Přejít na obsah

Jaký hledat strojek / kalibr velikosti 16 ligne (36 mm)?

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám do vánoc čas obcházet Chor Bazar v Mumbai, největší "vetešnictví", jaké jsem kdy viděl, zabírá celou čtvrť. Zatím jsem objevil tři velmi slušně nacpaná hodinářství a tolik porcelánových ciferníků, ručiček, plášťů a celých hodinek jsem ještě neviděl.

Chci si už dlouho dát dohromady "vlastní předělávku kapesních na náramkové" a tady mám možnost najít zajímavý strojek.

Požadavky:

velikost 16 (36mm)

15 kamenů a výše

mikroregulace

nátah na trojce

najít ručky s odpovídajícími průměry k osám na strojku

Co doporučíte? Čeho se vyvarovat, hledat nějaké určité kalibry, případně výrobce? Hledám spíše něco střední třídy s rozumnými parametry. Samozřejmě, že když narazím náhodou na IWC, tak něco přidám ;)

Moc se jim nelíbí focení :sad01_anim: , tak nemám foto jednoho kalibru Zenith, který splňoval výše uvedené...

Zatím jsem si koupil jen šroubovák velikost čtyři "NORRIS LONDON" :smile_anim: (budu hledat další nářadí - byl za hubičku) a pečetidlo na památku :rolleyes:

post-3780-005767400 1289238297.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, tak tam by se mi taky moooc líbilo, to ti závidím, že tam jsi. Nechceš mi tam taky jeden strojek koupit?

No a předpokládám, že ceny nebudou nijak přehnané a tak bych na tvým místě šel po kvalitě, prostě až to stojí za to. Tedy zmíněné IWC a podobně. Níž ne. Průměr, jako je třeba ten Zenith, bych nebral. Určitě tam toho najdeš dost.

A čeho se vyvarovat? Já myslím, že ničeho, netřeba mít obavy, vše se dá opravit, nebo sehnat. Hlavně ať je to kompletní.

Odkaz ke komentáři

Hmm, tak tam by se mi taky moooc líbilo, to ti závidím, že tam jsi. Nechceš mi tam taky jeden strojek koupit?

No a předpokládám, že ceny nebudou nijak přehnané a tak bych na tvým místě šel po kvalitě, prostě až to stojí za to. Tedy zmíněné IWC a podobně. Níž ne. Průměr, jako je třeba ten Zenith, bych nebral. Určitě tam toho najdeš dost.

A čeho se vyvarovat? Já myslím, že ničeho, netřeba mít obavy, vše se dá opravit, nebo sehnat. Hlavně ať je to kompletní.

No na IWC jsem zatím nenarazil :sad01_anim: A do skupiny "podobně" by patřilo?

EDIT: Oprava

Upraveno uživatelem funf5
Odkaz ke komentáři

No, klidně jsi mohl narazit na IWC, aniž by bylo hned patrné, že to IWC jsou.

A do skupiny "podobně" by patřilo něco kvalitnho, konstrukčně zajímavého, co se ale zároveň těžko popisuje několika slovy. Výrobců byly mraky a neumím si představit co všechno se tam může válet.

post-291-083328200 1289249960.jpg

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Tak je to tady mnohem tezsi, nez jsem si myslel... Vidi sahiba a zkousi na me takovy ceny, ze jsem se vsem musel smat... Dnes jsem narazil na IWC cal.982, ale ve stavu na fotkach... Strojek ok, ale predelavka z kapesnich na naramkove a presvedcoval me, ze je vse original.... Tedy majitel, za nim sedel jeho hodinar a jen se usmival... Kdyz nekde chci vzit jenom strojek, treba ten Zenith, tak od nekud bleskurychle vytahnou pouzdro, zacnou tvrdit ze na tom delaji a o prodeji casti nechteji slyset... Asi to bude chtit trpelivost a hledat a hledat...

post-3780-067723100 1289496625.jpg

post-3780-041411000 1289496739.jpg

post-3780-014448100 1289496742.jpg

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem ulovil docela pěkný strojek s použitelným ciferníkem a hlavně spoustu nářadí, budu mít po večerech co dělat - začnu čištěním, ciferník už má čištění za sebou ;)

post-3780-005319400 1289665897.jpg

post-3780-041182800 1289665899.jpg

šroubováčky celkem za 20,- Kč

dvě pinzety a ty divné věci nahoře za 10 Kč

lupa, zvětšení 2,5x za 40 Kč

měrka za 40 Kč :)

post-3780-012533700 1289665894.jpg

Odkaz ke komentáři

Nikdy jsem neměl rád doktory, ale na tenhle zákrok se rád podívám :D

Možná bude spousta srandy ;) Vím, že ty dvě věci nahoře jsou pro doktory, ale dá se tím něco nadzvednout, nebo následně hodit do koše, až zjistím že je to úplně na houby :)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...