efreeti Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 Chci si udělat na dlouhou dobu poslední radost novýma hodinkama. Hledám něco hodně univerzálního, nepříliš společenského, spíše diver styl. Ještě 2 týdny zpátky sem byl rozhodnutý pro Omega PO, ale od té doby se lecos změnilo(nový byt, hypo atd.) takže mi nepřipadá vhodné kupovat hodinky za 50t a vic. Obloukem sem se vrátil notoricky známým Seiko SABB059 Alpinist, na nich shledávám jediné 2 nevýhody: plechová spona tahu, chybějící AR. Jinak je to můj jasný favorit. Měli byste ještě další tipy na hodinky podobného stylu? Tzn: nenásilný divers styl průměr 40-42mm tah hranaté indexy(nejlépe v chrom. ramečcích) dobrá lumi rozpocet 15t Kč
HB63 Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 (upraveno) Napadá mě tohle .Sice s tahem by to bylo o 1.500,- víc,ale není problém dokoupit mesh třeba tady nebo raději zde . Upraveno 17. ledna 2011 uživatelem HB63
abbot Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 tak si kup alpinisty a nech si na ně safír s AR udělat, do 15k by ses měl vejít ...
efreeti Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 tak si kup alpinisty a nech si na ně safír s AR udělat, do 15k by ses měl vejít ... Jak sem psal..zatim je to muj favorit...katalog seiko mam prolezly skrz-naskrz...ten antireflex pro me neni uplne zivotne dulezity. Ze maji pouzdro z SKX mi osobne vubec nevadi...ALE rad bych vedel jake dalsi moznosti jeste sou...
skalis Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 A co koupit Seiko Sumo, tak jak jsou z fabriky. Jo, taky nemaj antireflex a safir, ale jinak jsou to paradni hodinky.
efreeti Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 (upraveno) Jasny o Sumech vim, ale moc se mi nelibi rucicky, napojeni tahu na pouzdro a navic hodinky s kulatymi indexy mam. Jinak AR ani safir neni podminka (Hodinky s Hardlexem mam a nemam se sklicky nejmensi problemy) Znacku Seiko muzeme vynechat, SARB059 jsou v cenovem limitu jedine, o kterych uvazuju. Spis by me zajimaly jine znacky.Archimede nejsou spatny tip, spis se mi libi ta modra verze, ale i tak mi pripadaji o mooc sportovejsi. Jeste me napadlo, ze jako univerzalni se mi vzhledove libi Fortis Official Cosmonaut B42, ale tak velikost je na me moc. Muselo by byt mensi... Upraveno 17. ledna 2011 uživatelem efreeti
efreeti Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 Automaty sice vidím v tomto případě jako jasnou výhodu...ale sem s tím quartzem...
spineshank Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 prvně automaty co jsem měl na mysli
spineshank Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 (upraveno) quartz Certina,jsou možná ale vícsportovní než budeš chtít Upraveno 17. ledna 2011 uživatelem spineshank
X-Bob Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 Já nevím, co furt všichni máte blbýho na "plechové sponě". Já osobně ji třeba mám rád, na rozdíl od "plné", motýlové a pod. mě netlačí zespod do ruky a nepřekáží.omlouvám se za OT
efreeti Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 Já nevím, co furt všichni máte blbýho na "plechové sponě". Já osobně ji třeba mám rád, na rozdíl od "plné", motýlové a pod. mě netlačí zespod do ruky a nepřekáží.omlouvám se za OT Nevim jak ostatni...ale mi vadi, ze to vypada lacine a hodne rychle se poskrabe..a 2 z 3 hodinek co ted mam, jsou jasnym dukazem toho, ze Seiko to umi i lepe
