dundal Odesláno 10. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2011 Zdravím všechny fandy hodinařinyUvažuji o koupi hodinek Orient 2EU00002D se stoletým kalendářem. Jelikož jsou to moje první mechaniky (mám obyč levné casia - qartz), tak vybírám levnější. Uvidím jak mě chytnou. Nebo poradíte nějakou jinou alternativu? Mě se ty orienty líbí a býval to můj klukovský sen.
nekazanka.cz Odesláno 10. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2011 Zdravím všechny fandy hodinařiny Uvažuji o koupi hodinek Orient 2EU00002D se stoletým kalendářem. Jelikož jsou to moje první mechaniky (mám obyč levné casia - qartz), tak vybírám levnější. Uvidím jak mě chytnou. Nebo poradíte nějakou jinou alternativu? Mě se ty orienty líbí a býval to můj klukovský sen. Osobní zkušenost nemám (nenosil jsem je), ale od ostatních a z práce vím, že jsou to docela držáky. Lidi je nosí dlouhá léta a pořád jdou. Co se týče přesnosti atd. tak to nevím to jsem nepochytil Jinak design je už léta stejný a pokud se ti líbí za ty peníze asi chybu neuděláš. I když já osobně bych přemýšlel o Seiko, které má trochu lepší produkci.
dundal Odesláno 10. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2011 Osobní zkušenost nemám (nenosil jsem je), ale od ostatních a z práce vím, že jsou to docela držáky. Lidi je nosí dlouhá léta a pořád jdou. Co se týče přesnosti atd. tak to nevím to jsem nepochytil Jinak design je už léta stejný a pokud se ti líbí za ty peníze asi chybu neuděláš. I když já osobně bych přemýšlel o Seiko, které má trochu lepší produkci. Každopádně díky za názor. Třeba ještě někdo napíše více informací.
Bison Odesláno 11. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2011 (upraveno) Kolega v práci má Orienty cca 2 roky, je naprosto spokojený a uvažuje o koupi druhých Orientů Přesnost nezjišťoval. Fungují spolehlivě a co hodně chválí je rezerva nátahu. Upraveno 11. ledna 2011 uživatelem Bison
haloss Odesláno 11. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2011 Já mám Orienty taky zhruba rok a jediná věc, kterou bych jim možná vytknul, je absence safírového sklíčka. To jde ale zase ruku v ruce s cenou.. Ale krom toho jsem spokojený a určitě bych si koupil i další.
Návštěvník milosklikar Odesláno 11. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2011 Zdravím všechny fandy hodinařiny Uvažuji o koupi hodinek Orient 2EU00002D se stoletým kalendářem. Jelikož jsou to moje první mechaniky (mám obyč levné casia - qartz), tak vybírám levnější. Uvidím jak mě chytnou. Nebo poradíte nějakou jinou alternativu? Mě se ty orienty líbí a býval to můj klukovský sen. koupil jsem si je v roce 1990 od borce z Moravy, co dělal obchodního zástupce pro Čechy. Jezdil se 120kou a ty hoďky mě tehdy stály 2500,- Kč !!! Což v tý době nebylo málo. Nosil jsem je pořád a na všechno, ne jak teď. Jedny hodinky na kolo, druhý do auta, třetí k džínám, čtvrtý do kina, pátý k plavkám, šestý do hospody atd.... Ty Orienty vdržely všechno, když si dáš tu práci, tak jsem o nich tady na fóru psal a pak je i prodal. Pokud se ti líbí a nejsi ještě zkažen chronobundusem, kup je, budou ti sloužit, to vím, však jsem je měl....:-)))
Jiribartl Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Velké automaty se stoletým kalendářem se vozily ještě za totáče z NDR. Náš známý, traktorista, v nich makal mnoho let, než je mechanicky zničil. Sám vlastním asi rok Orient automaty s otevřeným motorem, zadním průhledem, 21 šutry, ukazatelem rezervy nátahu, safírem a ručkami, které vydrží svítit skutečně po celou noc. Šroubovací korunky. V létě vyzkoušena vodotěsnost 100M u moře. Celé v oceli. Model ORIENT Sporty Automatic CFT00004B. Maximální spokojenost. Jinak jsem někde četl, že od roku 2010 jsou součástí koncernu SEIKO. Rozhodně je to výrobce s tradicí
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se