Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vážení, píšu sem hlavně proto, abych vás pozdravil. Letos v létě se mi po 10 letech odporoučely na věčnost quartzové Timexy, a tak jsem využil příležitosti a řekl si, že si pořídím hodinky mechanické. Jednak vzhledem ke svým možnostem a jednak i díky svému přístupu k hodinkám jsem hledal skutečně low-endy, a našel. Za opravdu směšnou cenu na eBayi jsem si nechal ze Singapuru poslat Seika 5, dal je na ruku dál je neřešil.

Mé zájmy leží jinde, nicméně právě ze serveru věnujícím se něčemu úplně jinému jsem se přes odkaz dostal sem, a začalo to ve mě vrtat. Takže něco o strojku 7S26 už jsem si přečetl, a hlavně zjišťuji, jaké jsou možnosti a co všechno se dnes v hodinkách dá pořídit. Mechanické hodinky mě lákají z důvodu, který nedokážu přesně popsat, má to pro mě punc jakési "poctivosti" nebo "autentičnosti", nevím, jak to vyjádřit. A taky se mi na nich samozřejmě líbí to, že nejsou závislé na baterii :smoke:

Už teď mě mrzí, že jsem si nedal víc práce a nenašel si nějaké vodotěsné, líbil by se mi ciferník s tritiem, protože ty fosforové značky nejsou vůbec vidět, ale aspoň mám do budoucna o čem přemýšlet.

Takže díky za tohle fórum, a já se jdu vzdělávat.

Posted

hele, Filipe, nejsi prvni ani posledni, kdo zacinal se Seikama 5. je to dobrej zacatek a i kdyz je to tady tak trochu klise, presto to s cistym svedomim doporucim kazdemu.

vitej a vzdelavej se, to je chvalyhodny cil ;)