GuirNab Odesláno 4. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2010 Vždycky jsem toužil po nějakých starých obyčejných kapesních hodinkách..a před měsícem jsem si jedny na Aukru zakoupil. (více fotek na http://picasaweb.google.com/guirnab/Hodinky# ) Fungovaly až do dneška. Už dlouho jsem přemýšlel, že bych je rozebral(ze zvědavosti) a promazal, ale bál jsem se, abych je pak dal dohromady, protože jsem nikdy nic takovýho nedělal (nejsem hodinář). Tím, že se rozbily, jsem měl dobrou záminku na rozebrání. Po rozebrání jsem zjistil, že prasklo hnací pérko. prasklo na jeho konci, v místě otvoru, za který drželo na ose...a tak mě napadlo, jestli bych nemohl vyvrtat vlastní otvor a uchytit zbytek péra zpět na osičku. za pomocí minivrtačky jsem nejdřive vybrousil nový otvor a pak ho doupravil vrtáčkem.... a namotal péro zpátky na své místo...neni to nic moc estetický, ale kupodivu to funguje...už by to chtělo jenom pročistit a promazat, ale na to nejsem vybavenej... 1
Karlos Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 No, jestli opravdu nejsi hodinář a rozebíral jsi hodinky poprvé, tak máš můj obdiv, dobrá práce, jsi šikula. Profíci se jistě budou čertit, ale toho si nevšímej. Jinak třeba v pardubické firmě Parexo ti prodají vše potřebné nejen na opravy, ale i na čištění a mazání. A potřebnou literaturu jak na to najdeš a seženeš i tady na fóru.A fotka strojku by nebyla?
GuirNab Odesláno 5. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 No, jestli opravdu nejsi hodinář a rozebíral jsi hodinky poprvé, tak máš můj obdiv, dobrá práce, jsi šikula. Profíci se jistě budou čertit, ale toho si nevšímej. Jinak třeba v pardubické firmě Parexo ti prodají vše potřebné nejen na opravy, ale i na čištění a mazání. A potřebnou literaturu jak na to najdeš a seženeš i tady na fóru. A fotka strojku by nebyla? zdravím, fotka strojku je na zmíněném odkazu (na picase), ale klidně jí sem linknu : Jak jsem říkal, v hodinkách se nevyznam...tyhle mi na aukru padly do oka a myslím, že za těch 700 to byl dobrý nákup. Firma Victoria je, jak jsem zjistil, docela neznámá, ale podle značek jsem zjistil, že by hodinky měly být z období od 1892 do 1934. Strojek sice neni asi nijak zvláštní.neobsahuje žádné kameny atd. (až na jeden pod setrvačníkem, jestli jsem dobře koukal..pokud se tomu pod páčkou avance/retard řiká setrvačník :-D), ale hrozně se mi líbí. A Pardubice jsou docela daleko a nechce se mi utratit za čištění/mazání víc, než jsem dal za samotné hodinky :-D ....ale možná časem, až bude dobrá nálada, si něco objednám.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se