Přejít na obsah

Gaga je zpět a má šílené nápady

Dr.Gaga

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Jsem zpátky. Omlouvám se za velmi dlouhou dobu nepostování. Neměl jsem ani čas ani náladu na internet. Stěhoval jsem se do zahraničí, spousta zařizování, nové prostředí, nová škola atd. atd.

S těmi dvěma Omegami, co jsem tu postoval: jedny jsou pryč, ke druhým sháním ciferník (cal. 591). Dále sháním ciferník k cal. 267, urgentně.

Dostal jsem naprosto šílený nápad. Chci mít veškeré pánské strojky (ze začátku manuální) značky Omega z období 1945-1960. Nejlépe ve zlatě, ale netrvám na tom. Zatím mi doma leží jenom pár... Jedna moc hezký 601, naprosto ojedinělý chronometr cal 602 (vyrobeno 4000ks), zajímavá 420 s prachovkou, první automat 28.10RACSPC, rozebraná 267 čekající na ciferník, 591 čekající na ciferník a 552 z anglie.

Ze začátku mi jde o celé dvě řady strojků: 26x a 28x, potom chci dorovnat menší strojky na bázi čtyřistadvacítky, někde sehnat 30T2 a potom začít shánět trojstovky automaty, popřípadě 30.10. A potom takové delikatesy, jako R18.10 tank watch atd.

Kdyby někdo chtěl pomoct, věděl kde, jak a za kolik, dejte vědět. :-)

Díky

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Jsem zpátky. Omlouvám se za velmi dlouhou dobu nepostování. Neměl jsem ani čas ani náladu na internet. Stěhoval jsem se do zahraničí, spousta zařizování, nové prostředí, nová škola atd. atd.

S těmi dvěma Omegami, co jsem tu postoval: jedny jsou pryč, ke druhým sháním ciferník (cal. 591). Dále sháním ciferník k cal. 267, urgentně.

Dostal jsem naprosto šílený nápad. Chci mít veškeré pánské strojky (ze začátku manuální) značky Omega z období 1945-1960. Nejlépe ve zlatě, ale netrvám na tom. Zatím mi doma leží jenom pár... Jedna moc hezký 601, naprosto ojedinělý chronometr cal 602 (vyrobeno 4000ks), zajímavá 420 s prachovkou, první automat 28.10RACSPC, rozebraná 267 čekající na ciferník, 591 čekající na ciferník a 552 z anglie.

Ze začátku mi jde o celé dvě řady strojků: 26x a 28x, potom chci dorovnat menší strojky na bázi čtyřistadvacítky, někde sehnat 30T2 a potom začít shánět trojstovky automaty, popřípadě 30.10. A potom takové delikatesy, jako R18.10 tank watch atd.

Díky

Mohu nabídnout Omegy se zlaceným kal. 266 vč. originálního řemínku a přezky. Ležely cca 50 let v šuplíku, takže jsou velmi blízko NOS stavu. Pokud máš zájem tak pošly SZ.

Upraveno uživatelem accutron
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Ahoj.

Díky

Moc se mi líbí tohle zbytečný opakování příspěvků, tak taky jedno přidám. Jen tak :)
  • Hlasovat proti 4
Odkaz ke komentáři

šílene nápady; tím myslíš třeba šaty z hovězího masa co nosí Tvá jmenovkyně? :smile_anim:

Jinak proč sis vybral zrovna období 45-60? Těším se hlavně na fotky

S moji jmenovkyni na me nechod. Slohla mi presdivku. Ja ji pouzivam skoro 10 let... Hovezi radsi jim, nez abych se do nej odival.

Ani nevim, proc jsem si vybral toto obdobi. :-) Sbiram naramkove hodinky a za zlatý vek Omeg se povazuje prave toto obdobi, tzn. od kalibru 30T2, ktery zalozil celou radu 2xx, 410/20, 510/20 atd atd. Ted budu vypadat jako noob, ale ty strojky i cele hodinky me pritahuji. Elegance, jednoduchost a cervene pozlacene strojky. Nevim proc, ale tento pocit prestava s novejsimi strojky (napr. cal 1110 a vyse, uz nejsou tak kvalitni - napriklad me zarazilo pouziti umelohmotneho dilu na datumari, ktery se rozbil), o Eta strojcich ani nemluvim.

Fotky dodam, jenom ted musim fotit neco jinyho a jedno zlate telo mi lezi v kyseline (to, ktere tu uz je vyfocene zde (prostredni hodinky): http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/28657-3x-omega-domaci-renovace-prubeh/page__p__417092&do=findComment&comment=417092 ) Dneska se mi podarilo lehce procistit ten cifernik. Nevim, jestli mam pokracovat tam, nebo tady... Ale stejne to chce novy cifernik, tohle je otresne...

Odkaz ke komentáři

Up to date obrázky Omeg v obnoveném tématu v kategorii Opravy, servis a pomoc s hodinkami.

Až nějak sesmolím fotky, asi udělám tady ve Vintage kategorii samostatný topic, kam budu házet jenom popisy a obrázky a možná bryndák, nebo nějaké ubrousky pro slintavkou postižené.

Odkaz ke komentáři

Up to date obrázky Omeg v obnoveném tématu v kategorii Opravy, servis a pomoc s hodinkami.

Až nějak sesmolím fotky, asi udělám tady ve Vintage kategorii samostatný topic, kam budu házet jenom popisy a obrázky a možná bryndák, nebo nějaké ubrousky pro slintavkou postižené.

jj to jsem přesně myslel pěkný fotky by byly super :smile_anim:
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...