diver60 Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 Pěkný jak dlouho to vydrží svítit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 (upraveno) Já myslím, že jsi borec, člověče! Upraveno 11. listopadu 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 11. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 Byla použita TAHLE barva, takže nečekejte zázraky, co se týče délky svícení, ale svítí rozhodně déle, než původní indexy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 Před chvílí jsem to dodělal (svítící indexy), jak se vám to líbí? (foceno mobilem) No každopádně moc šikovný ruce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 15. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2010 Jo, super práce, tyhle hodinky už začínají být jak od tuningového mága... Jak se s tou barvou dělá? Byl jsem v té jejich prodejně minulý pátek a měli jenom do 12ti hodin, uff! Zřejmě mají vyděláno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 16. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Jojo, jsou to moje oblíbené bastly. Celá věc je v podstatě jednoduchá. Vezmou se papírové nalepovací štítky a nařežou se na tenké pásky o šířce požadovaného indexu. Poté se na ně nanese barva, pokud možno rovnoměrně. Až barva zaschne (ne vytvrdne), vezme se žiletka a nařežou se (ne řezáním, ale tlakem shora) indexy v požadované délce a nalepí na ciferník, toť vše. Otázka je, co to udělá časem, ale zatím drží skvěle. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 WoW! Páni, ty máš ale nápady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 Zlatý český ručičky. Ale mohli by jsme toho bastleni byt ušetřeni kdyby se k tomu výrobce postavil čelem a dal do prodeje origo dily. Jak jsem zjistil např. Seiko ciferniky (i pouzdra atd.) jsou bězně k prodeji za 10USD což je cca180Kč no náš český výrobce za něj chce tuším 700 na PS II na PSI jednou tolik. Ke kvalitě provedeni a materiálů netřeba komentář (i když by měla vycházet z původního modelu). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 18. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2010 Ale fuj! Copak to bastlení na tom není to krásné? A těžko srovnávat špičkovou masovou japonskou výrobu se... se v zásadě kusovkou v Eltonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 18. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2010 Ale joooo.... vsak rikam zlaty cesky rucicky ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 18. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2010 Ja si na mych prvnich primkach kdysi udelal ciselnik z male fotecky KISS . Uz jenom sehnat tu fotku v barve a vhodne velikosti byl kumst. Privez sem si ji tehda tusim z vyletu do polska osadil misto ciselniku a to byly hodinky jake nikdo nemel. Bohuzel je nemuzu uz najit. Omlouvam se za OFF topic nebo jak se to pise. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 Tak mě napadlo, dají se někde koupit ty tritiové kapsličky? Díval jsem se na ebay ale jsou tam jen ve velikostech vhodných spíš na orloj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2011 Hledal jsem po internetu a na tohle sem narazil LUMI BARVA Nemá někdo s těmahle barvičkama zkušenost? Tvářej se sofistikovaně, ale papír snese všechno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2011 Tak mě napadlo, dají se někde koupit ty tritiové kapsličky? Díval jsem se na ebay ale jsou tam jen ve velikostech vhodných spíš na orloj Něco málo o možných příčinách tohoto stavu je naznačeno v tomto vlákně. Hledal jsem po internetu a na tohle sem narazil LUMI BARVA Nemá někdo s těmahle barvičkama zkušenost? Tvářej se sofistikovaně, ale papír snese všechno. Protože je prodávají v lahvičkách po 100g a plechovkách po 750g a typická aplikace je na zeď nebo podlahu, tak soudím, že to asi nebude to pravé pro filigránskou práci na titěrných náramkových hodinkách. Bál bych se krycí schopnosti/hustoty této barvy, minimální dosažitelné tloušťky a obecně výsledného vzhledu po vytvrzení. Jen pro představu: uvádí se, že jeden gram profi materiálu Super-LumiNova vystačí na nějakých 200 až 1000 kusů hodinek! Ale klidně to vyzkoušej. Za ty peníze je to skoro zadarmo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2011 Ok dík za ten link No podle mě to nebude o moc jiné než normální lak - po vhodném zředění to bude IMHO použitelné. Dalo by se snad i uvažovat o napuštění papíru, ze kterého se přesně nařežou indexy nebo něco takového. Barvu asi objednám, nedostanu se ale do hodinek takže to ozkouším normálně (vyfotim výsledky pro vás) a když to pujde tak nechám pana Frýdla aby mi cifr a ručky vyoperoval Podle toho co mi říkal by těch ADECů co mám zas taková škoda nebyla Max svítivost píšou pro vrstvu 1,5mm...Podle mě to bude ale jedna z těch lepších věcí, které se dají sehnat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Včera barva přišla - svtivost i v maličké vrstvě mě teda upřímně ohromila. Když sem se probudil uprostřed noci, svítila jak lahvička, tak prsty. Dneska zkusím víc vrstev a dám vědět, zatím to vypadá ok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Včera barva přišla - svtivost i v maličké vrstvě mě teda upřímně ohromila. Když sem se probudil uprostřed noci, svítila jak lahvička, tak prsty. Dneska zkusím víc vrstev a dám vědět, zatím to vypadá ok Super! Už se těším. Kdyby to nebylo nakonec ono, tak v tomto vlákně Kreuzdorf publikoval zajímavou informaci - pardubické Parexo (Ing. Jiří Hněvsa) prodává svítivé barvy určené pro hodináře. Ale 1 gram prý stojí okolo 250 Kč! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2011 Včera barva přišla - svtivost i v maličké vrstvě mě teda upřímně ohromila. Když sem se probudil uprostřed noci, svítila jak lahvička, tak prsty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2011 Takže, vypadá to zle. Luminescent je hrubej, při nanášení to dělá neplechu - je z toho taková krupička, sice jemná ale stejně. Navíc se ten luminescent usazuje na dně, zbytek je něco jako vodouředitelnej lak (kterej ale po uschnutí svítí, ta "krupice" svítí i mokrá). Udělám ještě pár pokusů s foukáním fixírkou atd ale moc to nevidím Tedy rozhodně ne na souvislou vrstvu na ciferník (na ADECích mám svítící celej cifr) ale indexy by mohly jít... Jinak po každé manipulaci s barvou svítim jak divej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2011 Chlapí a zeptám se Vás všech je nějaký závěr kterou barvu použít ??????Docela mě to zajímá, bo by jsem něco zkusil zbastlit a obdivuji vaši touhu objevovatt, ale vzhledem k tomu, že to nemám na ciferník za 200 kč, nechám to hnusně odzkoušet někoho z Vás a rád si koupím barvu až po vašich testech. :smile_anim: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se