Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj lidičkové, protože je tady hodinkově postižených spousta lidí z různých oborů, pozeptám se:

Potřebuji poradit, jak je to z vývozem starého čínského umění ven (UK)?

Kamarád si něco malého vydražil a údajně má teď nějaké obstrukce (zjišťuji podrobnosti), je někde k sehnání soubor pravidel?

Vím, že Čína zakazuje vyvážet ze svého území vše, co nebylo vyvezeno před rokem (sedmdesát něco?). Ale proč by měl být problém vyvézt řádně zakoupený předmět, který byl prokazatelně z Číny přivezen k nám někdy v padesátých-šedesátých letech?

Jak píšu výše, jsem v tom lama, rád bych se zhruba zorientoval.

Předem vřelé díky za odkazy či rady. Slibuji, že si za to dnes nenasadím čínské hodinky ;)

Odesláno

Sinolog nejsem a do umění nedělám, ale z dob "praxe" si pamatuju, že na vývoz kulturních předmětů jsou předpisy a "tabulky", podle kterých se určovalo, zda má být na uvedený předmět tzv. vývozní povolení. Teď jen plácnu jako příklad - např. auto starší 40-ti let, poštovní známky 50 let, piano 70 let apod. (ty roky jsem si vymyslel, neberte je vážně). Vývozní povolení vydávala tuším muzea k tomu určená ministerstvem kultury. Ale je to už cca 7 let, co jsem o tom věděl trochen víc, protože jsem se s tím občas setkával. Možná by to na netu šlo někde najít.

Odesláno (upraveno)

Ó, děkuji:) přinejmenším "vývoz kulturních předmětů" jako heslo už gůglí lépe ;)

Edit:

já měl jenom dvoje

čínské hodinky? ;) Upraveno uživatelem gougy

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...