svijanskymaz Odesláno 12. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2010 (upraveno) Ahoj.Mam taku otazku.Nejako stale narazam na tohoto vyrobcu.Urcite sa nechystam ku kupe,ale zaujima ma Vas nazor.Na foru som o tejto znacke nic moc nenasiel.skor take usmevne prispevky:sick01: .Viem,ze A.S ma svoj kaliber,ale az v najvyssich modeloch inak pouziva 7751 a konkretne v tomto type busi eta 2893-2..Tak ma skor zaujima co si mysliet o 40rocnom chlapovy v ryfliach a tricku ktory usrkava orosenu 12tku a na ruke ma tuto hracku???Niekde som cital,ze A.S. je znacka hodne vysoko cenena,ale k tomu nesedi ta Eta...Dokaze to niekto triezvo zhodnotit?Je to este nejaka hodinarina,alebo skor vysoko cenena imidzovfka?Dik P:S Silberstein nie tain... Upraveno 12. listopadu 2010 uživatelem svijanskymaz
Chorche Odesláno 12. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2010 "Imidžová" hodinařina. Každopádně hodně velký úlet.
svijanskymaz Odesláno 12. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2010 Este som si vsimol,ze s remienkami bude asi dost problem...
StanoBare Odesláno 12. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2010 (upraveno) Silrberstain? spravne sa vola Alain Silberstein Francuz, povolanim architekt alebo designer, neviem presne, ale ono sa to prelina a vo volnom casu velky skautik. Nie kazdemu sa paci jeho hravy styl a posledne aj obrovske hodinky. Ale co je nezpochybnitelne - vlastny a plne charakteristicky styl. Staci len detail cifernika, ruciciek a hned vies o koho ide. To rozhodne nema kazdy. Zakladne geometricke tvary a farebnost je typicka pre 80te roky - aj v arch, aj v designe - napr. skupina Memphis, Ettore Sotssas a spol. nepoznam velmi pozadie ako to cele navrhoval, ale silne mi to tento smer alebo jeho vplyv pripomina. Poslednou dobou ma zaujalo riesenie remena hodiniek a puzdra - vid obr. Tolko co viem takto z hlavy. Ci uz ma vlastny kaliber, alebo stale frci na ETA neviem posudit. Su to take skor zberatelske kusky a on k tomu aj tak vyslovene pristupuje - to je priorita. V knihe Masters of Contemporary watchmaking - je mu venovanych 18 stran (podla worldtempus.com), takze musi byt dobry. Tu je este starsi rozhovor ako to cele vnima Takze bud sa to niekomu paci, alebo nie, myslim si, ze nieco medzi tym nebude edit - zdroj: worldtempus.com, watchprosite.com Upraveno 12. listopadu 2010 uživatelem StanoBare 1
shag Odesláno 12. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2010 V 12. 11. 2010 v 20:56, 'Gustaf' napsal: to je hnus, velebnosti ty woe Husak, sa mi vidi, ze do toho vidis...
Gustaf Odesláno 12. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2010 V 12. 11. 2010 v 21:01, 'shag' napsal: ty woe Husak, sa mi vidi, ze do toho vidis... nehodnotím kvalitu zpracování a strojek, ale jen vzhled a design...není to můj šálek kávy 1 1
svijanskymaz Odesláno 14. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2010 V 12. 11. 2010 v 21:54, 'Gustaf' napsal: nehodnotím kvalitu zpracování a strojek, ale jen vzhled a design...není to můj šálek kávy Hodnotis presne to na co som sa nepytal .,
Gustaf Odesláno 14. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2010 V 14. 11. 2010 v 8:58, svijanskymaz napsal: Hodnotis presne to na co som sa nepytal ., [/quot ouuu, mínusovej bodík za názor...thx 1
bruno7 Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2010 Co mi pamet slouzi, tak Siberstein je designer, ne hodinar. Aspon mam pocit, ze jsem to cetl, takze jeho vlastni strojek asi nebude jeho, jenom ponese jeho jmeno. A ETA nejsou spatny strojky, pouzivaji je bezne daleko lepsi a prestiznejsi znacky.
StanoBare Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2010 Myslim, ze Silberstein bol viac architekt. To ze nie je vyuceny hodinar je vseobecne zname. Mozno aj to, ze nebol tak spustany znalostami hodinariny, si rychlo nasiel svoj styl. V tom clanku, co som postoval je chronosled jeho vyvoja pk prestahovani z Pariza do Besanconu, cez spolupracu s cinskymi hodinarmi od prveho projektu, ktory sa realizoval v Hong Kongu, cez pouzivanie japonskych mechanik + quartz. Nespomina vsak presne aku znacku. Kedze jeho styl bol vyrazny, dostal ponuku od ETA, ci by nepresiel na ich stranu swiss movements, pretoze v ich kolekcii navrharov, typ podobnym A.Silbersteinovi, jednoducho chybal(pise tam vseobecne, pre nejaku staronovu znacku). Prva spolupraca hned priamo chrono verzia (valjoux). To bola pre neho riadna skola. v clanku (z r.2007) sa dalej uvadza, ze momentalne spolupracuje s Hour Glass, ktora zastresuje jeho navrhy. je to vcelku zaujimave interview.
svijanskymaz Odesláno 18. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2010 V 17. 11. 2010 v 20:23, 'StanoBare' napsal: Myslim, ze Silberstein bol viac architekt. To ze nie je vyuceny hodinar je vseobecne zname. Mozno aj to, ze nebol tak spustany znalostami hodinariny, si rychlo nasiel svoj styl. V tom clanku, co som postoval je chronosled jeho vyvoja pk prestahovani z Pariza do Besanconu, cez spolupracu s cinskymi hodinarmi od prveho projektu, ktory sa realizoval v Hong Kongu, cez pouzivanie japonskych mechanik + quartz. Nespomina vsak presne aku znacku. Kedze jeho styl bol vyrazny, dostal ponuku od ETA, ci by nepresiel na ich stranu swiss movements, pretoze v ich kolekcii navrharov, typ podobnym A.Silbersteinovi, jednoducho chybal(pise tam vseobecne, pre nejaku staronovu znacku). Prva spolupraca hned priamo chrono verzia (valjoux). To bola pre neho riadna skola. v clanku (z r.2007) sa dalej uvadza, ze momentalne spolupracuje s Hour Glass, ktora zastresuje jeho navrhy. je to vcelku zaujimave interview. Diky,diky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se