funf5 Odesláno 23. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2010 V tomto vlákně jsem hledal strojek původem z kapesních hodinek pro vestavbu do náramkového pouzdra. Zatím jsem strojek rozebral, čistím a leštím, současný stav hlavních ploten strojku je na fotce, lze porovnat s původním na foto vedle. Zatím jsem narazil na dva problémy - zlomená součástka - přepínač, ovládající přepínání mezi natahováním strojku a nastavováním času, zároveň je podle mého strojek zastaven, tedy hacking. První foto je v poloze pro nátah, druhé nastavení/hacking - otázkou je, jestli to má takto fungovat, nebo jsem mimo? Předpokládám, že přepínač foto tři a čtyři by měl za zlomem, kde byla dírka a vnitřní závit pokračovat a byl ovládán patrně nějakým tlačítkem na plášti, nebo otočením součástky držící u kapesních hodinek ten kroužek pro zavěšení. Šroubek, který ho drží je uchycen mezi základními plotnami strojku tak, aby se mohl volně otáčet a jen držel přepínač přitažený k plotně, aby se nemohl pohybovat nahoru a dolů a dělal, co má. Nový přepínač si jsem schopen doma vypilovat - tvar doladím podle pouzdra, do kterého strojek přijde, dírku ještě zvládnu, ale závit už ne. Dokáže mi někdo pomoct? Patrně se při tomto rozměru nebude jednat o závitník - nevím Poslední věc je rozpadlý kámen, který byl poškozen ze spodní strany a nebylo to vidět. Myslím si správně, že sehnat jeden kamínek by neměl být fatální problém? Kdysi jsem na Aukru viděl na prodej celou plnou krabičku a patrně náhradní kameny patří k výbavě hodináře. Musím se přiznat, že mě tenhle projekt chytil tak, jako dlouho nic. Mimo šroubováčků a nějakých pinzet už mám i brousící kámen a jeden večer jsem se učil, jak nabrousit šroubováček a podobných "radostí" je víc, ale je to paráda.
funf5 Odesláno 12. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 (upraveno) Malý postup, další ztráty Takže při skládání strojku se kámen rozpadl definitivně a nedrží už ani na dobré slovo, jako předtím...Strojek složen, ale pozornému oku neuniknou dva chybějící šroubečky... Jednomu praskla hlavička - měl kousek hlubší drážku, ale dostal jsem ho ven. Druhý mi vystřelil z pinzety a nebyl více nalezen Takže jsem už byl hledat další strojek na náhradní díly, je k dispozici, ale také chybí natahovací hřídelka, tak ještě hledám.Každopádně se nevzdávám ten ciferník si ještě běhání ruček užije Edit: fotky Upraveno 12. prosince 2010 uživatelem funf5
www.aljancic.com Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Ahoj. Děkuji za odkaz do vlákna vedle ;-) Prohlédl jsem si ciferník a musím uznat, že je to opravdu machrovina, ty dvě tenoučké linky po obvodu. Na druhou stranu při tisku na smalt člověk může smazávat do zblbnutí, než se to povede perfektně a teprve pak to vypálit :-)Průšvih je, že se tenhle ciferník nedá opravit jenom nějakým retušováním.Přeju hodně zdaru!
funf5 Odesláno 12. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Průšvih je, že se tenhle ciferník nedá opravit jenom nějakým retušováním. Ciferník zůstane tak jak je, renovace až pokud se povede úplně všechno včetně pouzdra... To bylo jen pro představu, v jakých rozměrech se pohybují čáry na cifernících.
www.aljancic.com Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Ciferník zůstane tak jak je, renovace až pokud se povede úplně všechno včetně pouzdra... To bylo jen pro představu, v jakých rozměrech se pohybují čáry na cifernících. Jasně.
funf5 Odesláno 19. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2010 (upraveno) Strojek běhá, už ho sleduji šest hodin a zatím se zpožďuje o 30 sekund. To půjde po usazení do pouzdra určitě doladit. Nakonec jsem při hledání kamene, šroubků, hřídelky, ruček a korunky zvolil hodináře na ulici. Pán řekl, že něco najde, že se mám zastavit za dvě hodiny a strojek si tam nechal. Po dvou hodinách bylo vše připraveno, minutovou ručku našel přesně k té mé hodinové, sekundovou by to chtělo delší a rovnější. Tak a teď sehnat nějaké vhodné pouzdro Edit: Fotky Upraveno 19. prosince 2010 uživatelem funf5
Dr.Gaga Odesláno 19. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2010 Hihi... Super! Gratuluju. Vždycky čtu se zatajeným dechem, když se někdo pouští do stejného dobrodružství, do jakého se pouštím já. :-)
funf5 Odesláno 20. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2010 Hihi... Super! Gratuluju. Vždycky čtu se zatajeným dechem, když se někdo pouští do stejného dobrodružství, do jakého se pouštím já. :-) Děkuji Hlásím se k tobě do školy malého chemika, čistil jsem spíš mechanicky a není to úplně ono...
becherbitter Odesláno 21. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2010 Zdravím To co by zajímalo mě je možná v tomhle šuplíku mimo mísu, ale odvážnému štěstí přeje... Už půl roku zoufale sháním čep na setrvačku, popř komplet celou setrvačku pro automaty Valjoux 7750. Budu vděčný za každou informaci, popř mě nasměrujte někam kde se řeší součástky... (ty hodinky jsou typ Orfina - porsche design) a já je nemúžu nosit, páč se ani nehnou Díky BB
little_w Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2010 ...Už půl roku zoufale sháním čep na setrvačku, popř komplet celou setrvačku pro automaty Valjoux 7750. Budu vděčný za každou informaci, popř mě nasměrujte někam kde se řeší součástky... zkus napsat do ofrei.com (7750 je tady)
becherbitter Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2010 zkus napsat do ofrei.com (7750 je tady) Díky pokusím se...
17jewels Odesláno 4. března 2011 Nahlásit Odesláno 4. března 2011 Strojek běhá, už ho sleduji šest hodin a zatím se zpožďuje o 30 sekund. To půjde po usazení do pouzdra určitě doladit. Nakonec jsem při hledání kamene, šroubků, hřídelky, ruček a korunky zvolil hodináře na ulici. Pán řekl, že něco najde, že se mám zastavit za dvě hodiny a strojek si tam nechal. Po dvou hodinách bylo vše připraveno, minutovou ručku našel přesně k té mé hodinové, sekundovou by to chtělo delší a rovnější. Tak a teď sehnat nějaké vhodné pouzdro Edit: Fotky Je to opravdu super prácička . Jen by mě ještě zajímalo ,jestli se strojek nakonec dostal do nějakého pouzdra. Zasloužil by si to. Poté co znovu povstal k životu
funf5 Odesláno 4. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2011 Je to opravdu super prácička . Jen by mě ještě zajímalo ,jestli se strojek nakonec dostal do nějakého pouzdra. Zasloužil by si to. Poté co znovu povstal k životu Pouzdro hledam, zatim jsem nasel jedno, neprilis vhodne, tak hledam dal
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se