Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Odesláno

Je to budík , který se prodával v německých obchodních řetězcích v 70 tých letech. Dnes se dá sehnat do 500 Kč, u nás se ni¨kdy neprodávaly, ale je jich tu překvapivě dost. Já jich několik mám, jak stojací v několika tvarech, tak v cestovním pouzdře. Mám asi 5 různých melodií, které strojek hraje a buzení takovým přístrojem mě vždy naladí na pěkné vstávání. Nejčastější závady jsou špatně fungující páka zastavení buzení, občas ulomené plastové čudlíky na přeřizování ruček / někdy jsou všechny kovové, tam je to OK/ a vyběhané čepy setrvačky, asi z ne příliš kvalitního materiálu. Rezonance zvuku stroje je u toho plechového pouzdra perfektní.

Odesláno

Výroba to nejspíš bude východoněmecká, že? Kdysi ho dala máma babičce a cestou přes různé skříně se dostal až ke mně. Musím ovšem potvrdit, že hraje doopravdy krásně (už kdysi jako kluk jsem furt babičku otravoval o zahrání).

• po měsíci...
Odesláno

plastové kroutítka na seřizování ruček opravdu stojí za "..." (nevím jakto nazvat slušně), ale pokud se pohybuješ po Aukru, tak máš šanci solidní kousek pořídit již od desetikorun (mě se to povedlo)

Misha to popsal perfektně, rezonance zvuku stroje je opravdu skvělá :)

Odesláno

Jak jsem psal, mám tenhle budík po babičce a je plně funkční (jen noty na čele jsou trochu setřené a místy i povrchovka nese stopy času), takže dokupovat nepotřebuji, spíš mne zajímalo vlastně cokoli o značce a její historii........jen tak ze zvědavosti, ale přesto díky :smile_anim:

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...