Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja nevim, jak to popsat, abych zase nekoho mohutne nenasral, ale (skoro) vsechny "nove" modely jsou retrokopie, kde si clovek nutne musi polozit otazku "koupim si original se sberatelskou hodnotou, ktera bude v budoucnu stoupat (viz "koupe hodinek jako investice"), nebo retrokopii, ktera je pro BRIC - trhy produkovana v nesmernem mnozstvi a proto jako masovy produkt nikdy nedosahne sberatelske hodnoty, jako klasicke Breitling(eny)?

post-11342-060496300 1294335628.jpg

Odesláno

Radime asi ti rozumím, ale pleteš se. Nové Navitimery nejsou retro - mají v sobě úplně nový stroj, průhled.

Nové B01 taky nikdy nebyly, nové Superocean taky ne atd.

Transocean je retro, ok - ale taky jedinečné - s B01 a pokud jsi je měl na ruce tak musíš uznat že nemají chybu :-)

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak jsem neodolala dnes jsem se na ně k Dušákovi zašel podívat a musím konstatovat, že jsou naprosto parádní! Velikost 43mm je u nich akorát, tlusté jsou akorát, nožky jsou akorát... Prostě parádní hodinky.

Měli je tam za 186tis.

Odesláno

Tak jsem neodolala dnes jsem se na ně k Dušákovi zašel podívat a musím konstatovat, že jsou naprosto parádní! Velikost 43mm je u nich akorát, tlusté jsou akorát, nožky jsou akorát... Prostě parádní hodinky.

Měli je tam za 186tis.

V kolik jsi tam byl?

Návštěvník Tada
Odesláno

V kolik jsi tam byl?

cca 16:00 - 16:30, někdy v tomhle časovém úseku, spíš k té půl páté.

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak to jsme se minuli o hodně. :)

Na co ses tam byl mrknout?

Odesláno

Radime asi ti rozumím, ale pleteš se. Nové Navitimery nejsou retro - mají v sobě úplně nový stroj, průhled.

Nové B01 taky nikdy nebyly, nové Superocean taky ne atd.

Transocean je retro, ok - ale taky jedinečné - s B01 a pokud jsi je měl na ruce tak musíš uznat že nemají chybu :-)

Ja chapu, jake to je koupit si nove, clovek ma urcite "skoro" stejnou radost jako ja, kdyz se mi podari najit peknou klasiku za rozumnou cenu (mimochodem - muj nejpeknejsi Big-Case Chrono-Matic se vzacnym bilym cifernikem se mi vloni podarilo koupit prave na Chronomagu).

Na denni noseni takove hodinky stejne nejsou - na to mam Uhr s kalibrem ETA 7750, ktery v hodinkach Breitling nebo Omega stoji nekolikanasobek, co v Uhr (viz stranku "uhr.info"). A sberatelske kousky jsou v bankovnim tresoru a noseny jen vyjmecne.

Jen tak naokraj: Breitling je jedina znacka, kde se da klasika koupit za rozumnou cenu - tzn. neni vyssi, nez nova "masovka". U znacek Rolex nebo Omega je situace zcela jina, tam dostanes pri nakupu novych slevu, zatimco vintage - kousky se na drazbach prodavaji za ceny, ktere jsou pro normalni lidi zcela mimo misu!

Zdravi Radim

• po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...