dalilamc Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 V pátek jsem dostal od kamaráda tuto lahůdku. Stav je dezolátní,nicméně doufám,že půjdou rozhýbat.Pokud někdo disponujete nějakými informacemi o tomto chronu MADE IN GDR,budu Vám velmi vděčný. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
PepaSFI Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 párkrát se to tady už probíralo. Obávám se že tě nepotěším. Ten strojek je jedna z variant kalibru 24 a je přímo archetypem hodinářské hrůzy. Říkalo se že ty hodinky vydrží sotva z Drážďan na hranice, obvykle to chodilo pár měsíců. Podle toho jak je to obnošené tak tohle asi byl kus který vydržel déle, ale tím spíš bude opotřebovaný k nespravení.
Jiribartl Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 Pamatuji si je. V polovině sedmdesátých let svým designem, ale i cenou kolem sto korun (v přepočtu) budily zasloužený úžas, nebojím se říci i závist. Ovšem ten úžas se někdy týkal i přesnosti, která nebyla nejlepší.Sám mám z té doby minimálně používané Ruhla Digital, bohužel velice positivní, a to tak, že se mi je vůbec nepodařilo nastavit - ženou jako blázen.
dusajed Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 od Ruhly jsem doma měli - možná tam ještě někde jsou takový ty "monstra" oranžový co vypadaly jak výdejní stojan na benzín. Nepamatuju si, že by vůbec kdy jely......
dusajed Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 od Ruhly jsem doma měli - možná tam ještě někde jsou takový ty "monstra" oranžový co vypadaly jak výdejní stojan na benzín. Nepamatuju si, že by vůbec kdy jely......
dalilamc Odesláno 28. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2011 ...tak Vám všem velice děkuji za reakce a info. Zkusím je v PCE odnést k mistru Tichému. Schválně,s jakou razancí mne vyhodí....
Honza.manta Odesláno 28. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2011 (upraveno) Tyhle jsem měl jako kluk - to byly moje první vodotěsné - a taky dlouho nevydržely a pamatuji si, že z hodinářrtví mne s nimi vyhodili.Jinak teď mám tyhle bezkamenové parády a ty zatím šlapou dobře. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 28. ledna 2011 uživatelem Honza.manta
mechano Odesláno 28. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2011 ...tak Vám všem velice děkuji za reakce a info. Zkusím je v PCE odnést k mistru Tichému. Schválně,s jakou razancí mne vyhodí.... S razancí raketoplánu.........
prukajda Odesláno 28. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2011 Od kdy se vlastně v Ruhlách začaly objevovat tyto kalibry z plechu z konzerv od sardinek? Mám dvoje UMF Ruhla s patnácti kameny (asi tak šedesátá léta) a nejsou uvnitř nepodobné tehdejším Glashutte. Měly snad strojky Ruhla a Glashutte kdysi podobný původ a pak došlo k rozdělení na tu strašnou kovářskou či zámečnickou práci u Ruhly a na Glashutte? Nemám na mysli vývoj po roce 1989, ale za DRR. Díky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se