Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pořád pokoukávám po Orlících, ale chtěl bych český stroječek. Prime co jste ochotný nabastlit do pouzdra Orliku?

No a druhá možnost je použít pouzdro Čechína a "našroubovat" do něj kalibr 68. Pokud by se udělala zajímavá grafika číselníku, krásné ručky, tak to zase taková velká změna není a úprava pouzdra při více zájemcích by nemusela být také finančně zdrcující.

Najde se někdo? Nebo si budu muset nechat udělat nějakého jedináčka? Věřím, že by se to mohlo rozjet jako první a zatím poslední chronomag l.e. Hlavně nic neuspěchat, ale příští rok je chci alespoň na léto.

Odesláno

Lukáši, nezmiňoval se Prim, že bude mít Čechíno pouzdro ve verzi pro mechaniku? Protože to současné se mi zdá moc nízké pro kalibr 66/68.

A proč ne 96?

Odesláno

Podle mě bude velikostně stejný, pouze vnitřní dimenze budou jiné a pro Prim kalibr by se stejně musely pouzdra upravit. 96? Proč ne, ale nevím jak je na tom s odolností, i když ty hodinky budou sportovně jen vypadat, takže je to skoro jedno.

Odesláno

Lukáši, do Orlíku lze určitě namontovat cal. 50. Jeden takový už vznikl. To už se skoro blíží originálu. :P Má to ale určitě jednu nevýhodu, a to šroubovací korunku, se kterou budeš muset každý den manipulovat. Já se k myšlence o pořízení Orlíků také neustále vracím.... :/

Odesláno

Ten problém je jinde, to pouzdro čechíno, co jsem viděl ve violinu (2 velikosti), je viditelně svým designem, zpracováním, výrazem, povrchem a tak určeno pro moderní vyšší třídu sportovních quarz hodinek. Pro ty je jako stvořenej - paráda. Pro mechaniku by to chtělo přitlačit na pilu. Ale je pravda, že totéž si myslím o orlíku, když jsem ho už poněkolikáté viděl naživo, tam je ale asi problém spíš ciferník, který působí tak jako papírově. A má velkej úspěch. Kupodivu s lineou nebo spartakem ten problém nemám.

Ale orlík s padesátkou by byl krásná věc, kdyby se nějak vymakal tisk toho ciferníku. Ale možná, že za to může to sklo bez antireflexních vrstev, co jsem viděl, které působí na mě na černých sportovních hodinkách děsivě levně a amatérsky - nevím, chtělo by to zkoušet.

Odesláno

Mne orliky nazivo taky zklamaly. Asi nejvic prave cifernik a celkove barevne podani. Pripadalo mi to takove plastove, bez kouzla, levne..urcite ne jako neco ze 25 a vice tisic. Jak se mi libily na obrazcich, tak na zivo jsem mel vylozene spatny dojem.

Osobne bych se velmi divil, kdyby PRIM pristoupil na nejakou variaci s Orlikovskym pouzdrem ;) Na to spis zapomente..

Odesláno
Lukáši, do Orlíku lze určitě namontovat cal. 50. Jeden takový už vznikl. To už se skoro blíží originálu. :P Má to ale určitě jednu nevýhodu, a to šroubovací korunku, se kterou budeš muset každý den manipulovat. Já se k myšlence o pořízení Orlíků také neustále vracím.... :/

Orlíky jsou úžasný. Sám si myslím, že vrchní antireflex by jim slušel, ale vyrobit si to sám neumím :-(

Odesláno

Pochybuji, že Prim dovolí použít 50tku do Orlíků, s tím ale počítám. Ale co tedy zkusit nějakou úpravu pouzdra Čechíno?

to cigi: jak poznáš pouzdro pro quartz a mechaniku po designové stránce?

to Typograf: bere mě to taky dost často

Odesláno
No a druhá možnost je použít pouzdro Čechína a "našroubovat" do něj kalibr 68. Pokud by se udělala zajímavá grafika číselníku, krásné ručky, tak to zase taková velká změna není a úprava pouzdra při více zájemcích by nemusela být také finančně zdrcující.

