Fliegerdedek Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Ahoj všem, kdo jsou ochotni pomoci s identifikací strojku a stáří hodinek.Průměr strojku je 50 mm (s pláštěm 55 mm). Hodinky lze seřídit pouze při stisklém tlačítku na plášti vedle natahovacího kolečka. Jsou funkční, ale co znamenají ty nápisy na strojku ? Kdo byl jeho výrobcem ? Motiv je jasný - Bleriot a jeho přelet z FR. do Anglie (viz ten maják v pozadí, racek a skály...) Plášť je asi mosazný postříbřený, již dost setřelý, ale pro mne má své kouzlo. Jasné také je, že plášť nebude starší než z r. 1909-1910.Takže se těším na Vaše názory.Honza
KGrob Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Jde o běžný strojek fa Roskopf (vzhledem ke tvaru můstku budeš i s datací relativně přesný) Jest otázkou bylo-li pouzdro původní (to uložení s vložkou mi nesedí a vypadá jako bastl,ten mezikus je co za materiál?)Moc jsem Ti asi nepomohl,ale Roskopf to byl takový laciný lidový strojek (kolíčkový krok,tedy takový kapesní budíček), kterého byly velké série (hlavně za války),bez identifikace.Trochu se dá časově Roskopf strojky zařadit podle tvaru můstku a celkové konstrukce,ale na to asi budou povolanější než já
Karlos Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 Taky mi tam ten strojek moc dobře nesedí, jen nějak nevidím ten mezikus.
Almi Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 no ten medzikus je práve medzi strojčekom a púzdrom / taký divný kus striebornej farby
mechano Odesláno 24. září 2010 Nahlásit Odesláno 24. září 2010 V 24. 9. 2010 v 11:46, 'Almi' napsal: no ten medzikus je práve medzi strojčekom a púzdrom / taký divný kus striebornej farby To bude asi ňákej omyl, žádnej mezikus nevidím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se