Přejít na obsah

Staré hodinky ZENTIH pilotní - prosba o radu

mk1618033

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

dnes jsem se vrátil od hodináře, který mi doporučil toto fórum.

Mám tyto hodinky - jak je vidět na obrázku - a rád bych se zeptal, zda je má cenu nechat opravit a zda to vůbec půjde.

Je tam prasklé pérko na začátku, muselo by se sehnat nové (to podle hodináře není problém).

Hlavně bych se rád zeptal, zda je možnost opravit ten ciferník, resp. třeba koupit nový ? V tomto mi v opravně nebyli schopni pomoci.

Budu rád za jakoukoliv radu, popř. taky bližší informace o těchto hodinkách. Vím jen že byly pro piloty, resp. že je dědeček kdysi koupil od svého kamaráda armádního pilota. Alespoň tak se to povídalo u nás doma :-)

Chci se taky zeptat, jaká je asi cena těchto hodinek ? Oprava pérka by vyšla prý asi na 1500, tak jestli do toho jít nebo ne, i kdyby ciferník již opravit nešel..

Předem díky moc, MK.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele radu typu "jo to oprav, to se vyplatí, pak je dobře střelíš", takovou tu nečekej. A ani neexistuje odpověď na tvou otázku jestli do toho jít, nebo ne. To si totiž musíš rozhodnout ty sám.

Já například mám staré hodinky rád a mít je, rozhodně si je nechám opravit a nosím je. Tím spíš, pokud by šlo o rodinnou památku. Realita je taková, že k výměně pera přidej i výměnu nesprávných ručiček a něco s ciferníkem. Ten opravit nejde, buď sehnat jiný (skoro nemožné), nebo tenhle nechat přetisknout (což je škoda), nebo nechat udělat repliku ciferníku a ten původní si schovat (asi nejlepší varianta). Levné to tedy nebude. Nebo se na to vykašli a prodej je jak jsou. Za kolik se podobné hodinky prodávají si najdeš lehce sám, zkus třeba aukro.cz

Je to prostě na tobě.

Odkaz ke komentáři

K tomu jestli se Ti to vyplatí:

Mám kapesní hodinky, cena obdobných je cca 300,- až 500,- Kč. Do opravy jsem už dal +- 600,- a momentálně mám objednané sklíčko za 400,-. Kdybych neměl na chleba pro děcka, dostanu za ně zase max. 300,- až 500,-.

Ale jsem rád, že jdou. Jsou po dědovi. Nosím je jen v neděli, nebo když jdeme někam na návštěvu :)

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...