Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ETA, dýnko bude průhledné.

Jasně že ETA, já chtěl vědět jestli 2824 nebo vymysleli něco jinýho :) A ty průhledný dýnka mě u takovýhleho krásnýho retra a u potápek nějak víc a víc štvou..
Odesláno

U tohohle modelu nevymysleli nic, leda tak ženevské pruhy na rotoru a modřené šrouby. Jedná se o starší model, řada Multifort neměla certifikaci COSC. Jinak je model

krásný, mrzí mě, že se Mido od stylu retro v nové řadě odklonilo.

Odesláno

Perfektný model doktorských hodiniek. Dobré ručičky, odpočítateľnosť, 2824 je prijateľná, dá sa poladiť, ale dno naozaj mohlo byť plné. Iba ak by na tú 2824 hodili nejaký dekor, ale to asi nerobili.

Odesláno (upraveno)

Nezbývá mi, než zrekapitulovat, co už jste tady napsali.

Jedná se o starší model "doktorských" hodinek vyráběný od r. 1998. Je to druhá generace Multifortu, první pochází z roku 1930. To, co mě na nich lákalo je právě ten retro vzhled.

Průměr pouzdra bez korunky je starodávných 39mm, tloušťka 10mm, ale nožky sahají svými konci pod dno pouzdra, takže celková výška je téměř 13mm, rozteč nožiček 20mm. Sklíčko je ploché safírové, zasklení dýnka minerálem.

Pouzdro je nerezová ocel, leštěná. Korunka těsněná systémem "aquadura" (prý s použitím korku), WR 50m. Korunka je signovaná.

Číselník má barvu slonové kosti, od středu k obvodu jsou arabské číslice hodin s tištěným stínováním a vyplněné superluminovou, pak následuje minutová a sekundová stupnice a po nich dvě řady "pulsometrické" stupnice. Ty jsou po obvodu celkem 4, takže se dá začít odečítat každých patnáct sekund. Dvě z pulsometrických stupnic jsou tištěny modře, všechny ostatní černě. Bohužel poněkud rušivě působí bílá barva standardní datumovky.

Ručičky nádherně klasického tvaru jsou černé a na zaplněném ciferníku krásně kontrastní, vniřky minutové a hodinové ručičky jsou luminiscenční.

O pohon se stará ETA 2824-2, povrch rotoru je zdobený ženevskými pruhy, okraj colimaçonnée diamant (jednak mám otázku, co to je počesku, a pak mi to nesedí se standardy ETA pro zdobení strojků, podle nich by to mělo být jen colimaçonnée). Šroubky nejsou modřené (jen 2 černé).

Řemen je hnědý kožený s černým prošitím, spona signovaná.

Upraveno uživatelem Kobliha
Odesláno

Nezbývá mi, než zrekapitulovat, co už jste tady napsali...

Dík, paráda. Líbí se mi že zachovali menší průměr a neudělali z toho velký moderní hovado.. Nebyla by fotka na ruce?
  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...