s hnědým (pochybuji, že koženým) řemenem. Byly skutečně nošené jen zřídka, za tu dobu, co je však nosím já je řemen poměrně ošoupaný, ale stále se mi velmi líbí.

Co se týče pouzdra, tak by mělo být z nerez. oceli. Snadno se poškrábe a celé hodinky nejsou zrovna lehké, ale to pro mě nebyl problém. Sklíčko už má na sobě také několik škrábanců, ale to proto, že jsem občas neohrabaný a několikrát jsem s nimi zavadil o futra nebo značku na ulici. Holt nezvyk, dnes jsem opatrnější.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Také mě uchvátilo průhledné dýnko. Občas si je rád sundám a chvilku pozoruju, jak se to tam hýbe. Strojkům nerozumím, přesný typ v hodinkách neznám, ale líbí se mi?

Tlačítko na druhé hodině slouží k nastavení dne, to na čtvrté zas k nastavení data. Již několikrát jsem to seřizoval, ale občas se mi zdá, že se to rozjede, ale to bude asi mou občasnou zapomětlivostí je natáhnout (nosit).

Co se mi nelíbí je, že ručička ukazující den je téměř na přechodu mezi dneškem a zítřejším dnem. Ale zvykl jsem si?

Poslední malý ciferníček ukazuje 24-hodinový cyklus.

Zatím jsem asi nedostatečně na fóru hledal, jak se staráte o své řemínky (tahy), ten můj již docela smrdí, až je mi nepříjemné je nosit. Musím s tím rychle něco provést, koukal jsem, že bych si pořídil nový, z pravé kůže. Nakonec to nechám až na nové hodinky, které vyhlížím.

Kovové tahy se mi nelíbí, hodinky (jakékoliv) podle mě ztrácejí na eleganci. Ale to je každého věc a možná, že bych do budoucna také nějaké chtěl.

Závěr

S hodinkami jsem spokojený, ale už pokukuji po něčem jiném...Což je asi klasický vývoj, co jsem tak viděl:-)

Za ty peníze mi poskytly hodně muziky. Líbí se nejen mě, ale i okolí. Dost lidí jim tipovalo vyšší cenu, než jakou ve skutečnosti mají, což mě potěšilo...

Zalíbily se mi Citizen NightHawk eco drive, tak už pokukuji po ebay. Za ty peníze se mi moc líbí. Sice už tu na ně pěkná recenze je, ale třeba také přispěji svou troškou.

Jsem rád, že jste dočetli až sem a že prominete nedokonalou terminologii (se vším se seznamuji...).

BTW, fotografie jsou pořízené iPhone 4 v celkem špatných podmínkách, ale přesto vyšly vcelku dobře.

• Dát hlas 3
Návštěvník Kamil
Odesláno

Hezká recenze, hodinky na začátek ujdou, jen pokračuj.:)

Zatím jsem asi nedostatečně na fóru hledal, jak se staráte o své řemínky (tahy), ten můj již docela smrdí, až je mi nepříjemné je nosit

Podívej se sem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...