StanoBare Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 (upraveno) Jeste me napadlo, ze jako univerzalni se mi vzhledove libi Fortis Official Cosmonaut B42, ale tak velikost je na me moc. Muselo by byt mensi... ano, mozem potvrdit - maju univerzal/sport vzhlad...mam ich denne na ruke (verzia B42 day/date)....su vyborne a zase az tak velke...neviem, tak akurat (zapastie 17.5cm), ale uz to mas urcite omrknute, vies na com si. Spona u nich je plechac, jedina vec, co mi vadi, nesedi a prekvapuje (uz ked kupujes hodinky za xxtisic s odkazom na pevnost a odolnost) a ako pises, rychlo sa poskrabe, ale na druhu stranu nic hrozne - v zmysle "trham si zily" - to nie je mas cenovy limit, preto prosim moj prispevok ber ako navrh akym smerom vizualu a rozmeru by sa dalo ist: Limes 1thausend Neptun a Neptun2 z rady Endurance - automaty, Sellita SW200 (zrejme preferujes Etu) - puzdro, priemer 41.2mm, vyska 12.6mm - jednosmerne otocna luneta 120klikov - WR1000M (len na doplnenie) - steel - cena tah 1195EUR, remen 995EUR (takisto len pre doplnenie, kedze nechces uz vela investovat) Edit: minusom zrejme bude chybajuca kovova obruba indexov a ruciciek....mne osobne sa paci Neptun1 s perforovanymi rucickami. Odlahcuje ich to a stale su dobre ciatelne. Upraveno 17. ledna 2011 uživatelem StanoBare
efreeti Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 StanoBare: Vzhledove se ty prvni v podstate blizi tomu co hledam...priznam se znacku Limes vubec neznam...z toho bych mel mozna obavy...cena je samozrejme mimo limit...za 1200eur bych sel asi radeji do tohoto Damasko Jinak Certinu nemam rad jako znacku (ani nevim kde se ten predsudek ve me vzal, ale drzi se me uz delsi dobu), takze ty bych jako "hodinky pro vsechno" rozhodne neprekousnul Marathon se mi libi jako toolwatch....na "hrubou praci" mam uz Seiko SBCM023, kterych se nikdy nevzdam. Takze zatim jedina mirna konkurence pro ty Alpinisty jsou Archimede Sport taucher - modre
efreeti Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 Dievas Vortex , ale ty už mají 44mm Mam fakt drobnou ruku...prumer 42mm je bohuzel moje nositelne maximum
StanoBare Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 StanoBare: Vzhledove se ty prvni v podstate blizi tomu co hledam...priznam se znacku Limes vubec neznam...z toho bych mel mozna obavy...cena je samozrejme mimo limit...za 1200eur bych sel asi radeji do tohoto Damasko Rozumiem, slo mi len o vzhlad hodiniek, inak Limes je vcelku znama znacka rodiny Icklerovcov - v hodinarskom priemysle ziadny novacikovia (od r.1924), Limes ako privatna znacka frci myslim od r.1990...len sa tu menej spomina. Takisto uznavam, ze Damasko za tu cenu je velmi silnou protivahou Archimede Sporttaucher su fajn, len nie su velmi farebne "rozbite"? modra, oranzova, cierny remen...ale to by sa dopasovalo, v poho.
spineshank Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 předpokládám že o nich víš,ale kdyby ne mrkni do bazaru
efreeti Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 Rozumiem, slo mi len o vzhlad hodiniek, inak Limes je vcelku znama znacka rodiny Icklerovcov - v hodinarskom priemysle ziadny novacikovia (od r.1924), Limes ako privatna znacka frci myslim od r.1990...len sa tu menej spomina. Takisto uznavam, ze Damasko za tu cenu je velmi silnou protivahou Archimede Sporttaucher su fajn, len nie su velmi farebne "rozbite"? modra, oranzova, cierny remen...ale to by sa dopasovalo, v poho. S tim Archimede mas asi pravdu, je to tako moc barevne, vlastne to univerzalni neni vubec :-) Ale to Damasko, co sem zminil, se mi vazne zacina libit vic a vic...Vzhledem to je dost blizko Fortis, prumer je 40mm coz je pro rozhodne plus...cena pres limit, ale stejne je to na tretine Omegy. Nevyhoda je hlavne chybejici tah a ten sem vazne zvykl nosit porad.
efreeti Odesláno 17. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 předpokládám že o nich víš,ale kdyby ne mrkni do bazaru Vim, ale na me jsou fakt velke. Luneta je zaprve vetsi nez poudro, ale hlavne maji strasne dlouhe "nezalomene" nozicky. Pro moje 16.5cm zapesti nenositelne
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se