Nad něčím takovým jsem take uvažoval. Ale když jsem viděl Čechíno XL naživo, byl jsem malinko zklamán a navrhl bych drobné změny. Především bych pouzdro nechal vyleštit, aby odpovídalo lesklé lunetě a zvětšil bych korunku. Ta stávající je hodně malá a špatně se s ní manipuluje. Pak už jen jiný ciferník, možná i s plastickými indexy, dovnitř 96 a jdu do toho... :)

Odesláno
Pochybuji, že Prim dovolí použít 50tku do Orlíků, s tím ale počítám.

Kalibr 50 do Orlíku lze dát, ale cenově to zhruba přijde jako Orlik L.E. Aspoň takhle to Prim kdysi někde psal.

Odesláno

Nad něčím takovým jsem take uvažoval. Ale když jsem viděl Čechíno XL naživo, byl jsem malinko zklamán a navrhl bych drobné změny. Především bych pouzdro nechal vyleštit, aby odpovídalo lesklé lunetě a zvětšil bych korunku. Ta stávající je hodně malá a špatně se s ní manipuluje. Pak už jen jiný ciferník, možná i s plastickými indexy, dovnitř 96 a jdu do toho... :)

Vždyt mi se nějak domluvíme :) Nechtěl bych to uspěchat a hlavně je třeba to dotáhnout do konce!

Takže začneme s pouzdrem čechína???

Odesláno

Cyber - nějaký fotoservis, nebo ta foma?? by antireflexní vrstvy určitě nanesla.

Lukáši - Já to zkusím popsat, ale jde mi to těžko, protože ten pojem quarzový dojem používám spíš pro vysvětlení jiných věcí. Takže - je takový jakoby hračka, evokuje moderní quarzky, ne solidní mechaniku, hrany jsou jakoby nedotažené, ostré, celkový tvar příliš plochý, nedotvarovaný, já nevím, budu se dál snažit. Já vím, že se opakuju, tvrdil jsem to už z fotek. Odklízeč výborně pochopil, jak to myslím s těmi orlíky, snad by mi mohl pomoci. Víš - to pouzdro je krásný, ale není fajnový. Jediný opravdu fajnový pocit jsem u čechína měl z přesného otáčení lunety oběma směry - to je úžasný pocit, ten je zase pro quarz až moc dobrý, ale prim musí nabídnout víc, než konkurence. Já bych proto spíše, než mechaiku do pouzdra čechíno navrhoval nějaký opravdu špičkový quarz strojek. Je to taky důvod, proč jsem začal získávat informace na foru o quarz strojcích, přečtěte si to, takovej grand seiko quarz kalibr...... Nebo primáckej quarz, ale upozorňuju, že jsem jedny takový v osmdesátých letech měl, a nikdy vlastně nefungovaly.

Taky bychom měli být trendy - když i múnvoče jsou dneska quarz, tak je to standart pro tenhle typ hodinek.

Odesláno
Cyber - nějaký fotoservis, nebo ta foma?? by antireflexní vrstvy určitě nanesla.

Lukáši - Já to zkusím popsat, ale jde mi to těžko, protože ten pojem quarzový dojem používám spíš pro vysvětlení jiných věcí. Takže - je takový jakoby hračka, evokuje moderní quarzky, ne solidní mechaniku, hrany jsou jakoby nedotažené, ostré, celkový tvar příliš plochý, nedotvarovaný, já nevím, budu se dál snažit. Já vím, že se opakuju, tvrdil jsem to už z fotek. Odklízeč výborně pochopil, jak to myslím s těmi orlíky, snad by mi mohl pomoci. Víš - to pouzdro je krásný, ale není fajnový. Jediný opravdu fajnový pocit jsem u čechína měl z přesného otáčení lunety oběma směry - to je úžasný pocit, ten je zase pro quarz až moc dobrý, ale prim musí nabídnout víc, než konkurence. Já bych proto spíše, než mechaiku do pouzdra čechíno navrhoval nějaký opravdu špičkový quarz strojek. Je to taky důvod, proč jsem začal získávat informace na foru o quarz strojcích, přečtěte si to, takovej grand seiko quarz kalibr...... Nebo primáckej quarz, ale upozorňuju, že jsem jedny takový v osmdesátých letech měl, a nikdy vlastně nefungovaly.

