Honza.manta Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Obrázek PS1 se samolepkou 68 144 3 nalepenou na víku je fejk jak hrom. Dle eltonské dokumentace jsou hodinky typového čísla 68 144 3 popsány takto : "Pouzdro tvrdě zlacené se dnem z nerezavějící oceli. Číselník stříbřený s reliefními frézovanými zlacenými znaky. Dělící čáry, nápisy a rámeček datového okénka černý tisk. Ručky zlacené." Z toho je zřejmé, že někdo tuto samolepku odlípl z originálních hodinek a přilepil na PS1 s cílem udělat z nich " 100% NOS ještě s originální nálepkou". U druhých hodinek typového čísla 68 206 1 je to v pořádku, jedná se o černé PS2 s svítícími ručkami a indexy. Popis v dokumentaci k těmto hodinkám je následující : " Pouzdro vodotěsné 36x41 mm, chromované. Nezávisle nastavitelná minutová stupnice pomocí otočného kroužku. Víko pouzdra šroubovatelné z nerezavějící oceli. Číselník černý s bílým okrajem, se svítícími hodinovými znaky. Stupnice černý tisk. Nápisy a rámeček datového okénka bílý tisk. Ručky svítící niklované." Super, díky za doplnění. A nevíš náhodou číselné značení PS1?
accutron Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Super, díky za doplnění. A nevíš náhodou číselné značení PS1? 68 150 1
docent_tecka Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Z toho je zřejmé, že někdo tuto samolepku odlípl z originálních hodinek a přilepil na PS1 s cílem udělat z nich " 100% NOS ještě s originální nálepkou". jenom abych to uvedl na pravou miru - pouzdro jsem koupil ve velkem konvolutu po byvalem zamestnanci eltonu - potom jsem se dotazal accutrona, zda cislo na nalepce odpovida igenum a dostalo se mi stejne odpovedi, jaka je o par radku vyse - tedy ze cislo neodpovida. kdo a proc to nalepil je v podstate jedno - dulezite je, ze prodejni kombinace slov "igeny 100% NOS jeste s originalni nalepkou" se na aukru neobjevi prikladam i kopii zarucaku na igeny s datem prodeje - rok 1974 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Petr_P Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Všem děkuji za informace - smekám hned dvakrát :notworthy: Komu: docent_tečka Máš i další stránky z toho návodu/záručníhol listu k IGENům? Komu: accutron Máš nějaký hrubý odhad, zda a kdy se můžeme těšit na tvoji publikaci o PRIM SPORT?
accutron Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Komu: accutron Máš nějaký hrubý odhad, zda a kdy se můžeme těšit na tvoji publikaci o PRIM SPORT? Hrubý odhad : do konce roku 2011
docent_tecka Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 dalsi stranky nemam bohuzel naskenovane - tohle jsem delal pro potreby accutrona. Mohu je naskenovat za cca 14 dnu, az se k zarucaku zase dostanu, anebo pokud si vzpominam, tak cely zarucak tady accutron uz kdysi nekde vystavil...
accutron Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 dalsi stranky nemam bohuzel naskenovane - tohle jsem delal pro potreby accutrona. Mohu je naskenovat za cca 14 dnu, az se k zarucaku zase dostanu, anebo pokud si vzpominam, tak cely zarucak tady accutron uz kdysi nekde vystavil... Jo, ten tady někde bude. Chce to jen hledat.
docent_tecka Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 nasel jsem od Accutrona jen tohle na Elton Sport - dam to znova tady k tematu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Petr_P Odesláno 27. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2011 Tak to je naprostá paráda! Všechno je to teď pěkně pohromadě. Děkuji za všechny, kteří to stejně jako já v tomto původním příspěvku Accutrona přehlédli. A je také krásně vidět, jak se od sebe liší záručák na PS1 (malá knížečka) od PS2 (produkčně mnohem levnější jednolisťák).
orlando1 Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Odesláno 11. března 2011 Hlásím, že jsem se stal majitelem záručního listu na Prim sport 2 (výměnou za opravu prasklého péra). Je z roku 1995.
Petr_P Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Odesláno 11. března 2011 Hlásím, že jsem se stal majitelem záručního listu na Prim sport 2 (výměnou za opravu prasklého péra). Je z roku 1995. Bude sken nebo foto? Prosím, prosím,..
orlando1 Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Odesláno 11. března 2011 Sice už tady jeden je ale dobrá. Zítra jej naskenuji a vložím sem.
orlando1 Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 Slíbený záruční list, vkládám záměrně větší rozlišení. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Petr_P Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 Slíbený záruční list, vkládám záměrně větší rozlišení. Díky. Koukám, že typové číslo hodinek je 64 399.1, tedy záruční list patří k hodinkám s kalibrem 64 (z let 1993-1995). Nemáš i foto těch hodinek? Jen mě zajímá, zda 64 399.1 vypadají kromě kalibru stejně jako 68 399.1 (humberta se zeleno-bílými indexy a ručičkami).
orlando1 Odesláno 13. března 2011 Nahlásit Odesláno 13. března 2011 (upraveno) Dnes se mi dostaly pod ruku ty humberta, ke kterým patří onen záruční list, je v nich opravdu kalibr 64, kromě něj vypadají úplně stejně, jako normální humberta. Na dýnku je místo 4AT napsáno 0,4MPa Upraveno 13. března 2011 uživatelem orlando1
Flavamatic Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Přikládám kompletní scan Igenovského záručáku. U razítka prodejny je číselné označení, které již uvedl accutron. Záruční list patří k PS 1 s černým ciferníkem a černou lunetou. Hodinky koupil v roce 1972 můj děda a pokud vím, tak je nikdy nedal k hodináři. Bohužel se nedochoval původní tah. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Honza.manta Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Přikládám kompletní scan Igenovského záručáku. U razítka prodejny je číselné označení, které již uvedl accutron. Záruční list patří k PS 1 s černým ciferníkem a černou lunetou. Hodinky koupil v roce 1972 můj děda a pokud vím, tak je nikdy nedal k hodináři. Bohužel se nedochoval původní tah. Dobrá práce - díky.
Flavamatic Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Dobrá práce - díky. Není zač, pro chronomag všechno Je zajímavé, že na ilustraci Igenů ze záručáku mají hodinky na lunetě svítící bod stejný, který byl na lunetě u Elton Sportů. Přitom ciferník má nápis Prim Sport. Docela by mě zajímalo, jestli v propagačním oddělení Eltonu překreslili původní ilustraci Elton Sport aby si ušetřili práci, nebo se počítalo se svíticím bodem také pro civilní hodinky. Třeba je to pitomá otázka, ale docela mě to překvapilo.
Honza.manta Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 Není zač, pro chronomag všechno Je zajímavé, že na ilustraci Igenů ze záručáku mají hodinky na lunetě svítící bod stejný, který byl na lunetě u Elton Sportů. Přitom ciferník má nápis Prim Sport. Docela by mě zajímalo, jestli v propagačním oddělení Eltonu překreslili původní ilustraci Elton Sport aby si ušetřili práci, nebo se počítalo se svíticím bodem také pro civilní hodinky. Třeba je to pitomá otázka, ale docela mě to překvapilo. Nikoli. Už se to zde probíralo. Zřejmě jedna z prvních verzí Prim sport I měla lesklý černý ciferník, vypouklé ručky a kovovou lunetu - stejně jako Elton sporty. Taková civilní verze Eltonů.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se