Taky bychom měli být trendy - když i múnvoče jsou dneska quarz, tak je to standart pro tenhle typ hodinek.

Jo rozumím co myslíš, mě právě uchvátila ta luneta, ale myslím si, že i z nedostků toho pouzdra by se mohli udělat jeho přednosti :) Quartz jo, ale kde ho vzít? Prim žádný nemá (ETA, Ronda je standart) a Prim quartz kalibr, no pár jich mám, ale to je jak kroužek pájení :) Pravda bratr má quartzky tissoty, již starší, ale mají krásný kovový quartz. BTW: Prim tam dává kov nebo plast?

No já bych se ale držel tý mechaniky, otevřené pole zůstává číselník, ručky, korunka. Ty by mohly změnit celý charakter hodinek!

Odesláno
Pochybuji, že Prim dovolí použít 50tku do Orlíků, s tím ale počítám. Ale co tedy zkusit nějakou úpravu pouzdra Čechíno?

to cigi: jak poznáš pouzdro pro quartz a mechaniku po designové stránce?

to Typograf: bere mě to taky dost často

Proč myslíš, že nedovolí? Jako, že ten jeden solitér nesmí být napodoben?

Odesláno

Prim dovolí orlík s padesátkou, ale jen věrnou repliku/remake původního modelu v nových rozměrech. Jednou to už psal. Bude stát nejmíň jako l.e. orlík. Takže malý prostor pro moje ego, bohužel....

Ale ty čechíno quarz - to by bylo prima dobrodružství za lidovku. :)

Už jsem tu někde načrtl pár motivů na ciferník.

Odesláno

No jo cigi, ale jaký quartz použít? I když je dýnko neprůhledné, tak bych tam měl nerad Rondu v plastu za 3 stovky. Chci barevný ciferník a hezké svítící indexy!!!

Odesláno

téma quarz hodinky, vlákno quarz srojky.... už to rozebíráme nějakou dobu a odborníci navrhují: seiko, citizen, breitling, nebo snad tu nejlepší etu. Já bych byl za breitling super quarz a letecký hodinky. Ale proboha, ty breile budou jistě chronograf!

Ciferník bych se inspiroval leteckými prim z poslední doby, už je tu někdo dělal (žlutý kompas kolem ciferníku), cocpit ciferník - Lukáši, hned jak dodělám sportIgen, jdu na tohle, ale ten strojek je třeba reálně vymyslet, zatím stahuj zájemce a info!

Odesláno

pánové...pánové...o čem se tu bavíte.takovej nějakej prasopes nebo co...ja orlíky mám.asi jsem moc konzervativní ale mne naprosto vyhovují.číselník je strohý bez zbytečných krasotinek , zapomínáte že vycházejí z armádních hodinek tak nemůžete chtít aby byli nevím co..že..? samozřejmě souhlasím,s tím že když by tam byl český srojek tak by bylo fajn.ale mám swiss a nevadí.zpracování pouzdra je na vysoké urovni a zbytek taky.je pravda že jsem si nechal malinko pozměnit ciferník,ale jde to orlíku k duhu...si myslím.

Odesláno
pánové...pánové...o čem se tu bavíte.takovej nějakej prasopes nebo co...ja orlíky mám.asi jsem moc konzervativní ale mne naprosto vyhovují.číselník je strohý bez zbytečných krasotinek , zapomínáte že vycházejí z armádních hodinek tak nemůžete chtít aby byli nevím co..že..? samozřejmě souhlasím,s tím že když by tam byl český srojek tak by bylo fajn.ale mám swiss a nevadí.zpracování pouzdra je na vysoké urovni a zbytek taky.je pravda že jsem si nechal malinko pozměnit ciferník,ale jde to orlíku k duhu...si myslím.

My mícháme páté přes deváté, neměj strach, teď je řeč o úpravě čechína. Orlík je mimo hru, ale představ si ho z Prim kalibrem!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...